fbpx
Overburnt creme brulee at Spaghetti Kitchen by placescases.com

SPAGHETTI KITCHEN – ХУБАВА ГРАДИНА, НО НЕОЧАКВАНО ЛОША ХРАНА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Последно посещение месец май, със семейството

Прочетете и други мои отзиви в tripadvisor.com

Вижтеприятен интериор, хубава градина

Помиришете,но по-добре недейте миризмата на изгоряло в крем брюлето

Вкусете но преди това разпитайте добре сервитьора как е приготвено и с какво , това  което смятате да консумирате.

Изпитайтекомпанията на белите въшки, които падат от дърветата (има спешна нужда да се напръска, за да не се съсипе градината)

Spaghetti Kitchen и Motto делят една градина, която беше само на Motto преди и от край време софиянци я помнят като една от най-приятните в центъра на София. Малко бягство от шума на булевардите, на прохлада под дърветата с чаша коктейл или капучино с прословутото им крем брюле. Там и на още 1-2 места можеше да се опита от този прекрасен десерт. Култово!

По-късно собственикът на Motto отвори Spaghetti Kitchen, което както всичките му други заведения впечатлява със стилен интериор, от тези, дето ти се иска да влезеш там с приятели и да се потопиш в сладка приказка, придружена с вкусна храна.

Уви, това е само на пръв поглед. Храната е много добре описана в меню картата, която също има чудесен дизайн, но  изпълнението в кухнята е лошо. Нищо от това, което четеш не е, каквото очакваш.

Поръчах си ризото с авокадо и кралски скариди. Получих обикновен ориз, с леко зелен цвят и две скариди. Останах с впечатление, че просто са приготвили варен ориз, без да се спази нито технологията, нито типичния за ризотото сорт арборио или карнароли.

Буратата в едната салата беше от онези с по-ниското качество, дето не е на топка, а е като торбичка,  която представлява предимно твърдо и жилаво вещество, с много малко от онова нежно и меко съдържимо. Но понеже знам, че по супермаркетите се продава такава бурата, реших, че е приемливо донякъде. Не са попаднали на доставчик хората.

Децата ядоха спагети, които така и не поисках да опитам. Имаха вид на фиде. Трябваше да са с италиански кюфтенца, предполагам от салсича, очаквайки да видя малки топчици от този ароматен колбас, но имаше доста големи кюфтаци, които малката ми дъщеря избута деликатно и отказа даже да опита.

Накрая реших да заложа на сигурно и да поръчам крем брюле. Едно за мен и едно за голямата ми дъщеря, която е луд фен на този  десерт. Искам само да поясня, че тя друг десерт не яде, освен този и е станала експерт по него. С нея двете го приготвяме в къщи и тя е наясно даже, когато нещо в него не е както трябва, какво в процеса се е объркало.

Разказах й как тук в тази градина сме яли първите крем брюлета в София и сме идвали специално заради тях.

Презентацията на крем брюлето, което ни сервираха беше оригинална. В глинено съдче с капаче.

……И дотам свършва хубавата част. Когато човек повдигне капачето, го чака шокираща гледка. Вместо кафяво-червеникавата коричка и аромат на карамелизирана захар, под капака се показа нещо кафяво-черно, сякаш поръсено с въгленчета от камината, миришещо на изгоряло. При докосване те се разтрошаваха и превръщаха в черна пепел. Когато бръкнах по-надолу видях, че десертът е абсолютно течен, сякаш просто е налят от изстиналата тенджера със сметаната. Когато попитах сервитьорката защо е такова, тя ми обясни, че те по принцип го сервират малко по-рядко. Дъщеря ми питаше какво е това, което съм й поръчала. Тя дори не можа да го определи като крем брюле. Изяде ягодите, които бяха сложени в отделна чинийка към него и върна всичко останало.

Разгледайте снимката и преценете сами дали бихте го яли това нещо.

Жалко за всички други усилия по това заведения. Дори са направили брънч с италианска храна в неделя. Имах огромно желание да го пробвам при първа възможност, сега вече знам, че няма смисъл, защото ще се разочаровам.

Мисля, че собственикът трябва да обърне сериозно внимание на готвачите си, защото подобно е положението и със другите му заведения от веригата Spaghetti Company. В МОЛ България отдавна вече не посещавам въпросното заведение и предпочитам наскоро появилата му се конкуренция там. Добрият дизайн не прави добърия ресторант. Той би трябвало да го знае.

Ако ви се яде истинска италианска кухня, отидете другаде, не се подвеждайте от името на тези ресторанти. Там нищо не е такова, каквото го представят.

Адрес: ул. 6-ти септември №9,

 

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.