fbpx
Вход във винарна 1 на Мидалидаре/Entrance of winery 1 Midalidare Estate by placescases.com

МИДАЛИДАРЕ ХОТЕЛ & СПА- ВПЕЧАТЛЯВАЩ ДИЗАЙН, ГУРМЕ РЕСТОРАНТ И ВИНО НА НАЙ-ВИСОКО НИВО, С.МОГИЛОВО, БЪЛГАРИЯ

Средна оценка за хотел Мидалидаре при последно посещение 5  от 5.

Последно посещение, март със семейство и приятели 2016

Вижте изключителен дизайн на целия комплекс; красивата природа около с.Могилово; организацията на производство на висококачествено вино;  красив дизайн на Къща за гости на територията на винарна 1; недостатъчно дневна светлина в 0 етаж на Къща за гости на територията на хотела.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Тук държа да вметна, че след като обяснихме, че усещането на този 0 етаж е като в мазе и не е редно да не се упомене в информацията в сайта, а също и че цената трябва да е по-ниска от тази за 1 етаж, бяха направени корекции и в момента този апартамент се продава по-евтнино, а ние бяхме компенсирани с бутилка вино. Оттук следва и оценка 5 от 5.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помиришетеароматът на Midalidare Chardoney Calista 2013, MidalidareSyrah.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусете…  Midalidare Nota Bene Single Merlot Malbec Cabernet Sauvignon 2014, Midalidare Sauvignon blanc & Semillon 2014; в ресторанта на хотела салата Шевро, крем супа от пащърнак, пържена пъстърва, пържен шаран, свинско бонфиле, пъдпъдък и др.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетете.добро обслужване, внимание към детайла, желание да бъдат посрещнати високите очаквания на клиентите, приветливо отношение не само в хотела и ресторанта, но и персонала във винарните; топлината на спа зоната,благотворното влияние на масажните продукти на базата на пинотаж.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чуйте разказа на усмихнатата Цвети, която ни  разказа за начина, по който се произвежда виното във винарна Мидалидаре, историята на развитието на целия бизнес, планове за разгръщане в бъдещето; в ресторанта- френски шансони, хитове от 80-те, както и съвременни; птичите трели в гората около селото.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Открит преди година, Мидалидаре хотел и спа в с.Могилово, към винарната Мидалидаре Ейстейт, още с външния си изглед прави силно впечатление. Целият дизайн- екстериор, интериор, спа обзавеждане, включително и дизайна във винарните е впечатляващ. Не можех да не попитам кой е авторът. Оказа се, че фирма Мартинели са го проектирали и обзавели. Отдавна не бях попадала в България в хотел, който е правен без да се търси икономия от материали, без компромиси с естетиката, без натрапчивост, без помпозност и кич, а напротив- с много мерак, с много вкус и финес. Сградата е била училище навремето, изоставено и порутено, поради значително намалялото население на селото и липса на деца, които да се учат там. Преустроена е изцяло, като е запазен простора на коридорите и стаите, в стил на стара възрожденска сграда и интериор на стара градска къща. С любопитство разглеждах коридорите, малките кътчета и нишички, декорацията по стените, не пропусках нито един фрагмент.

Midalidare outside

Reception on the way out Midalidare Hotel by placescases.com
Kids club Midalidare Hotel by placescases.com
Kids club Midalidare Hotel by placescases.com
Gathering area at Midalidare hotel by placescases.com
Reception and sofa at Midalidare hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Paintings on the wall Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Outside and restaurant garden Midalidare Hotel by placescases.com
Wall decoration Midalidare Hotel by placescases.com
Old school building of Midalidare Hotel by placescases.com
Hotel passage Midalidare hotel by placescases.com
Reception and clocks Midalidare Hotel by placescases.com
СПА зоната на хотел Мидалидаре/ At the SPA Midalidare hotel by placescases.com
Reception on the way out Midalidare Hotel by placescases.com Kids club Midalidare Hotel by placescases.com Kids club Midalidare Hotel by placescases.com Gathering area at Midalidare hotel by placescases.com Reception and sofa at Midalidare hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Paintings on the wall Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Outside and restaurant garden Midalidare Hotel by placescases.com Wall decoration Midalidare Hotel by placescases.com Old school building of Midalidare Hotel by placescases.com Hotel passage Midalidare hotel by placescases.com Reception and clocks Midalidare Hotel by placescases.com СПА зоната на хотел Мидалидаре/ At the SPA Midalidare hotel by placescases.com

