fbpx
Рьомербад Römerbad

Рьомербад- австрийски терми в Бад Клайнкирххайм, Австрия

Рьомербад (Römerbad) е СПА комплекс, с минерална вода, 5 външни и вътрешни басейни, и 13 вида сауни и масажен център и се намира в малкото австрийско градче, подходящо за ски ваканции- Бад Клайнкирхенхайм.

Комплексът е голям, в традициите на Австрия. Намира се до начална станция на кабинковия лифт Кайзербургбан (Keiserburgbahn) в градчето. Ски съоръженията и термите се държат от едно също семейство и това води до удобството ски пасът ти да важи за съоръженията или термите. Така че, ако е лошо времето или не ти се карат ски, имаш право да влезеш безплатно във фемили зоната на термите. Съществува и опция да си купиш ски пас, комбиниран с вход за термите.

Декември 2023

Оценка за терми Рьомербад  на 5D Сензографа 4,5 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

       5 сърца 12920

       5 сърца 12920

       3 сърца 129x20

      5 сърца 12920

      4 сърца 129x20

За да разбереш какво друго можеш да очакваш от термите Рьомербад, препоръчвам да продължиш да четеш публикацията.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Водата в термите е минерална и температурата е 31-35 оС, което я прави много приятна във външния басейн, дори при ниски температури на въздуха.

СПА комплексът се дели две основни зони- семейна, с външен и вътрешен басейн и гореща, само за възрастни и деца над 16г, където са сауните и има още външни и вътрешни топила. За последната се заплаща допълнителен вход. На сайта на комплекса има информация за цените, а те включват опции за престой минимум от 3 часа, за повече часове, както и за цял ден.

Ако искаш да си запишеш процедура за тяло или лице, зоната за масажи е достъпна, както от частта със сауните, така и отвън. Така че, ако имаш само масаж, няма нужда да плащаш за сауни.

Друго важно нещо е, че в горещата зона със сауните не се допускат посетители с бански и бельо. Единствено с хавлиена кърпа. Въпрос на избор на посетителите е дали в горещите сауни ще влязат плътно опаковани в кърпата или ще се престрашат да я разтворят и само да седнат върху нея.

Имаш опции да си наемеш халат и кърпа, но джапанки трябва да си носиш. За фемили зоната банският е задължителен.

Преди да планираш посещение на горещата зона, препоръчвам да прочетеш публикацията от две части Какво трябва да знаеш за СПА в Австрия? – част 1 и Част 2, за да се подготвиш предварително какво да очакваш от австрийските терми.

Виж в терми Рьомербад …

… Скулптури, причудливи форми във фемили зоната: придава игривост и изкушава децата да се катерят по тях.

Игриви светлинки в различни сегменти на басейна.

… Интересната кръглата форма отвън на сауните в горещата зона.

… Невероятни гледки към пистите и планината: съчетанието да си навън на 1-2 оС, в гореща вода 31-35 оС, с чудната гледка е страхотно изживяване! Някои от басейните в зоната за възрастни имат мощни джетове, от които водата направо кипи. Това насища чистия въздух с отрицателни йони, което добавя още ползи към wellness-а.

РьомербадRomberbad

Усети в терми Рьомербад 

… По коледно-новогодишните празници винаги е пълно с хора: ако си решил да отидеш рано при отварянето в 10ч, за да няма много хора, ще се изненадаш, че не е така. От сутринта комплексът се пълни, особено ако е ваканционно време, също както е с пистите. Просто хората обичат да си прекарват времето в термите и понякога стоят цял ден там. Най-разтоварено е след 19:30, когато всички отиват да вечерят, даже има шанс да хванеш по-добри места за церемонии Ауфгус.

Ауфгус е специален ритуал, при който церемониал майстор изпълнява програма в конкретна сауна за около 10-15 мин.

Препоръчвам ти да се пробваш да посетиш такава церемония, независимо дали се изпълнява от майстор или гост. Ако е в гореща, амфитеатрална сауна, търси място на най-долния ред и по-далеч от въглищата, освен, ако много обичаш супер горещо, което трае над 15 мин.

Можеш да прочетеш по-подробно в Какво трябва да знаеш за СПА в Австрия? – част 2.

… Мощните мехурчета на джакузитата- външни и вътрешни: добре е да имаш предвид, че няма бутони, от които сам да си управляваш джетовете и те не бълбукат постоянно. Включват се на определени интервали и се налага да поизчакваш за това.

