fbpx
Thea Thalassa Afytos by placescases.com

Thea Thalassa (Теа Таласа) – рибен ресторант на крайбрежието в Афитос, Халкидики

Последно посещение месец юли 2015 със семейство

 

Вижте семплата, но стилна декорация на ресторанта и гледката към Егейско море

Помиришетевкусната морска храна и виното от ароматния сорт Асиртико от Санторини

Вкусете сочната прясна риба на скара

Усететеприятния приятелски разговор със собственика на ресторанта за гръцките вина

Чуйте… традиционната гръцка музика

 

Афитос е малко селце, на първия ръкав на Халкидическия полуостров, Касандра. Известно е със своите стари калдъръмени улички, стари къщи, джаз кафенета и редицата от рибни ресторанти, наричани тук ксапотаверна, разположени по продължението на пешеходната крайбрежна алея.

Преди да отидете на вечеря, задължително си направете разходка в центъра, надникнете в занаятчийските магазинчета, купете си сувенири. Не забравяйте преди това да си направите резервация в някое от споменатите ресторантчета, защото може да се захласнете и да позакъснеете с разходката, а там местата бързо се запълват.

Масите на всички рибни таверни са разположени на няколко тераси, а също и направо на алеята. От тях се разкрива разкошна гледка към Егейско море и втория ръкав Ситоня.

Първия по алеята на ъгъла, като се идва от центъра е Тhea Thalassa (Теа Таласа). Погледът ви се спира веднага на аквариума с омарите и витрината с прясна риба. Има всякакви видове риба, лангустини, скариди, миди, калмари, октоподи, всичко. Цената на килограм риба е между 55 и 70 EUR, което е малко височко, но все пак в рамките на нормалното за тези места. За сметка на това, обаче рибата на скара я приготвят невероятно и като я запазват сочна.

Поръчайте си цяла бутилка вино ,вместо на чаша. При последния вариант няма да сте очаровани от качеството на напитката, но за сметка на това има доста добър избор от хубави гръцки вина. Ние си поръчахме Асиртико от Санторини и се влюбихме в аромата и вкуса му.

По традиция със сметката ще ви донесат много сладки сиропирани десерти и плодове като комплимент от заведението.

За комфорта на семейните посетители, ресторантът разполага с малък детски клуб, където децата могат да се позабавляват, ако им стане скучно.

Гледката към морето превръща вечерята в Теа Таласа в романтично и приятно изживяване.

Бих посетила отново Thea Thalassa, когато се върна пак в Афитос.

Адрес: Thea Thalassa e първия ресторант на ъгъла на крайбрежната алея като се идва от центъра

Tel: +30 2374 091044

Thea Thalassa

Thea Thalassa Afytos by placescases.com
Lobster tank at Thea Thalassa by placescases.com
Fresh fish display at Thea Thalassa by placescases.com
Sea view at Thea Thalassa by placescases.com
Juicy grilled fresh fish at Thea Thalassa by placescases.com
Thea Thalassa Afytos by placescases.com Lobster tank at Thea Thalassa by placescases.com Fresh fish display at Thea Thalassa by placescases.com Sea view at Thea Thalassa by placescases.com Juicy grilled fresh fish at Thea Thalassa by placescases.com

Как да си ризервираш престоя на Халкидики?

Ако планираш летуване на Касандра, Халкидики, Гърция, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.
Booking.com

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

0 thoughts on “Thea Thalassa (Теа Таласа) – рибен ресторант на крайбрежието в Афитос, Халкидики

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.