fbpx
Баничарница Венеция Venice bakery

Има ли баници в баничарница Венеция във Враждебна, София?

„Е те такова животно нЕма!“, както би възкликнал шопът, така и аз като влязох в баничарница Венеция.

Не е баничарница като баничарница и няма нищо общо с Венеция.
Отивам там за закуска, за да разведря главата след употребения предната вечер ром в Custom Rum&Music и коктейли в любимия ми speakeasy бар 5L , а от вратата ме посреща Сезам на алкохола- квалитетни и редки бутилки уиски, изобилие от различни видове пури, затворени в големи хюмидори.

Мигам на парцали към виещата се опашка, решавам, че нещо съм се объркала вследствие на нощния живот предната вечер. След лабиринта от алкохол и пури ala after 8pm, вляво грейва отсека before 8pm с дисплеите с тестени изделия и десерти. Там е царството на закуските: баничка, тутманик, кашкавалки, кренвиршки и какво ли още не, па и еклери, торти, пици. Много са вкусни! ‍Всичко се пече и приготвя там пред теб, под носа ти.
Момичетата са чевръсти, гледат строго, стараят се да не се задържа опашката. Усмихват се веднага щом им направиш комплимент за вкусната храна и интересното място, в което работят. Не са свикнали да ги хвалят много клиентите. Ами хората от Враждебна не си въобразяват, че са във Венеция и не се задържат на приятен лаф и усмивки по италиански, хапват, пийват и марш на работа.
Има и хубаво кафе, боза, айрян, газирани напитки. Не можах да снимам закуските, които купих- алкохолният глад ги омете преди да се сетя. Ама за това пък снимах рафтовете с уиски и пури.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by placescases.com (@placescases)

Обичам да пиша за разни такива интересни места. Последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok  за още от тях.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.