Красивият декор е синхронизиран с вежливо отношение към клиента, стремеж да се отговори на всички високи очаквания. Доста трудна задача, като се има предвид, че летвата на очакванията се вдигаше с всяка една проява на качествено обслужване и внимание към детайла. Така че, на фона на увеличаващите се очаквания получавахме адекватна реакция във всеки момент от всеки един член на персонала- от служителите на рецепция, през аниматора в детския клуб, сервитьорите в ресторанта, гида във винарните до служителите от охраната.

Ние успяхме да си направим резервация единствено за 3-стайния самостоятелен апартамент на  0-в етаж в къщата за гости на територията на хотела, защото местата бяха свършили. За съжаление тя няма топла връзка със СПА комплекса, но това не е голям проблем, защото там има съблекални и можете да си вземете халат , кърпа и чехли. Баните в къщата за гости са с душ кабини, така че да не пръска вода наоколо, отново стилно обзаведени и оборудвани с хубава козметика. Носете си, обаче, балсам за коса. Апартаментът е обзаведен с телевизори и сателитна телевизия във всяка стая, с печка, пералня, миялна машина, микровълнова фурна, керамичен плот,  хубава посуда, прибори, чехли за еднократна употреба, рутер за интернет (последният е безплатен), няма кафеварка само.

Midalidare guest house

Мидалидаре къща за гости/1 bedroom in the guest house Midalidarе
Мидалидаре къща за гости/The entrance from inside in the guest house 0 level Midalidare Hotel by placescases.com
Table at the living room of guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/Sink in one of the bathrooms at guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/2 bedroom in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Маса в къщата за гости на Мидалидаре/ Table at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Дневна в къщата за гости на Мидалидаре/ Living room guest house winery1 Midalidare Estate by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/Мидалидаре къща за гости/Second bathroom at guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/Kitchen at guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/Double room in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/Kitchen decore in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/Cute plates in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com
Спалня в къщата за гости на Мидалидаре/ Bedroom at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Вход на къщата за гости в Мидалидаре/ Entrance for guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Къща за гости при първата винарна на Мидалидаре/ Guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Мидалидаре къща за гости/1 bedroom in the guest house Midalidarе Мидалидаре къща за гости/The entrance from inside in the guest house 0 level Midalidare Hotel by placescases.com Table at the living room of guest house Midalidare Hotel by placescases.com Мидалидаре къща за гости/Sink in one of the bathrooms at guest house Midalidare Hotel by placescases.com Мидалидаре къща за гости/2 bedroom in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com Маса в къщата за гости на Мидалидаре/ Table at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Дневна в къщата за гости на Мидалидаре/ Living room guest house winery1 Midalidare Estate by placescases.com Мидалидаре къща за гости/Мидалидаре къща за гости/Second bathroom at guest house Midalidare Hotel by placescases.com Мидалидаре къща за гости/Kitchen at guest house Midalidare Hotel by placescases.com Мидалидаре къща за гости/Double room in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com Мидалидаре къща за гости/Kitchen decore in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com Мидалидаре къща за гости/Cute plates in the guest house Midalidare Hotel by placescases.com Спалня в къщата за гости на Мидалидаре/ Bedroom at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Вход на къщата за гости в Мидалидаре/ Entrance for guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Къща за гости при първата винарна на Мидалидаре/ Guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com

Недостатъкът  за 0 етаж, което  не става ясно от сайта,е че това не е партер, а етаж под нивото на земята. Имаше прозорци, които стояха високо и пропускаха недостатъчно дневна светлина в повечето помещения. Иначе беше комфортно и с подобаващия на хотела стил обзаведено, уютно, но все пак леко миришеше на влага в началото. Накрая се оплакахме, че това не е упоменато в сайта и е редно да се продава по-евтино от горния етаж. Приеха забележката и предложиха компенсация, освен това са коригирали цената и сега е по-ниска в сравнение с тази на горното ниво. Впечатлена съм от бързата и адекватната реакция!