Рьомербад Romberbad… Въртеливо течение, специално направено в басейна, както и други атракция: има кръгла част, с улей около причудливите форми в средата на басейна във фемили частта, в който мощни джетове завихрят водата и ти се движиш с потока. Много е забавно и всички искат да го опитат. И още- фонтани и водоскоци, мощен цветен водопад в изкуствената пещера, под който като застанеш масажираш раменете и главата.

… Изгарящите пориви в най-горещите сауни, когато се излее течност върху въглищата или Ауфгус майсторът развее кърпата в твоя посока.

… Разнообразни преживявания в различните сауни: всяка сауна си има име и пред нея има табела с информация за нея. Някои са супер горещи, с нагряване до 90-100 оС, други са по-умерени до 50-60 оС, едни са сухни с 0% влага, други с 50%, трети със 100%,т.е. парни бани. В някои парни бани на определени интервали пръска ситна мъгла с аромати, в други не, но пък светят светлини в различни цветови диапазони. В трети има инфрачервена светлина и аромати. Студени топила, топли топила с джетове, външни топли басейни с мехурчета ли и без, както и вътрешни. Множество зони за релакс и удобни шезлонги. Душове пред всяка сауна, място за закачане на кърпи, както и на очила, за да не ти се повредят покритията на стъклата от горещината.

… Масажите и процедурите за тяло: препоръчвам да пробваш, защото масажистите са много добри. Масажът е подробен и включва дори акценти върху синусите на лицето, лимфните възли на врата и главата като цяло. Аз пробвах Борова терапия. Включваше ароматни масла от бор, инфузирани през чипс от чам, които се вдишват по време на масажа.

Чуй в терми Рьомербад 

Приятен СПА чил-аут в повечето сауни: но не навсякъде. Попаднахме на такава с рок музика, а по време на масажа, много странно за мен, звучеше някаква поп-музика.

… Закачките между Ауфгус майстора и публиката му: за съжаление предимно на австрийски диалект, от който почти нищо не се разбира, дори да владееш немски. Рядко включват на италиански, а на английски никога нищо не чух, дори когато предложих на него да говорят. Не беше учтиво. А също така, ако си тръгнеш по-рано от церемония, просто защото ти е станало прекалено топло, та чак ти призлява, може и да чуеш след себе си коментари, пак на неразбираемия за чужденци австрийски диалект, и смях. Също доста неучтиво.

This slideshow requires JavaScript.

Помириши в терми Рьомербад 

… Евкалипт, мента, розмарин, салвия, мащерка: всякакви билки, в зависимост от сауната и церемонията. Почти във всяка парна баня мирише на хубаво.

… Аромат на кафе в крема при някои от церемониите: дават го на посетителите да се намажат с него. В него има смляно кафе, което прави и пилинг, а самият крем подхранва кожата.

РьомербадRomerbad
Лавандула на входа на Рьомербад/ Lavander at the entrance of Romerbad

Вкуси в терми Рьомербад

… Голям недостатък е, че няма чешмички за пиене на вода: водата от чешмата е годна за пиене и се предлага във всеки ресторант безплатно. Тук трябва или да пиеш от чешмата в тоалетната или да си купиш от бара бутилирана. Всяко едно СПА в България осигурява вода, а в Азия ти предлагат и подсладен чай от лимонена трева и джинджифил.

… Напитки и разнообразни ястия на бара и ресторанта: много полезно, особено ако си за цял ден там. Предлага се и алкохол, което не ми се връзва със седенето на особено високи температури, дори е много опасно, но явно се разчита на разума и съвестта на клиентите. Не видях нито една предупредителна табела по този въпрос, но не видях и хора прекаляващи с напитките.

Въпреки необходимостта да си по природно облекло, т.е. гол в горещите сауни, препоръчвам да се престрашиш, защото е много енергизиращо, особено като ги редуваш с охлаждане.

Интензивното загряване и потене чисти токсините, засилва метаболизма, топи килограми, подобрява циркулацията на кръвта, намалява стреса и подобрява съня.

А термите Рьомербад, са наистина вълшебно място, предлагащо разнообразни преживявания, на което можеш да си починеш, да забравиш за стреса и напрежението, и да си обърнеш внимание на себе си.

Как да стигнеш до терми Рьомербад?

Ако си отседнала в Das Landhaus Prägant, където бяхме ние, ти е на пеша разстояние даже.

Рьомербад Romerbad

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Dorfstraße 74, 9546 Bad Kleinkirchheim, Austria

T: +4342408282201

Работно време: всеки ден 10-21ч

Ако се интересуваш какво представлява къщата за гости Das Landhaus Prägant, следи за следващите публикации от блога.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.