fbpx
СПА зона в хотел Ястребец/ SPA Hall at Yastrebets hotel by placescases.com

ХОТЕЛ ЯСТРЕБЕЦ – СПА И УСЛУГИ НА СВЕТОВНО НИВО, БОРОВЕЦ, БЪЛГАРИЯ

Последно посещение със семейство февруари 2016

Прочетете ревюто на английски език в placescases.com  като изберете категория EN, както и други ревюта.

Вижтекак слънцето огрява пистата пред хотела; чудесна гледка  при хубаво време към гр. Самоков, планината Витоша, язовир Искър и Стара планина от връх Ястребец на 2300 м.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помиришетемиризмата на евкалипт и билки в СПА-то; неприятна миризма от канала в баните, с която се бореше персонала.

3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусете…  винаги свежи и вкусни продукти на закуска- плодове, домати, краставици, няколко вида колбаси, меденъ пита с восъка направо, няколко вида сладко, 2 вида яйца, палачинки, домашен кекс, нутела, пържени филийки или мекици, баница, препечени филии или пресен хляб, изпечен в хотела; гъши дроб, френска салата, авокадо пълнено с тартар от сьомга, както и много други блюда от менюто на ресторанта  на сравнително високи цени за българския стандарт.

4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усететеизключително вежливо отношение от страна на целия персонал-рецепция, спа, сервитьори, хаус-киипинг, ски-учители.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чуйте спокойна и приятна джаз музика или евъргрийн в ресторантите, динамичен бийт на терасата и ски пистата пред хотела, източна чил-аут музика в СПА-то;  птичките в гората докато пътувате с лифта към върха.

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Средна оценка при последно посещение 4.4  от 5.

Една от идеите на този блог е да се проследява развитието на места, които са ме впечатлили по някакъв начин и съм посетила повторно, а понякога и многократно. Та хотел Ястребец е от тези места в България, които редовно посещавам. Имах вече една ски ваканция в Италия, но с нетърпение очаквах ски ваканцията в Боровец и по-специално в този хотел. Всъщност посещавам този курорт заради хотела. Бороспорт, фирмата която отговаря за състоянието на съоръженията и пистите далеч не ги поддържа на нивото, на което ми се иска да бъдат.  Отделно , че се случва токът да спира или да няма вода в курорта. Но някак си тези неудобства са компенсирани в хотел Ястребец. Собствен генератор ги спасява при аварии с електричеството. На всичкото отгоре СПА комплексът също не спира да работи, когато минат на генератор. Захранването с вода от друг водопровод  им е спестило проблемите по Нова година когато гръмна скандала за лошото посрещане на празника 3 дена без вода в мизерия и лошо отношение по другите хотели в курорта.  Когато спряха лифтовете в Боровец поради силен вятър, всички гости на хотела се радвахме на спокойно каране на пистата пред него, поради факта, че влекът там е негова собственост и безплатен за гостите му.

Хотел Ястребец е място, където нивото на обслужването не спада. Там целият персонал ви поздравява с усмивка, когато ви види. Отговорни служители помнят какви са индивидуалните предпочитания на редовните им клиенти и се стремят да отговорят на тях по най-адекватния начин. Стараят се да променят някои неща, така че да подобряват качеството, както на храната, така и на обслужването навсякъде в комплекса. В предпоследния ден от престоя ни, на вратата почука служител от хаус-кийпинг, която ме попита ненатрапчиво дали съм доволна от техните услуги.Доволна съм- подреждаха стаята 2 пъти на ден. Сутрин за почистване, привечер за подготовка за сън и оставяне на прогноза за времето за следващия ден. Това, че се интересуват от мнението на клиентите, показва желание да подобряват още обслужването или най-малкото да го запазят на високото ниво, на което е.

This slideshow requires JavaScript.

Имаше проблем в стаята с миризма от канала, още като дойдохме. В момента, в който се оплаках, веднага беше пратен човек да вземе мерки. На другия ден пак напомних и отново се отзоваха. От СПА-то също взеха присърце проблема и веднага ми дадоха сандалово дърво. За съжаление миризмата си остана до края, но при ароматизиране от страна на персонала, не се усещаше. Предполагам, че е свързано със спецификата на канализацията или на хотела, или на целия курорт.

Тази година много ми харесаха промените в салатите и предястията на ресторанта. Всички листни салати бяха свежи и хрупкави. Любима ми е френската- с листна микс салата, сушена смокиня, круши , нар и запечено с мед козе сирене. Чудесна!  Също така, върнали са от преди две години едно от предястията- пълнено авокадо с тартар от сьомга. Много го харесах! Можете да експериментирате и с гъшия дроб с много добре приготвен карамелен сос и праскови, но ми се искаше малко листна салата да му бяха добавили.

