fbpx
Селави Cest La Vie

Кабаре с вечеря в клуб Селави, София

След като вече посетих Джанъм Скай Клуб, дойде ред на друго подобно заведение в София- Селави или както е правилно да се изпише на френски C’est La Vie.

Както поясних в публикацията за Джанъм, сравнявам всички подобни заведения, предлагащи вечеря с програма, с моя еталон за такова място, а именно Лафайет в Белград. В Instagram профила на блога можеш да придобиеш представа в няколко поста за него.

Лафайет беше причината да тръгна да обикалям едно по едно неговите събратя в София.

Селави беше едно от първите заведения от този тип в България и в момента смея да твърдя, че качеството на програмата е на доста високо ниво. Доближава се доста до това на Лафайет, дори подозирам, че са заимствани идеи оттам.

Март 2024

Оценка за ресторант Селави от 5D Сензографа  на placescases.com: 4,4 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

       5 сърца 12920

        3 сърца 129x20

      4 сърца 129x20

        5 сърца 12920

      5 сърца 12920

 

Акцентите от преживяванията на моя 5D Сензограф:

Виж най-голямото предимство разнообразната програма и интересни хоерографии.

Усети чудесно обслужване с добри познания за храната и напитките. Цените са по-ниски, отколкото в Джанъм, но качеството им е по-добро.

Чуй разнообразни жанрове, докато трае програмата, но от един момент нататък, около полунощ, става еднотипна- гръцко и поп-фолк, което прогонва част от клиентите, които биха искали повече разнообразие и след 12-тия час.

Помириши чудесен аромат на брьош в шампанско Piper на Heidsieck, чудесни аромати в храната.

Вкуси прекрасна средиземноморска и балканска кухня, много добре подбрана и разнообразна винена листа- сериозно е работено и в двата направления.

За да разбереш повече подробности за Селави, продължи да четеш публикацията.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 1:01 мин.

Селави Cest La Vie
Селави- скариди с авокадо

Виж в Селави

… Голямо помещение с много маси и сепарета, високи тавани: в добавка интересни пана по стените.

… Менюто включва разнообразни и интересни предложения: храната звучи интересно, прави ми впечатление, че някои ястия, които се предлагат в Джанъм ги има и тук, не знам кой от кого е заел идеи.

 … Класа в посудата: за разлика от Джанъм, тук са се постарали да заредят доста добри чаши за вино, удоволствието е изцяло наше, на клиентите.

 

Усети в Селави ...

… Пуши се най-открито: и тук като в Джанъм, но отново, заради високите тавани и добрата вентилация не се усеща задимяване, тъй като повечето хора пушат наргилета и електронни цигари.

… Обслужването е добро: чевръсто се работи, адекватно се дава информация на клиентите, познатията на сервитьора за напитките и храната бяха на много високо ниво.

Има гардероб, но тоалетната е ужасна: за разлика от Джанъм тук има гардероб, не са се сетили още да събират пари за него, както е в Лафайет, но пък тоалетната беше пълен краш- много мръсна, чак се отказахме да я посещаваме.

… Другата ми голяма забележка е продажбата на балончета. Всички се досещаме какво съдържат. Само дето не се видя ефект върху компанията до нас, която ги поръчваше- седяха си все така намръщени и отегчени. Може пък и морски въздух да са им продавали, знам ли.

Чуй в Селави ...

Интересна и разнообразна програма: за разлика от Джанъм, където сцената е много малка и програмата включваше само балет и саксофонист, тук е цяло шоу на различни таланти- танци, песни, костюми, медия, жанрове от рок до поп-фолк. За съжаление от 12 нататък зацикли само на гръцко и поп фолк. Хубаво щеше да бъде, ако бяха обявили някъде имената на изпълнителите. Е, имаше и lip-sync или буфосинхронада, но то си беше като част от балетното шоу по-скоро.

Беше доста странно, защото в полунощ отбелязахме посрещането на националния празник 3 март с българска песен и веднага след нея пак започна гръцкото- тъкмо се освободихме и ни завладя чужда музикална култура. Нямам какво да коментирам повече, тук имаше нужда от малко по-добър вкус. И допълвам, не беше обявена гръцка програма, можеше повече да се наблегне на БГ поп и естрада по случай специалния празник.

Качествено озвучаване, но и тук, както в Джанъм, трябва да се внимава с най-високите децибели, защото изкривяват звука.

Време за гледане на филмчето: 1:01 мин.

 

Помириши в Селави ...

Всяка една гозба, която беше поднесена миришеше супер апетитно. Виното, което я допълваше беше на супер ниво.

… Само по едно време се задими доста, заради празничните пиро-фонтани, които раздадоха на публиката, но бързо се разнесе димът.

 

Вкуси в Селави … 

… Храната е много вкусна, рецептите креативни, но приемливи за масата от хора: средиземноморски и балкански уклон, добре съчетани съставки, дори техники на изпълнение, нямам никакви забележки, даже бих се върнала специално и само за храната и напитките. Между другото, те имат и обедно меню.

Горещо препоръчвам, но далеч не се ограничавай само до тези препоръки, защото всяко нещо е много вкусно:

… предястие с авокадо и скариди

… скариди в пармезанов сос

… телешки език

… всички салати

… телешки бузи

… адана кебап и още много други.

Чудесна винена и алкохолна листа  като цяло на добри цени: впечатлиха ме много повече от Джанъм.

Както вече споменах, бих се върнала за храната и напитките в Селави и то с голямо удоволствие. За програмата бих си помислила или по-скоро бих планирала оставане само до полунощ, ако тенденцията към балканска музика е трайна.

Ако ме питаш кое от двете заведения бих препоръчала повече, Джанъм или Селави, предпочитанията ми клонят към второто- заради храната, напитките и по-интересната програма. С уговорката да не ходиш в тоалетната и да не ти правят впечатление балончетата.

 

Как да стигнеш до Селави?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Драгалевци, бул. Черни връх 226, 1415 София

T: +359 889 099 990

Работно време: 10:00- 02:00

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.