fbpx

ТАЛАНТЛИВИТЕ МЛАДИ ГОТВАЧИ В TALENTS, СОФИЯ

Посетено последно 30 март 2015 в компанията на приятели 

 Вижтефантастичната презентация на храната в чиниите- покана за гурме бал на сетивата

Помиришете свежия аромат на всички съставки в чинията като подготовка за празненство на вкуса

Вкусете идеално балансираня вкус на ястията,приготвени от висококачствени продукти

Изпитайте текстурата на всяка вкусна хапка от храната; 4-степенното меню; любезното обслужване на млади хора, дошли от различни кътчета на  света, които се стараят да говорят и разбират български език;

Представям ви талантливите Talents.  Името на ресторанта отговаря на действителността.  Талантите са млади хора, идващи от различни кътчета на света, за да учат за Chefs в HRC Academy, в София. А те също така се стараят да научат български език, но бъдете готови да контактувате и на английски. Ресторант Talents е тестовата среда за студентите на академията, където прилагат всичко, което са научили за ХоРеКа бизнеса. Тези момчета и момичета готвят, сервират, организират, управляват, правят всичко, което е необходимо, за да станат професионалисти. Въпреки че все още се учат, те се справят значително по-добре от техните колеги в повечето други ресторанти.

Първия път, когато посетих мястото, салона за гости не беше добре отоплен. Помолих сервитьора да направи нещо за температурата там и той  веднага взе мерки, така че бързо забравих първоначалния си дискомфорт. Картата се състоеше от 5 стартера, 5-10 основни ястия и 2 десерта. Имаше и 4-степенно меню, което избрах да поръчам. То включваше крем супа, салата, сьомга и десерт. От брошурата на масата, която промотираше винарна с 2-3 представителни нейни бели и червени вина, избрах чаша бяло вино, за да направи компания на 4-степенното меню.

Още от първата глътка от супата разпознах огромна разлика между това ястие и другите широко разпространени по ресторантите. То беше направено не за да храни хората,  а за да демонстрира гурме изкуството на човешките възприятия.

Всяка хапка от начало до край изграждаше един празник за сетивата ми. Като се започне от презентацията в чинията, с всички тези цветове, разказващи история за любимите на сезона плодове и зеленчуци, ароматите на свежи продукти обработени с най-подходящите температура и подправки, преминем към вкусния театър на сцената на езика и мизансцена на небцето и завършим с усещането за приятна ситост в стомаха и душата.

Кулминацията на моя 4-степенен избор беше сьомгата. Беше толкова крехка и нежна на вкус, че раздразни любопитството ми относно малката тайна на приготвянето й, която я прави толкова забележителна.

Бях толкова развълнувана от това ново неочаквано преживяване в Талантите, че енергично похвалих майсторството на екипа. Те скромно ми благодариха и ме поканиха да се запозная с техния Шеф инструктор, Хенри Доньо. Той се ръкува с нас и ни покани да разгледаме кухнята.

Бях любопитна и приех тази уникална покана. Никога досега не ми се беше случвало да ме разведат в професионалния бекофис на ресторант. Отново бях впечатлена от безупречната чистота и подредба там. Готвачите бяха вече почти приключили работата по обяда и ни поздравиха, зарадвани, че им оказваме внимание. Направихме снимки. Не можех да изпусна такава възможност, защото не знам друг път ще имам ли шанса да ми се случи нещо подобно.

Нямам търпение да отида пак и да пробвам още творения от тази кухня и този екип. Със сигурност ще ги посетя пак и ще доведа приятели!

Щастлива съм, че открих тази ценна находка за моите кулинарни случаи!

Адрес: София, ул. Петър Берон 9, София, близо до НДК

Tel. 02/ 421 90 68

talents@hrcacademy.com

Talents

Chocolate brownie and mascarpone at Talents, placescases.com
Chef Henri Donneaux at HRC Academy and Talents, placescases.com
Salmon with mashed potatoes at The Talents, placescases.com
Asparagus cream soup at Talents, placescases.com
Perfect kitchen of Talents, Sofia, Bulgaria
Chocolate brownie and mascarpone at Talents, placescases.com Chef Henri Donneaux at HRC Academy and Talents, placescases.com Salmon with mashed potatoes at The Talents, placescases.com Asparagus cream soup at Talents, placescases.com Perfect kitchen of Talents, Sofia, Bulgaria

0 thoughts on “ТАЛАНТЛИВИТЕ МЛАДИ ГОТВАЧИ В TALENTS, СОФИЯ

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.