За качеството на виното може много дълго да се пише и говори. Препоръчвам на всеки да направи обиколка на винарните с дегустация, както и да си закупи колкото може повече бутилки от магазина на Midalidare. Цените са значително по-добри, особено за най-хубавите и качествени вина.

Още по-приятно изненадани останахме, че храната в ресторанта също беше на ниво. Съвсем млад майстор готвач, преминал през консултация на италиански шеф относно блюдата в картата, се грижеше добре за нашето претенциозно небце. Бяхме резервирали  празничен пакет, който включваше освен нощувките със закуска , една вечеря и едни специален обяд,както и тур с дегустация във винарната. Вечерята беше превъзходна с изключителна презентация на 4 –степенно меню. Единствено в десерта имах малко забележка, относно консистенцията му, но пък превъзходно сорбе компенсираше недостатъка. Обядът търпи повече забележки, тъй като след като предишната вечер основното беше базирано на пилешко, беше редно обядът да включва друго месо- например риба, агнешко или телешко.

Държа да отбележа, че закуската в хотел Мидалидаре е превъзходна. Всеки ден се предлагат различни неща. В един от дните ни зарадваха с мекици, пържени филии и банички. Като споменах последните, много приятна изненада бяха бозата и айрана. Страхотна реминисценция към миналото, когато това беше традиционна закуска на всички българи. Също така, това е единственото място, където съм яла на закуска катък и то превъзходен. На следващия ден се радвахме на принцеси- класика в жанра, крехки, меки, с богата плънка-, много вкусни. Нещата, които ги има всяка сутрин са 2 вида колбаси, 2 вида сирена, пресни кроасани, тост, плодове, краставици и домати, маслини, кисело мляко и 2-3 вида зърнени закуски, а също и домашно приготвените питки, които ресторанта предлага. Всички неща са с добро качество. От напитките имаше също така  филтърно кафе, топло мляко и забележете, прясно изцеден сок от ябълка. Еспресо или капучино можете да си поръчате срещу заплащане.На тях компания може да им направят чудесни профитероли, щрудел или поширани ябълки.

А ла карт листата е точно толкова голяма и разнообразна, колкото трябва да бъде. Има избор между няколко вида салати, предястия- студени и топли,  2-3 вида паста и ризото, 2 вида супи, по 2-3 ястия с всеки вид месо и няколко десерта. Докато чакате да ви сервират вечерята, ви предоставят  като комплимент малко предястие- брускета или шишче с чери домати и бейби моцарелки с песто.Всичко, което опитах беше изключително вкусно. Препоръчвам листна салата с козе сирене Шевро, филе от пъдпъдък, шпекован свински врат, сплетено свинско бон филе, супа от пащърнак, пържен шаран, пържена пъстърва. Тортата със смокини е изключително лека и не много сладка, суфлето подобаващо го приготвят с течен център. Презентациите на всички ястия са на високо ниво. Не забравяйте да добавите вино:  в ниския клас Carpe Diem, във високия специланите селекции, резерви и…. ще ви издам една тайна. Има едни червени вина, купаж от Mallbec и Syrah, Cabernet Fran и Merlot с работен етикет, но трябва да попитате за тях. Не се плашете от цени, защото са почти на цената на магазините. Препоръчвам също от червените Midalidare Nota Bene Single Merlot Malbec Cabernet Sauvignon 2014, а от белите Midalidare Sauvignon blanc & Semillon 2014, Midalidare Sauvignon blan специална селекция 2015 и абсолютния ми фаворит Chardonnay Calista, но определено от 2013г. (2012 не толкова добро, но ако няма от другото и то става.)

