Shiki, Vienna, placescases.com
- Бистро, Място за похапване, Ресторант, С куфари ...

ЗАЩО ИЗБРАХ SHIKI, ОТ ВСИЧКИ МИШЛЕН РЕСТОРАНТИ ВЪВ ВИЕНА?

Оценка за Shiki (Шики) от 5D Сензографа на placescases.com: 5 от 5.

Май 2018

 

Видях                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих             5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com        

Помирисах       5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com     

Вкусих               5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                     

 

Във Виена има 5 ресторанта с 2 звезди Michelin и 9 с една. От всички тях, както и множество други забележителни, без звезди, за събота вечер избрах да вечеряме точно в Shiki и съм изключително удовлетворена от решението си!

Както винаги рових в интернет за инфо, за да набележа най-интересните 2 ресторанта, които да посетим за краткото време, за което бяхме във Виена. Доста четох. Особено в Tripadvisor, където публикувам частично и моите ревюта. Там най-много обръщам внимание на отговорите на мениджърите на ресторантите/хотелите на отправените към тях критики. Някой ден ще напиша статия точно за този тип cusotmer management, но това ще стане след малко повече проучвания.

Точно един такъв отговор на собственика на Shiki, Joji Hattori  ме впечатли много и реших, че това е мястото, което искам да посетя. Hattori-san приема критиките и се извинява за грешките, допуснати от персонала на ресторанта с голямо достойнство, и разказва за концепцията на ресторанта, за японската традиция, за желанието му да прави нещата добре като вътрешна потребност, а не за признание.

 

Виж ….

…. Много як интериор, тип бистро- модерен, по японски изчистен, а тоалетната сякаш е друг свят, със smart чиния и подобаваща инструкция за употребата й, легло с плюшена дамаска за посядване, живо дърво, класическа музика за релакс и крем за ръцете, за да ти е мека кожата, след като ги измиеш;

…. Стъкло към кухнята, така че можеш да видиш какво се случва там;

…. Майсторите на сушито, които сръчно работят на открит суши бар.

 

Усети ….

…. Сервитьорите са млади хора, които контактуват с лекота с клиентите, държат се приятелски, а не високомерно, като в клише за ресторант с Michelin звезда;

…. Всякакви игриви текстури в храната- хрупкави зеленчуци, чипсове, зелена краставица, която е още по свежа и хрупкава от узрялата, нежни желета, фини сосове, крехки меса.

 

Чуй ….

…. Фънк, кавъри в карибски аранжимент, Каро Емералд- приятна музика;

…. Релаксираща класическа музика в тоалетната, сякаш попадаш на съвсем друго място, където можеш да си починеш от шума на динамичния град.

 

Помириши ….

…. Като влезеш в ресторанта усещаш, че се работи с риба, защото суши майсторите са насреща и правят с отмерени, прецизни движения прекрасни апетитни ролки.

 

 Вкуси ….

…. Суши- много е вкусно, има варианти с темпура от softshell crab, скариди и всякакви други;

…. Дивеч- много беше крехък, точно на ръба на medium и well-done;

…. Калкан в три вариантаи трите много интересни и леки;

…. Сорбе- ще ви изненадат с изключителни вариации;

.… Единствено в едното от ястията имаш омар, който беше една идея жилав, но това е често срещано при този вид морска храна, а всичко друго около него в чинията беше на изключително ниво.

Ето едно филмче, което направих за Shiki, Виена. То е много специално, защото в него музиката е написана от талантливия млад български композитор Мартин Александров. Ако ти харесва филмчето, посети YouTube канала на placescases.com и се абонирай. После посети YouTube канала на Мартин и следи как се развива неговото творчество и кариера. Сигурна съм, че те първа това момче ще показва какво може и то не само в България.

 

 

Ризлинга, който ни препоръчаха с нашата храна беше чудесен, 2015, Fink & Kotzian Berg und Meer Riesling, с много оригинален етикет.

Цялото удоволствие от нашата чудесна вечеря дължим на Chef Alois Traint, който отговаря цялостно за менюто и кухнята, а главния майстор на прекрасното суши е Masahiro Yamada.

При следващо посещение във Виена не знам как ще устоим на настояването на децата пак да отидем в Shiki. Значи до нови срещи пак там! 🙂

 

А: Виена, Krugerstrasse 3, 101 Vienna , Austria

Т: +43 1 512 73 97

Е: info@shiki.at

Работно време: вторник-събота 12:00 – 24:00

За да стигнеш до Shiki, Виена, използвай placescases.com и google maps пътеводителя, като натисни върху червената карфица в картата и след това избери упътвания:

За повече ревюта от мен относно ресторанти, хотели, както и други места по света и у нас, разгледай всички категории на  placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.