fbpx
Нудълс със мариновано телешко от Lazy, гурме доставки на храна за вкъщи, снимка placecases.com

Гурме @home – Част 5, гурме доставки на храна за вкъщи от Lazy and La Terra

Снимка на корицата: Яйчен нудълс с пресни зеленчуци, едамаме, уакаме(водораслди), кълнове и добавка от сурово мариновано телешко филе с териаки сос и кокос, гурме доставки на храна за вкъщи от Lazy Life & Food, София

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 минути за четене? Мини само през bold шрифта- 1 мин.

Не ти се чете? Отиди направо на видеото- 1:16 мин.

След като публикувах доста подробен списък с добри ресторанти, които доставят храна на адрес, в предишна статия Гурме @home- Част 1, доставки на храна за вкъщи, реших да тествам лично как работи системата с доставките в София и да споделя впечатления. В Гурме @home – Част 4 разказах за впечатленията си от доставките на Miyabi и Космос.

Както вече обясних в предходната публикация, всяко едно от описаните заведения, заслужава максималните 5 сърца от 5D Сензографа, заради смелостта си да се изправи пред предизвикателството да се лиши от клиентите си за неопределен период от време, но да намерят начин да остане близо до тях и да ги радва с вкусната си храна.

Така че, статиите @home са зона свободна от оценки и имат за цел да популяризират и помагат на всички предприемачи от ресторантьорския бизнес,  които  вероятно също изпитват затруднения с поддържането на бизнеса.

В това поредно ревю, Гурме @home, доставки на храна за вкъщи, героите, които получиха максимални сърца са Lazy Life&Food и пицария La Terra.

 

Lazy Life&Food @home

5 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

5 сърца от 5D Сензографа на  placescases.com получи отдавна познатият на софиянци, ресторант в близост до станцията на Симеоновски лифт, Lazy, за техните гурме доставки на храна за вкъщи. Там тече някакво обновление. Сайтът е в реконструкция, има смяна на главния готвач, чака се скоро ново и перспективно попълнение в състава на готвачите с човек, който идва от европейската гурме арена, изобщо интересно става.

Виж ….

…. Много слънчеви цветове имаше нашата храна- подсилиха празничното усещане на уикенда;

…. Свинското беше в картонена кутия, с прегради вътре, за да не се разбъркат различните продукти от ястието. По този начин се беше запазил красивия му вид.

 

 Чуй ….

…. Много любезно момче прие поръчката по телефона, отговори подробно на въпросите ми.

 

Усети ….

…. Храната е поставена в голяма кутия от стиропор,  за да се запазят топли продуктите;

…. По messenger си контактувах лично с управителя, Тони Матеев, който въпреки че почиваше този ден, също искаше да е сигурен, че сме доволни от услугата им и лично благодари, че им помагаме да оцелеят в този труден момент;

…. Също толкова приятен и любезен младеж донесе поръчката;

…. Стана малък инцидент, докато ми подаваше нещатаотвори се едната супа и се изля в кутията. Предложи да ми донесе абсолютно нови ястия, но аз настоях да спася, каквото е останало ненамокрено. Момчето се изстреля веднага обратно, за да ми донесе чисто нови две шкембе чорби. Не съм коментирала нищо, не съм правила забележки, куриерът и без това беше много притеснен от инцидента.

Но тук по-важното е, че реакцията за коригиране на грешката беше незабавна, а накрая получихме отстъпка като компенсация. Начина, по който действаше персоналът на ресторанта е идеален пример за Икономика на преживяванията. За тази теория на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор можеш да прочетеш в публикацията: КАКВО Е ИКОНОМИКАТА НА ПРЕЖИВЯВАНИЯТА И КЪДЕ МОЖЕ ДА СЕ НАБЛЮДАВАТ ДОБРИ ПРИМЕРИ В БЪЛГАРИЯ?. Точно този начин на работа отличава едни заведения от други. Грешки стават, човешко е, но когато се извиниш и компенсираш по-приемлив за клиента начин, той остава още по-лоялен, дори рекламира с удоволствие заведението, което го е впечатлило.

Помириши ….

…. Понеже няколко неща бяха в азиатски стил, имаше много разнообразни аромати.