Restaurant Midalidare

Ресторант Мидалидаре/Fried trout at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Менюто в ресторанта на Мидалидаре/The carte with fine touch at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Бара в ресторанта на Мидалидаре/ The bar at the restaurant at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Салата с краве сирене в ресгторанта на хотел Мидалидаре/Salad with cow cheese at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Paintings on the wall Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/ Restaurant interior Midalidare Hotel by placescases.com
Пъдпъдък в ресторант Мидалидаре/Quail at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Pre-dinner compliment at Midalidare restaurantby placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Outside and restaurant garden Midalidare Hotel by placescases.com
Плитка от свинско бон филе в ресторанта на Мидалидаре/Pork fillet braid at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Pork fillet braid at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Суфле в ресторанта на Мидалидаре/ Souffle at Midalidare hotel restaurant by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Home made bread at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Fried trout at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ръчно бродирана салфетка в ресторанта на Мидалидаре/ Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/A regular table at the restaurant Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com
Малък комплимен от ресторанта на хотел Мидалидаре/ A small compli
Аспержи с пъдпъдъчи яйца в ресторанта на хотел Мидалидаре/ Asparagus and quil eggs starter Midalidare restaurantby placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Fired carp Midalidare restaurant by placescases.com
Ресторант Мидалидаре/Fried trout at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Менюто в ресторанта на Мидалидаре/The carte with fine touch at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Бара в ресторанта на Мидалидаре/ The bar at the restaurant at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Салата с краве сирене в ресгторанта на хотел Мидалидаре/Salad with cow cheese at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Paintings on the wall Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/ Restaurant interior Midalidare Hotel by placescases.com Пъдпъдък в ресторант Мидалидаре/Quail at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Pre-dinner compliment at Midalidare restaurantby placescases.com Ресторант Мидалидаре/Outside and restaurant garden Midalidare Hotel by placescases.com Плитка от свинско бон филе в ресторанта на Мидалидаре/Pork fillet braid at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Pork fillet braid at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Суфле в ресторанта на Мидалидаре/ Souffle at Midalidare hotel restaurant by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Home made bread at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/Fried trout at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ръчно бродирана салфетка в ресторанта на Мидалидаре/ Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Ресторант Мидалидаре/A regular table at the restaurant Hand made lace trimming at the restaurant Midalidare Hotel by placescases.com Малък комплимен от ресторанта на хотел Мидалидаре/ A small compli Аспержи с пъдпъдъчи яйца в ресторанта на хотел Мидалидаре/ Asparagus and quil eggs starter Midalidare restaurantby placescases.com Ресторант Мидалидаре/Fired carp Midalidare restaurant by placescases.com

След като хапнете обилно от чудесната закуска, препоръчвам да се разходите из красивата природа около Могилино. На картата на селото ще видите какви са плановете за развитие на комплекса- предвижда се да има резерват за мечки, рибарско селище около езерото, билярд-пъб, спортен комплекс с тенис корт и футболно игрище. Работи се с размах и се вижда как покрай Мидалидаре е започнало да се развива и самото село. Имотите там вече се търсят за вили.

Когато се разхождахме към първата винарна, непланирано, без гид, решихме да пробваме да влезем и да разгледаме кампуса, въпреки, че не работеше и не беше предвиден за туристически обиколки. За наше огромно учудване охраната не само поздрави с усмивка, но и ни подкани да разгледаме. Там имаше още една къща за гости и той ни покани да влезем вътре да разгледаме и нея. Жената от хаус-кийпинг я беше подготвила за пристигащите по-късно гости, но тя също ни приветства, въпреки, че обувките ни бяха кални. Изпрати ни с пожелание за хубав ден и покана пак да дойдем, след което се зае да почисти за още веднъж след нас. Огледах се наоколо- нямаше шеф, заради който тези хора да се правят на излишно любезни. Те бяха съвсем естествени, идваше им отвътре, сякаш са щастливи, че работят точно тази работа , точно в тази фирма. Пожелавам такава фирмена култура и такова отношение към клиентите на всеки бизнес!

