fbpx
Piatto Collezione, photo by placescases.com

Piatto Collezione – пица и още нещо в центъра на София

Оценка за Piatto Collezione от 5D Сензографа на placescases.com: 4.4 от 5.

Декември 2021

Видях          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

Усетих        2 сърца 129x20  дадени след посещение през март 2022, виж пояснението в болд по-долу

Чух                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com 

Помирисах  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com 

   

ВАЖНО! При скорошно посещение, през март 2022, след известно мислене, реших да впиша update на ревюто. Не го правя обикновено, но бях силно разочарована от обслужването в ресторанта. Сервитьорът беше от хората, които считат, че като го попиташ какво вино на чаша има, може да мине само с отговор бяло и червено, а ако поискаш подробности допълва Совиньон Блан. Обясних, че искам да знам повече за апелацията, избата, допълни с досада и натъртване, че е от Пулия и отказа всички други подробности. При молба да вземе поръчката на децата, реши, че е по-спешно да сипва вода, след като 2 пъти казах, че бързаме и искаме поръчките да се издадат по-скоро. Направи забележка, че сме дошли късно. А когато ме попита дали съм харесала полпетите, след като обясних, че са ми били твърде алангле, тръгна да спори с мен, обяснявайки ми като на дебил, че това важи само за стековете. За дълги периоди изчезваше и не можехме да поръчаме, трудно му улавяхме вниманието, което отдавна не ми се е случвало, дори в ниското ниво кръчми. Оценката за категория УСЕТИХ рязко пада на 2 сърца, заради грубостта на сервитьора. 2-те сърца ги оставих заради колегите му, които се стараят. Няма да посещавам повече това заведение!!!

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2 мин. 

Нямаш 2 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:23 мин.

След публикациите за La Bottega Al Viale, Birciole и Da Massimo & Fabbio, продължавам серията за италиански ресторанти в София с един сравнително нов, намиращ се в близост до НДК- Piatto Collezione. Имаше си нужда от хубав ресторант в този район и ето, че вече е факт. Вече няма да се чудиш къде да вечеряш преди или след представление в НДК. Ресторантът е с малко меню, с подбор на меню в обсега на широко възприеманите популярни ястия като пица, салати, плата с италиански колбаси и сирена, телешко, свинско, пилешко, риба.

Виж ….

…. Много приятен интериор с красиви чинии по стените, които създават стил и уют;

…. Кратко меню, което говори за добро качество;

…. Кухня, която се вижда през прозрачни стени.

 Усети ….

…. От всички описани досега италиански ресторанти в София, този е с най-доброто обслужванеизключителен професионализъм, вежливост, внимание към детайла;

…. Отделно можеш да видиш главния готвач да циркулира около масите, за да се увери, че всичко е наред.

ЗАБЕЛЕЖКА! При последното ми посещение, нито едно от тези двете неща не се случи. Обслужването беше много зле!!!

Чуй ….

…. Италианска естрада- много добре си импонира с обстановката.

Време за гледане на филмчето: 1:23мин.

Помириши ….

…. Ром, кафе, какао в тирамисуто- винаги е неустоима тази комбинация. Поднасят го в паничка, гребеш с лъжичка 😊

…. Добави едно ристретто към Тирамисуто, за да е по-завършен ароматът на кафе, дори и да е вечер, няма да ти попречи много.

Вкуси ….

…. Понеже все търся различното, това, което не можеш да намериш на друго място, тук отбелязах като много вкусна пицата с бекон, радикио и сиренаТрeвигиана;

…. Любителите на субпродукти могат да пробват Телешки дроб по венециански, за мен лично е малко тежък като вкус и аромат.

…. Салатата цезар е без забележки, както и тирамисуто!

Радвам се, че най-после има добър ресторант в близост до НДК, също така наблизо има спирка на трамвай, метро, така че, ако човек е тръгнал на градска разходка, може спокойно да се отбие в Piatto Collezione.

Как да стигнеш до Piatto Collezione в София?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Piatto Collezione в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

90, Ралевица, кв. Манастирски ливади, Витоша, Столична, София-град, 1404, България

A: ул. „Верила“ 5, 1463 Център, София

T: +359883762222

Работно време: Пон – Нед 11:00-23:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.


Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.