fbpx
Джанъм Скай Клуб Djanam Sky Club

Вечеря с програма в Джанъм скай клуб, София

Джанъм скай клуб  е нещо като кабаре, т.е. включва вечеря с програма. Тази концепция е все по-популярна напоследък. В София вече има поне 4 такива заведения. В Instagram профила на блога отразих в няколко поста Лафайет в Белград и на този етап това място служи като еталон, с който сравнявам следващите аналогични, които посещавам.

Лафайет беше причината да тръгна да обикалям едно по едно неговите събратя в София и първият от тях е точно Джанъм скай клуб, защото няколко човека ми посочиха като най-актуалното и вървежно в момента.

Джанъм скай клуб се намира на последния, 22 етаж, на хотел Астория, бившия Родина, в който има и казино. Кабаретната програма може да бъде изцяло с балет Нова, плюс изпълнение на саксофон, а може да има поканен и някой гост певец или дует, предимно от поп-фолк жанра и гръцко. Очевидно мястото се е прочуло, защото имаше групи от различни градове на България, разбрахме по поздравите, които DJ-ят отправяше.

Февруари 2024

Оценка за ресторант Джанъм Скай Клуб от 5D Сензографа  на placescases.com: 4,5 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

       5 сърца 12920

        4 сърца 129x20

      4 сърца 129x20

        5 сърца 12920

        4 hearts and a half 2022

 

Акцентите от преживяванията на моя 5D Сензограф:

Виж най-голямото предимство-гледката от 22 етаж. Разбира се и програмата на балет Нова.

Усети бързо обслужване. В заведението се пуши съвсем открито. Странно, няма гардероб, нито закачалки за връхните дрехи.

Чуй хубава танцувална музика и изпълнения на живо на саксофон, но от един момент нататък само поп-фолк без никакво разнообразие в жанра.

Помириши аромати от наргилета. Ястията се приготвят от качествени продукти, миришат апетитно.

Вкуси храната е вкусна, специално внимание можеш да обърнеш на месото, виртуозно го приготвят, но някои от гарнитурите не се получават съвсем добре.

За да разбереш повече подробности за „ Джанъм скай клуб “, продължи да четеш публикацията.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 1:01 мин.

Джанъм Скай КлубDjanam Sky Club
Джанъм Скай Клуб- Сьомга с картофено пюре, сос холандес и аспержи

Виж в Джанъм Скай клуб

Голямо помещение на 22-ри етаж, но масите са разположени доста нагъсто. За съжаление сцената е доста малка и за балета е малко клаустрофобично. При тоалетните има 2 селфи локации.

Менюто включва разнообразни и интересни предложения: не мога да кажа, че ястията са виртуозни изпълнения, няма особено голямо старание в плейтинга, но концепцията не е гурме, просто вкусна храна, прилично поднесена.

 … Очаквах повече класа: например, на хубавата винена листа й отиваше някакви по-скъпи стъклени чаши, но пак казвам, това е на база сравнения с доста добър пример, а и не съм наясно за разходите на подобен тип заведение, за да се поддържа по-скъп асортимент на чаши, така че тук не отнемам сърца, просто изказвам мнение.

 

Усети в Джанъм Скай клуб ...

Пуши се най-открито: за много хора това е плюс, защото купонджийско място може да предполага такава възможност, но аз лично не поддържам този избор, да не говорим, че е противозаконно. Добре че, голяма част от хората  пушат наргилета, та не се задимява толкова много.

Обслужването е добро: чевръсто се работи, адекватно се реагира на нуждите на клиентите. Когато резервираш трябва да платиш капаро 50 лв на човек, обаче пък те искат преди 21ч, да си там. Разбирам изискването, все пак се очаква да вечеряш на спокойствие, преди да е започнала програмата, защото после комуникацията със сервитьорите става трудна, заради силните децибели.

… От програмата има какво да се желае още, но не е лоша: Като за малката сцена и липсата на входна такса за артистите, беше ок. Балетът е добър, но изпълнението на песен беше май липсинг или плейбек, т.е. една от балерините по-скоро не пееше, а си отваряше устните. Така поне аз усетих, може да не съм права.