Midalidare Winery 1

Вход във винарна 1 на Мидалидаре/Entrance of winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Вход на къщата за гости в Мидалидаре/ Entrance for guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Спалня в къщата за гости на Мидалидаре/ Bedroom at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Кампуса на първата винарна на Мидалидаре/ Campus at winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Вход в първата винарна на Мидалидаре/ Entrance of winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Декорация в първата винарна на Мидалидаре/ Decoration at winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Дневна в къщата за гости на Мидалидаре/ Living room guest house winery1 Midalidare Estate by placescases.com
Маса в къщата за гости на Мидалидаре/ Table at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Къща за гости при първата винарна на Мидалидаре/ Guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com
Вход във винарна 1 на Мидалидаре/Entrance of winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Вход на къщата за гости в Мидалидаре/ Entrance for guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Спалня в къщата за гости на Мидалидаре/ Bedroom at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Кампуса на първата винарна на Мидалидаре/ Campus at winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Вход в първата винарна на Мидалидаре/ Entrance of winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Декорация в първата винарна на Мидалидаре/ Decoration at winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Дневна в къщата за гости на Мидалидаре/ Living room guest house winery1 Midalidare Estate by placescases.com Маса в къщата за гости на Мидалидаре/ Table at guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com Къща за гости при първата винарна на Мидалидаре/ Guest house winery 1 Midalidare Estate by placescases.com

Не пропускайте обиколката с гид на втората винарна. Има огромни танкове за вино, произведени от българска фирма, бъчви внесени от франция, в които отлежаваше червено вино и там миришеше направо божествено на дъхаво грозде. Има музей на виното, който не е кой знае какво, но е атракция за децата. Накрая ще дегустирате 4 вида бели и 4 вида червени вина. После можете да си закупите от тях и то на доста добри цени.

This slideshow requires JavaScript.

Спа комплексът също е задължителен за посещение. Басейнът не е много дълбок и е доста топъл. Има детски басейн, както и джакузи с топла вода. В термо зоната има парна баня, билкова, хамам, инфраред и финландска сауна. Няколко вида душове ще ви освежат, а ведрото със студена вода е направо шокова терапия. Съоръжението за лед не работеше, обаче.Масажите, подобаващо включват продукти на основата на вино. Помещенията са топли, отново стилно обзаведени, звучи лека чил аут музика. Релакс  зоната е много красива, а по средата има аквариум с чудни шарени риби.

This slideshow requires JavaScript.

За удобство на семействата с деца има детски клуб, който работи от 17 до 23 ч, но е платен. Струва 3 лв на час. Много е красив и уютен,с  хубави играчки, настолни игри, включително фигурки от глина ,стъкло и дърво, които децата да декорират, но те се заплащат допълнително. Какичката-аниматор, която играе с децата е много мила с тях и умее да ги забавлява.

Детският клуб в хотел Мидалидаре/ Kids club Midalidare Hotel by placescases.com
Детският клуб в хотел Мидалидаре/ Kids club Midalidare Hotel by placescases.com

Възнамерявам отново да планирам почивка в хотел Мидалидаре и да поканя и други приятели. Препоръчвам не само на любителите на хубаво вино, гурме и спа туризъм да го посетят, но и на българските хотелиери , за да почерпят опит и знания как се прави такъв бизнес.

Към мениджърите и екипа на комплекса: продължавайте да вдигате летвата, въпреки, че тя и сега е много високо, чудесни сте, благодаря ви за чудесното изкарване и продължавайте да се усмихвате!

Адрес:  с. Могилово, Чирпан, Стара Загора

Teл +359 88 665 5721

e-mail: hotel@midalidare.bg

Резервирай си престоя в хотел Мидалидаре директно тук в карето на booking.com.Booking.com

Как да стигнеш до хотел Мидалидаре? Следвай инструкциите в картата, като кликнеш върху червената карфица.

Midalidare Hotel and SPA, Mogilovo, Stara Zagora, Bulgaria

За повече ревюта от мен относно места в София, както и по света, посетете placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.