Вкуси ….

…. Страхотна шкембе чорба- към нея традиционно си вървеше чесън в оцет и лют червен пипер;

…. Много хубав яйчен нудълс с пресни зеленчуци, едамеме, уакаме и кълнове- взехме ги и в двата варианта- със скариди и със сурово мариновано телешко филе, с териаки сос и кокос.

…. Пържени кюфтенца с териаки сос, сусам и жасминов ориз с пресен лук- ароматни и много вкусни;

…. Пица „Пипероне“ със салам калабро и прясна моцарела- нормално люта, прекрасна!

Много хубаво меню, добре организирано в кутиите, изключително адекватно обслужване!

Благодаря Ви, Lazy за вашите вкусни гурме доставки на храна за вкъщи и за изключително коректното отношение към Вашите клиенти!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

 

 

La Terra @home

5 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

5 сърца от 5D Сензографа на  placescases.com получи и екипът на пицария La Terra, за техните гурме доставки на храна за вкъщи. Това е царството на пицата, където властва майсторът на италианската традиционна гарнирана пита- Радо Кирязов. Ами да, едно време по соца в България по менютата я пишеха като гарнирана пита, за да не се усеща влиянието на западноевропейската кухня.

Виж ….

…. Нетрадиционния вид на пицата, дълъг правоъгълник, разрязан на квадратни парчета- това са пиците с тесто романа, което е като фокачата, с типичните големи въздушни пространства вътре и пръхкаво. Тази пица я сервират в ресторанта върху дъска, подпряна на големи консервни кутии от зехтин. Така всички могат да си взимат от нея. Това го наблюдавах непосредствено преди да започне извънредното положение, заради Covid-19.

…. Кутиите- големи правоъгълни, за да поберат нетрадиционно изглеждащата пица. Много ми напомнят на луксозните кутии, в които се слагат италиански ботуши. 😊 😉

Чуй ….

…. Откликват по телефона на специални искания, от типа да се замени прошуто крудо с прошуто кото- благодарна съм им за което, защото с крудото имам проблем; в процеса на сушене на месото се засилват много ароматите, което пък е във връзка с проблема, описан в  ЗАЩО ПОНЯКОГА СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ МИРИШАТ НЕПРИЯТНО?;

Усети ….

…. Пиците винаги идват топли. Може би за това ресторантът обслужва само околните квартали, за да гарантира качеството на продукта, когато пристига при клиента.

Помириши ….

…. Много са ароматни пиците, заради хубавите продукти, които се влагат в тях- със сигурност са пресни, иначе щях да усетя, имам остро обоняние; също така са с добро италианско качество;

Вкуси ….

…. На карниворите препоръчвам да опитат Куатро салуми- така ще пробват вкуса със всички видове месо, без салсича- имат мортадела, прошуто кото, пикантен салам и прошуто крудо;

…. На децата любима е Маргаритата- и аз я харесвам много;

…. За вегетарианците мога да препоръчам и Формаджи- само трябва да е топла като се консумира, то и без това може да я посгрееш, ей така за дезинфекция 😊,

…. Задължително пробвай тесто романа- по-различно е стандартното, каквото е например при Лео, но също е много вкусно.

Сега с La Terra станаха 2 любимите места, от които ние си поръчваме пица за вкъщи. За другото ще ти разкажа в някоя от следващите публикации.

Благодаря Ви, La Terra, за вашите вкусни  доставки на пица за вкъщи!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

 

За съжаление не мога да пиша за преки впечатления от заведения извън София, но вярвам, че доставките на всички изброени в Гурме @home – Част 1, гурме доставки на храна за вкъщи и Гурме @home- Част 2, доставка на алкохол и гурме храна за вкъщи са на ниво, защото лично съм ги тествала на място и не са попаднали случайно в този блог.

Следи тук и в профилите на блога на placescases.com в социалните мрежи InstagramFacebookLinkedInTwitter за следващи статии на от новата рубрика @home, в които ще ти разказвам, за впечатленията си от доставките на други ресторанти, запазили връзката си със своите клиенти, принудени да затворят вратите си за тях по време Covid 19 пандемията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.