fbpx
Робърт Де Ниро, Трайбека филмов фестивал

Кино онлайн @home

Време за четене: 2 мин.

Необходимостта да бъдем отговорни и да си останем вкъщи, ме провокира да създам рубриката @home, в блога placescases.com, за да събера в концентриран вид любими места и събития, които можем да посещаваме ….. вкъщи.

В първата публикация Театър @home, разказах за театрите в България и по света, които излъчват онлайн представления.

Във втората, Водят ли виртуалните вечери до битов алкохолизъм?, ти предложих алтернативата да се забавляваш с приятели, както преди, само че виртуално.

После пък в поредицата Гурме @home ти набавих списък и преки впечатления как можеш да се поглезиш като истиски гастроном като си поръчаш храна и напитки от едни от най-добрите ресторанти в България.

Сега, в Кино онлайн @home, искам да ти споделя една страхотна новина от света на киното.

20 филмови фестивала са се обединили в YouTube канал и от 29 май започват 10-дневен стрийминг на филми с цел да съберат средства за борбата с Covid-19. Организаторите са не кой да е, а Tribeca Enterprises и разбира се платформата YouTube. Както, може би знаеш, съосновател на Tribeca е самият Робърт Де Ниро.

Средствата се събират от Световната здравна организация. Каналът ще излъчва пълнометражни, късоментражни, документални филми, комедии, мюзикъли и разговори. Ще има познати вече произведения, а също и съвсем нови, неизлъчвани досега.

Фестивалите, които участват са: Международния анимационен филмов фестивал в Анеси, Международния филмов фестивал в Берлин, Филмовия фестивал в Лондон, Филмовия фестивал в Кан, Международния филмов фестивал в Гвадалахара, Международния филмов фестивал и награди Макао (IFFAM), Филмовия фестивал в Йерусалим, Филмовия фестивал в Мумбай (MAMI), Международният филмов фестивал в Карлови Вари, Филмовия фестивал в Локарно, Международния филмов фестивал в Маракеш, Филмовия фестивал в Ню Йорк, Международния филмов фестивал в Сан Себастиан, Филмовия фестивал в Сараево, Филмовия фестивал в Съдънс, Филмовия фестивал в Сидни, Международния филмов фестивал в Токио, Международнен филмов в Торонто, Филмов фестивал Трайбека и Кинофестивал във Венеция.

Добавям и една любопитна информация. През 2016 година Tribeca изтеглят документален антиваксърски филм, след като първоначално Робърт Де Ниро е подкрепял участието му. После е размислил и го е премахнал като е коментирал по следния начин:

„Намерението ми да прожектирам този филм беше да предоставя възможност за разговор около проблем, който е дълбоко личен за мен и семейството ми. Но след като го прегледахме през последните няколко дни с екипа на Tribeca Film Festival и други от научната общност, ние не вярваме, че той допринася или удължава дискусията, на която се надявах. “

“My intent in screening this film was to provide an opportunity for conversation around an issue that is deeply personal to me and my family. But after reviewing it over the past few days with the Tribeca Film Festival team and others from the scientific community, we do not believe it contributes to or furthers the discussion I had hoped for.”

Сега, когато научни екипи от цял свят трескаво търсят ваксина против Covid-19, човечеството е на съвсем друг етап в този спор „за“ и „против“.

Важното е, че ни предстоят много прекрасни моменти с хубаво кино онлайн. Ето линк към канала: https://www.youtube.com/channel/UChMc3c7Xvv6ol1Zv47Ja39A/

Там вече има почти 60 хил. абоната, които също искат да отидат на кино онлайн от вкъщи.

Следи за още интересни места и събития, които можеш да посетиш …. вкъщи в най-новата ми рубрика @home на профилите на placescases.com в социалните мрежи InstagramFacebookLinkedInTwitter, YouTube.

 

Източници:

https://www.newsweek.com/

https://www.nytimes.com/

 

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.