Гурме @home – Част 7, доставки на коктейли вкъщи и онлайн курсове по миксология от 5L Speakeasy Bar в София

Снимка на корицата: Hemingway Daiquiri, доставки на готови коктейли за вкъщи от 5L Speakeasy Bar, София

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 минути за четене? Мини само през bold шрифта- 3 мин.

Не ти се чете? Отиди направо на видеото по-надолу- 1:22 мин.

 

След като публикувах доста подробен списък с добри ресторанти, които доставят храна на адрес, в предишна статия Гурме @home- Част 1, доставки на храна за вкъщи, реших да тествам лично как работи системата с доставките в София и да споделя впечатления. В Гурме @home – Част 6 разказах за впечатленията си от на Street Chefs и Ahora by Sevda Dimitrova.

Както вече обясних в предходната публикация, всяко едно от описаните заведения, заслужава максималните 5 сърца от 5D Сензографа, заради смелостта си да се изправи пред предизвикателството да се лиши от клиентите си за неопределен период от време, но да намерят начин да остане близо до тях и да ги радва с вкусната си храна.

Така че, статиите @home са зона свободна от оценки и имат за цел да популяризират и помагат на всички предприемачи от ресторантьорския бизнес,  които  вероятно също изпитват затруднения с поддържането на бизнеса.

В центъра на този пореден разказ, Гурме @home, доставки на гурме храна и алкохол за вкъщи е …… 

 

5L Speakeasy Bar @home и неговия прекрасен екип за техните доставки на коктейли

5 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Следващите ярко червени максимални 5 сърца от 5D Сензографа на  placescases.com отиват при 5L Speakeasy Bar не само за техните доставки на коктейли за вкъщи, но и за изключително интересния онлайн курс по миксология, който проведоха наскоро. Те бяха първият бар, който пусна доставки на коктейли в София. Една вечер им писах, че ми трябват спешно 4 коктейла и то в квартал извън зоната за доставки на foodpanda. Дойдоха като линейка. Спасиха ни! 😉

Ето доказателството:

Един слънчев съботен следобед пък решихме да си направим виртуално коктейлно парти с приятели. Поръчах за двата адреса и в рамките на 30 мин. всички държахме в ръка по една прекрасна напитка.

Опитай и ти така- покани виртуално близки хора на коктейл, поръчай доставка до адресите и се свържете през някое от всичките приложения. За подобно преживяване, само че с вечеря, споделих в поста: Водят ли виртуалните вечери до битов алкохолизъм?

Освен че имахме удоволствието да пием от коктейлите на 5L Speakeasy Bar в домашна обстановка,  имахме r още-по-голямото удоволствие да участваме в техен онлайн курс по миксология. Записахме се, изпратиха ни комплект от съставки за 4 коктейла, ние само си осигурихме 4 чаши, шейкър, лед и коктейлна лъжица.

 

Виж ….

…. Брандирани опаковки на доставките с готови коктейли– вътре голям куб лед, за да запази коктейла концентриран и студен, докато пристигне при клиента;

…. Всяка опаковка е надписана с името на съдържанието й- така нямаше объркване кой коктейл къде е сложен;

…. Ако искаш все пак да си го аранжираш в чаша, за да има изискан вид като в заведението, виж снимката в менюто като мостра и намери вкъщи най-близката до дадената там форма;

…. За онлайн курса по миксология получихме надлежно етикирана картонена кутия с малки дозички алкохол, сиропи, украси от сушени плодове и един джинджър ейл. Всяка дозичка продукт носеше описание какво съдържа, както и името на коктейла, в чиято рецепта участва.

 Чуй ….

…. За поръчките за вкъщи не сме си говорили по телефона- писахме си във Facebook;  чатът вървеше стегнато, бързо, имаше координация между куриер и заведение- перфектно!;

…. По време на видео конференцията на онлайн курса имаше непринудена атмосфера, придаваща добро настроение, получавахме навременна обратна връзка дали се справяме и супер адекватно отговаряне на въпросите, които задавахме в чата. Водещите се чувстваха свойски в приложението за видео връзка, сякаш редовно са обучавали по този начин.

