fbpx
Osteria del Lovo, placescases.com

Osteria del Lovo- можеш да разчиташ, че ще се нахраниш вкусно по всяко време, Венеция, Италия

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 1 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 1 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:07 мин.

 

На венециански диалект Lovo означава вълк.

Близо до моста Ponte del Lovo, много близо до площад Сан Марко и още по-близо до моста Риалто, от 11 до 22:30, Osteria del Lovo може да те нахрани по всяко време, защото не затварят в следобедните часове, както е по другите места.

Как попаднахме точно на това ресторантче и му станахме фенове, чети по-надолу.

Виж Osteria del Lovo ….

… Приятен интериор, който ти подсказва, че тук се предлага традиционна венецианска кухня.

Усети Osteria del Lovo ….

… Чудесно обслужване, бързо и вежливо. Но бих искала да навляза в още малко подробности.

Когато пристигнахме първата вечер, заради закъснението на полета ни, се озовахме към 23-23:30 във Венеция, на 4 градуса температура навън, в началото на февруари. Бяхме гладни, особено децата и много изморени от пътуването. Нашият любезен домакин, Паола, от Residenza Ducato (Резиденца Дукато) се опита да ни съдейства да ни направи някъде резервация, но навсякъде получи отказ, дори от заведенията, които бяха обявили, че затварят в 23:30.

Докато се придвижвахме с багажа към апартамента, видяхме, че Osteria Del Lovo работи. Оставихме багажа и се върнахме в ресторанта. Само че оттам ни казаха, че вече не приемат посетители толкова късно. Тогава нашата Паола ги помоли да ни дадат храна за вкъщи и те радушно откликнаха. Сдобихме се с 4 лазани Болонезе и бутилка Амароне Рипасо. Понеже апартаментът ни към Residenza Ducato разполагаше с добре обзаведена кухня, не ни липсваше нищо, за да се насладим на може би най-вкусната лазаня, която сме изяли до този момент. Беше великолепна, а и след всички перипетии и голямото ни изгладняване в съчетание с това страхотно вино имахме чувството, че амброзия сме вечеряли. Решихме, че ще върнем на всяка цена в ресторанта.

Чуй Osteria del Lovo ….

… Италианска музика, какво друго и разнообразна реч от цял свят.

Време за гледане на филмчето: 1:07 мин.

Помириши Osteria del Lovo ….

… Чикетите, колбасите, лазанята всички манджи имат много апетитен аромат;

… Финия аромат на риба, който не се натрапва на хайвер с риба треска- Бакала;

… Ароматът на Амароне Рипасо– богато вино, червени плодове, мармалад, сушена слива.

Амароне Рипасо (Amarone Ripasso) или както го наричат бебе Амароне, идва от винен район Валполичела, в областта Венето на Италия. Амароне е прочуто вино, много търсено, което може да се намери на доста висока цена, но си заслужва да се опита. Прави се  по метода на изсушаването на плода преди да се сложи да ферментира, за да се концентрира ароматът и вкусът на виното. На практика се произвежда от стафиди. При рипасото се използва остатъчен материал от стафидите на Амаронето и се добавя младо вино. Резултатът е вино с подобни характеристики като на Амаронето, но на доста по-поносима цена.

Вкуси Osteria del Lovo ….

… Задължително пробвай Cichetti (чикети). Много са вкусни.

Cichetti са малки закуски, обикновено сандвичета с риба, колбаси или хайвер.

… Чикети с бакала- Bacala;

Bacala е осолена треска и се води традиционно ястие във Венеция. Предлага се на хайвер върху чикети, който е много фин и вкусен.

… Дъска с колбаси– невероятно вкусни и чудесно мезе за червено вино;

… Всякаква паста или пица;

… Панна кота и тирамису- много ни харесаха!

Препоръчвам много Osteria del Lovo, защото когато другите затварят те работят и също могат да те подсигурят с храна за вкъщи, ако чак толкова си закъснял с вечерята. Но и не само заради това- заради хубавата храна и чудесно вино на прилични цени.

Как да стигнеш до ресторант Osteria del Lovo във Венеция?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания.

Calle del Lovo, 4759, 30124 Venezia VE, Italy

A: Calle del Lovo, 4759, 30124 Venezia VE, Italy

T: +390415209889

Пон-Неделя 11:00-22:30

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.