salmon with mashed potatos
- Места за похапване, Ресторант

ТАЛАНТЛИВИТЕ МЛАДИ ГОТВАЧИ В TALENTS, СОФИЯ

Посетено последно 30 март 2015 в компанията на приятели 

 

Вижтефантастичната презентация на храната в чиниите- покана за гурме бал на сетивата

Помиришете свежия аромат на всички съставки в чинията като подготовка за празненство на вкуса

Вкусете идеално балансираня вкус на ястията,приготвени от висококачствени продукти

Изпитайте текстурата на всяка вкусна хапка от храната; 4-степенното меню; любезното обслужване на млади хора, дошли от различни кътчета на  света, които се стараят да говорят и разбират български език;

Представям ви талантливите Talents.  Името на ресторанта отговаря на действителността.  Талантите са млади хора, идващи от различни кътчета на света, за да учат за Chefs в HRC Academy, в София. А те също така се стараят да научат български език, но бъдете готови да контактувате и на английски. Ресторант Talents е тестовата среда за студентите на академията, където прилагат всичко, което са научили за ХоРеКа бизнеса. Тези момчета и момичета готвят, сервират, организират, управляват, правят всичко, което е необходимо, за да станат професионалисти. Въпреки че все още се учат, те се справят значително по-добре от техните колеги в повечето други ресторанти.

Първия път, когато посетих мястото, салона за гости не беше добре отоплен. Помолих сервитьора да направи нещо за температурата там и той  веднага взе мерки, така че бързо забравих първоначалния си дискомфорт. Картата се състоеше от 5 стартера, 5-10 основни ястия и 2 десерта. Имаше и 4-степенно меню, което избрах да поръчам. То включваше крем супа, салата, сьомга и десерт. От брошурата на масата, която промотираше винарна с 2-3 представителни нейни бели и червени вина, избрах чаша бяло вино, за да направи компания на 4-степенното меню.

Още от първата глътка от супата разпознах огромна разлика между това ястие и другите широко разпространени по ресторантите. То беше направено не за да храни хората,  а за да демонстрира гурме изкуството на човешките възприятия.

Всяка хапка от начало до край изграждаше един празник за сетивата ми. Като се започне от презентацията в чинията, с всички тези цветове, разказващи история за любимите на сезона плодове и зеленчуци, ароматите на свежи продукти обработени с най-подходящите температура и подправки, преминем към вкусния театър на сцената на езика и мизансцена на небцето и завършим с усещането за приятна ситост в стомаха и душата.

Кулминацията на моя 4-степенен избор беше сьомгата. Беше толкова крехка и нежна на вкус, че раздразни любопитството ми относно малката тайна на приготвянето й, която я прави толкова забележителна.

Бях толкова развълнувана от това ново неочаквано преживяване в Талантите, че енергично похвалих майсторството на екипа. Те скромно ми благодариха и ме поканиха да се запозная с техния Шеф инструктор, Хенри Доньо. Той се ръкува с нас и ни покани да разгледаме кухнята.

Бях любопитна и приех тази уникална покана. Никога досега не ми се беше случвало да ме разведат в професионалния бекофис на ресторант. Отново бях впечатлена от безупречната чистота и подредба там. Готвачите бяха вече почти приключили работата по обяда и ни поздравиха, зарадвани, че им оказваме внимание. Направихме снимки. Не можех да изпусна такава възможност, защото не знам друг път ще имам ли шанса да ми се случи нещо подобно.

Нямам търпение да отида пак и да пробвам още творения от тази кухня и този екип. Със сигурност ще ги посетя пак и ще доведа приятели!

Щастлива съм, че открих тази ценна находка за моите кулинарни случаи!

Адрес: София, ул. Петър Берон 9, София, близо до НДК

Tel. 02/ 421 90 68

talents@hrcacademy.com

Web address:  http://www.restauranttalents.bg

Facebook: https://www.facebook.com/restauranttalents

 

 

 

0 thoughts on “ТАЛАНТЛИВИТЕ МЛАДИ ГОТВАЧИ В TALENTS, СОФИЯ

Какво мислиш за това?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.