fbpx
Oze, photo by placescases.com

Oze- нестандартно, стилно, страшно вкусно, с хубава енергия място в Bordeaux, France

Оценка за  Oze от 5D Сензографа на placescases.com: 5 от 5.

Април 2022

Видях                5 сърца 12920  

Усети               5 сърца 12920

Чух                    5 сърца 12920

Помирисах       5 сърца 12920

Вкусих               5 сърца 12920

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 2:52 мин.

Избрах Oze на случаен принцип. Гледах да е около нашата къща за гости Maison de Manege. Отидохме директно, беше четвъртък и извадихме късмет с местата. Настаниха ни на висока маса, като бар с високи столчета. Имаше още една голяма компания на такава маса. Заведението е гурме бистро, основано през 2019г. и е най-хубавото място за хранене, на което попаднахме по време на това пътешествие из района на Бордо и Бержерак. Така че го препоръчвам всячески на всеки, който иска да си открадне идея за пътуване наоколо.

Виж ….

…. Супер як и модерен интериор, интересно съчетание между инокс и дърво, открита кухня, много ми хареса още с влизането;

…. Столовете са оформени като тапи от шампанско- много оригинална идея!

…. По стените може да се види мини изложба на плакатното изкуство– имаше плакати от различни събития, даже се позаинтересувахме и поверихме някои от тях къде са и за какво са;

…. Голям cellar, в който виното се съхранява на ниска температура, с малка масичка и столчета за дегустация;

…. Оригинално поднасяне на ястията в най-разнообразни и нестандартни съдове- кокосов орех, налъм, дебелостенна купа, метална мрежа под която има слама и др.

Храната в Oze е феерия от цветове, в която няма забранен нюанс, включително бяло и черно.

Препоръчвам да изгледаш филмчето, за да видиш всички тези неща!

 Усети ….

…. Супер симпатична, с екстравагантен вид, млада французойка, с доста добър английски, усмихната и енергична ни обясни всичко за  концепцията на ресторанта plats a partager и всяка подробност от храната. Понеже бяхме доста хапнали и се чудехме дали да поръчаме десерти, тя така извъртя нещата на шега, че накрая се предадохме и поръчахме цели 2 и изобщо не сбъркахме!!!

Plats a partager означава „ястия за споделяне“. Храната е оформена като тапаси, които да се споделят от 5 или 6 човека. Сервитьорът сам ти предлага как да комбинираш поръчката, за да стигне за цялата компания.

…. Енергията на мястото е особена приятна- много е младежко, непринудено, клиентите се чувстват супер добре.

В ресторанта се вижда как циркулира, обикаля, обяснява самия мениджър и един от двамата собственици- Ерик Сатжер. Другият собственик също се казва Ерик, но фамилията е Жиро и е работил за много проминентни ресторанти.

Добре им се получава на двамата Ерик!

Още нещо любопитно. Обърнато е специално внимание на жанра- кратки послания в тоалетната. Във въпросното помещение е сложена черна дъска, идеално чиста и тебешир, където всеки може да остави послание. Много е забавно!

Чуй ….

…. Шумно беше, защото имаше много хора, всички се забавляваха и смееха, но се чуваше лекичко и хубавата музика- модерна, френска и световна.

Време за гледане на филмчето: 2:52мин.

Помириши ….

…. Кухнята на Oze съчетава традиционни френски рецепти с азиатски елементи, от което се получава страхотен фюжън- ароматите на джинджифил, лимонена трева, сусам за мен винаги правят ястията направо приказни;

…. Острия и в същото време сладък парфюм на маракуя в крем брюле, сервирано направо в кората й!

…. Манго в най-хубавата Павлова, която съм яла някога, а това ми е любим десерт и не е като да не съм я пробвала в най-различни форми,  варианти и ресторанти.

Вкуси ….

А споменах ли, че това бистро има максимален рейтинг 5 в Tripadvisor и близо до максималния рейтинг от 4.8 в Google Maps? Напълно го заслужават- и като концепция, и като храна, и като обслужване, и като интериор!

…. Всеки тапас, който дойде беше превъзходен- съчетаваха се текстури от хрупкаво с меко, студено с топло, цветове и нюанси!

Опитахме и препоръчвам всяко едно от тези неща…

… Зеленчуци в хумус

… Хрупкави скариди- увити са в кора от оризово брашно

… Пролетни рулца- също много хрупкави, в азиатски стил

… Хрупкави калмари с много хубав сос към тях

… Малки омлетчета

… Телешко- страхотно направено в medium to well-done

… Октопод

… Брауни, полято с шоколад и кацнал отгоре меренг

… Крем-брюле в кора от маракуя

… И божествена Павлова- най-изящната от всички!

 

Смятам, че Oze спокойно може да се причисли към специалната ми селекция от места, които показват икономиката на преживяванията в действие. Според тази теория на Джоузеф Пайнс и Джеймс Гилмор, най-добрите места, тези, които клиентите запомнят, препоръчват и искат да се върнат пак в тях са онези, които правят преживяването им там естетско, забавно, образователно и откъсващо от действителността.

За естетското разказах в категория Виж …, забавното беше в Усети … , цялото преживяване в Oze  спря времето, откъсна ни от действителността и не ни се искаше да свършва, обаче просто стомасите ни бяха пълни и не можехме повече да поберем. А за образователното, ако се чудиш какво се образовахме толкова, ами понаучихме още няколко думи на френски, защото сервитьорката на драго сърце ни преведе на английски всичко от менюто, което ни интересуваше. Та обогатих познанията си от 0.4% на 0.5% да кажем.

Как да стигнеш до Oze, Bordeaux, Франция?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

20, Rue du Palais Gallien, Saint-Seurin, Bordeaux Centre, Бордо, Gironde, Nouvelle-Aquitaine, France métropolitaine, 33000, Франция

A: 20 Rue du Palais Gallien, 33000 Bordeaux, France

T: +33556523634

Работно време: Вторник, сряда и събота 19-22:30. В четвъртък и петък пак така, ама работят и на обяд от 12 до 14. Неделя и понеделник е затворено.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в Bordeaux?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.