Усети ….

…. Friendly куриери, и двата пъти, в които поръчвахме готови коктейли, с маски естествено, плащане с карта- всичко съобразено с изискванията;

…. Когато пристигнаха, напитките бяха в перфектно състояние- причината е големият куб лед, който не се разтопява бързо и поддържа концентрацията на коктейла, освен че го охлажда;

…. Не мога да не спомена пак „Икономиката на преживяванията“, защото онлайн курса на 5L е  уникално преживяване, което засега никой друг бар в София, а може би и България, не е предложил по този начин на клиентите си. За нея можеш да прочетеш в публикацията КАКВО Е ИКОНОМИКАТА НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА И КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ НАБЛЮДАВАТ ДОБРИ ПРИМЕРИ В БЪЛГАРИЯ?, както и във следващите статии в едноименната рубрика на блога. Авторите на тази теория, Джеймс Гилмор и Джоузеф Пайнс, казват, че преживяването на клиента има 4 основни характеристики, които ако са съчетани в едно, го запечатват във вниманието му, карат го да посещава отново и отново мястото, да споделят с други хора за него, правейки му най-добрата реклама. За да бъде такова, едно преживяване трябва да е едновременно забавляващо, образователно, естетско и да предлага бягство от действителността.

На онлайн курса на 5L Speakeasy Bar, с барманите- миксолози Михаил Павлов и Пламен Райнев, много се забавлявахме. Удоволствието да си направиш коктейл в домашна обстановка с професионални продукти и инструкции е незаменимо. Освен това, благодарение на нашите обучители научихме интересни неща за историята на всяка напитка, без това да ни натежава и отнема от забавлението. Получихме полезни съвети за техниките, които се използват, за да се постигне определен ефект, а също и допълнителна информация за вариации с белтък или рецепта за меден сироп. Наслаждавахме се на собственото си изпълнение при това с истинска професионална декорация.

В продължение на час и половина, заедно с Мишо и Пламен, и още няколко други фенове на коктейлното изкуство, забравихме за времето, за корона пандемията, завладени от чудните вкусове на Whiskey Sour, Moscow Mule, Bee’s Knees и Colada Sour.

 

 

Помириши ….

….. Всеки доставен до вкъщи коктейл си имаше специфична комбинация от аромати- уникален, всеки един от тях!

…. Коктейлите от курса носеха аромати на тропик, лято и море!

 

Вкуси ….

…. От доставките за вкъщи опитахме сладост, съчетана с аромат в коктейли Чърчил’с Дог, Белегзия и Кет’с Уискърс;

.… Пако от доставките получихме много свежест в Ритини, Хемингуей Дайкири и Силвър Монк;

…. На курса най-много ми допадна Московското муле и Уиски сауър. Пламен и Мишо бяха така любезни да ни кажат как да правим сауър във версия с белтък и нямам търпение да пробвам.

 

Страхотно е, че 5L Speakeasy поддържат така елегантно контакта си с феновете на миксологията. Удоволствие е да общуваш с тях чрез произведенията им и лично с членовете на екипа им.

Благодаря Ви, 5L, че сте толкова изобретателни в трудни времена, но и акуратни в доставките си. Вие сте истински пример за добри практики в Икономиката на преживяванията, защото сте способни да създавате запомнящи се преживявания за нас, клиентите!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

За съжаление не мога да пиша за преки впечатления от заведения извън София, но вярвам, че доставките на всички изброени в Гурме @home – Част 1, гурме доставки на храна за вкъщи и Гурме @home- Част 2, доставка на алкохол и гурме храна за вкъщи са на ниво, защото лично съм ги тествала на място и не са попаднали случайно в този блог.

Следи тук и в профилите на блога на placescases.com в социалните мрежи InstagramFacebookLinkedInTwitter за следващи статии на от новата рубрика @home, в които ще ти разказвам, за впечатленията си от доставките на други ресторанти, запазили връзката си със своите клиенти, принудени да затворят вратите си за тях по време Covid 19 пандемията.