… За гостите на заведенията, хотелът предлага паркинг: таксата май е нещо като 4 лв на час. Понеже дълго чакахме Drink&Drive, портиерът ни предложи да ни дадат шофьор да ни закара.

… Няма гардероб за връхните дрехи на клиентите, което е пропуск, особено като се има предвид, че е разрешено пушенето: Смятам, че трябва да се помисли да се направи, дори срещу някаква дребна такса, ако трябва. Все пак, който може да си позволи да дойде тук, ще може да отдели до 5 лв. за такава такса.

 

Чуй в Джанъм Скай клуб ...

Музика, подбрана от DJ, тук-там като на сватба, но доста се наблегна след 24ч на поп-фолка, без да се даде шанс за  разнообразие. Считам, че това еднообразие и уклон само една посока, отблъсква тази част от публиката, която се идентифицира с други музикални жанрове. Мястото би могло да бъде универсално, ако се внимава с този баланс. Дори поп-фолк феновете започнаха да напускат, търсейки други места за продължаване на нощта, така че тук има шанс и прозорец да се задържи публика, която не си пада по нощни клубове и чалготеки толкова, колкото цени друг тип забавление.

… Въпреки силните децибели на музиката, озвучаването е качествено и не изкривява звука. Единствено на някои по-високо честотни вокали стана неприятно, може да е било от лошото качество на записа.

Време за гледане на филмчето: 1:01 мин.

Помириши в Джанъм Скай клуб ...

Доста мирише на парфюми от наргилетата, но това е по-добрия вариант пред миризмата на електронните цигари. Добрата новина е, че не се задимява от цигарения дим.

 

Вкуси в Джанъм Скай клуб … 

… Храната е вкусна: кухнята е разнообразна, с лек уклон към източна. Набляга се сериозно на различните варианти на месо (все пак това е Джанъм), но има и морски продукти. Не съм сигурна, че е помислено за веганите, обаче. Количествата са преценени така, че да можеш да се нахраниш добре с 2 ястия. Няма да стане само със салата или само предястие, даже и двете в комбинация може да не ти стигнат. Вземи си смело предястие и основно, подготви се да платиш малко повечко от стандартното, но ще останеш доволна.  А и не ти взимат пари за вход, на момичетата от балета се плаща от общите сметки вероятно.

… Имам 2 малки забележки: аспержите не бяха почистени от твърдата част, а маринованият лаврак изглеждаше като нещо изплюто, но пък беше вкусен.

Добра винена листа и изобщо на алкохола: ако ти се пие пенливо, но Шампанът от 240 до 300 лв ти е скъп, вземи си Cava- прави се по същия метод, но е значително по-евтина и на всичкото отгоре е по-добра от някои твърде популярни представители на Шампан.

Джанъм скай клуб мога да го препоръчам за обяд и вечеря, а като кабаре на хора, на които поп-фолкът и гръцкото не им пречи или ако не са почитатели, са готови да си тръгнат преди 24ч. Дали бих се върнала там, да за обяд с удоволствие и може би, ако трябва да заведа чужденци, имащи желание за вечеря с програма. Ако са сърби, които са били в Лафайет, не бих ги завела в Джанъм, сравнението не е в полза на последния.

И още малко кадри от купона в Джанъм.

@placescases

💃Купонът в Джанъм Скай Клуб тече, балет Нова се раздава, въпреки че им е направо миниатюрна сцената. Бих изключила спортната картина от ТВ мониторите, веднага щом излязат на сцената, те заслужават цялото внимание на публиката. За да разбереш повече за най-популярния ресторант с програма или клуб с вечеря, както искаш го наречи, следи публикациите в блога за отзиви и оценки на интересни места, placescases.com. 👁️🖐️👂👃👅 #бар #джанъм #джанъмскайклуб #софия #купонвсофия #sofiabynight #sofiaclubs #sofiaparty #blogger #reviewandrateblog

♬ original sound – placescases

Как да стигнеш до Джанъм Скай клуб?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: бул. „Ген. Тотлебен“ 8, 1606 София, х-л Астория (бившия Родина)

T: +359 876 544 544

Работно време: във Фейса пише, че е постоянно отворено

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.