yastrebets feb 2016 food

Фоа гра в ресторанта на хотел Ястребец8 Foie Gras at Yastrebets hotel by placescases.com
Цезар салата в ресторанта на хотел Ястребец8 Caesar salad at Yastrebets hotel by placescases.com
Салат Ястребец в ресторанта на хотел Ястребец/ Yastrebets salad at Yastrebets hotel by placescases.com
Филанца халибут с аспержи и фенел в ресторанта на хотел Ястребец/ Halibut fillets with asparagus and fennel at Yastrebets hotel by placescases.com
Пълнено с тартар от сьомга автокадо в ресторанта на хотел Ястребец/ Stuffed avocado with salmon tartar at the restaurant of hotel Yatrebets
Тиквена крем супа в ресторанта на хотел Ястребец/ Pumpkin cream soup at Yastrebets hotel by placescases.com
Листна салата в ресторанта на хотел Ястребец/ Leaf salad with goat cheese at Yastrebets hotel by placescases.com
Фоа гра в ресторанта на хотел Ястребец8 Foie Gras at Yastrebets hotel by placescases.com Цезар салата в ресторанта на хотел Ястребец8 Caesar salad at Yastrebets hotel by placescases.com Салат Ястребец в ресторанта на хотел Ястребец/ Yastrebets salad at Yastrebets hotel by placescases.com Филанца халибут с аспержи и фенел в ресторанта на хотел Ястребец/ Halibut fillets with asparagus and fennel at Yastrebets hotel by placescases.com Пълнено с тартар от сьомга автокадо в ресторанта на хотел Ястребец/ Stuffed avocado with salmon tartar at the restaurant of hotel Yatrebets Тиквена крем супа в ресторанта на хотел Ястребец/ Pumpkin cream soup at Yastrebets hotel by placescases.com Листна салата в ресторанта на хотел Ястребец/ Leaf salad with goat cheese at Yastrebets hotel by placescases.com

Вината са много добри. Тази година на чаша се предлагаше вино STURM, бяло и червено, от северна Италия. Доста добро с рейтинг 4.2 във ViVino при максимален 5.

Като стана дума за вино, в стаята имаше картичка с поздравление за добре дошли, адресирана лично до мен и бутилка вино Бухал, мерло от вила Шанка като комплимент от хотела. Виното беше превъзходно, някаква прайвит селекция, няма рейтинг във Vivino. Тази малки детайли правят впечатление и те карат да се чувстваш специален и на правилното място.

Комплимент от хотел Ястрецец за редовни клиенти/ Wine compliment from Yastrebets hotel by placescases.com
Комплимент от хотел Ястрецец за редовни клиенти/ Wine compliment from Yastrebets hotel by placescases.com

Още малко ще обърна внимание на ястията в ресторанта. Продуктите се избират внимателно, да са качествени и вкусни. Към салатите нямам забележки. Картофите като гарнитура или като отделна порция са специално подбран сорт, леко сладки, много вкусни- любими на децата. Детското меню предлага достатъчно възможности, но моите деца си спомниха ястие, което са консумирали предишната година, естествено правиха им го всеки път, щом го поръчат, нищо, че не фигурира в менюто тази година.

Yastrebets feb 2016 kids food

Пилешки хапки в сусам, детска порция в ресторанта на хотел Ястребец/ Chicken bites for kids at Yastrebets hotel by placescases.com
Прясна паста в ресторанта на хотел Ястребец/ Fresh pasta tortellini at Yastrebets hotel by placescases.com
Пъстърва с пържени картофи, дестка порция в хотел Ястребец/ Trout with french fries for kids at Yastrebets hotel by placescases.com
Пилешки хапки в сусам, детска порция в ресторанта на хотел Ястребец/ Chicken bites for kids at Yastrebets hotel by placescases.com Прясна паста в ресторанта на хотел Ястребец/ Fresh pasta tortellini at Yastrebets hotel by placescases.com Пъстърва с пържени картофи, дестка порция в хотел Ястребец/ Trout with french fries for kids at Yastrebets hotel by placescases.com

 

Пожелавам на хората от ресторанта,  да продължават с положителните промени и разнообразяването на менюто!

По отношението на закуската, тя отново е на ниво. Единствено ме изненада тази година липсата на сьомга върху канапе от крекери. Миналата година я бяха въвели и беше много добро попадение, но сега я нямаше за съжаление.

На лоби бара се предлага много добър чай с мед. За съжаление еспресото не се е подобрило в сравнение с последния път. Или машината, или меланжът, който ползват е това, което не може да задоволи очакванията ми.

Ако между отделните спускания по пистите ви се прииска да си починете и обядвате, препоръчвам горещо терасата. Слънчева, с музика, с гледка към пистата, вкусна храна. Чудесни супи всеки ден, готвено, барбекю и да не забравя хубавата наливна бира. Топлият шоколад е любим не само на децата, но и на възрастните. Обикновен хот-дог е направен така, че да ви хареса и то цели два в порцията- хубави масивни кренвирши, хрупкава отвътре питка, салата от зеле и моркови, плюс чудесните картофи, които вече споменах,  с топинг от горчица и кетчуп, за да е пълна класиката.

СПА процедурите са на световно ниво, цените са като по света, само че вместо в долари или евро са в лева. Не е евтино за българския стандарт, но получавате качество, каквото само в хубавите СПА комплекси  по света има. Съответно, като за СПА хотел, в стаите ще намерите хотелски чехли и халати от плътен и мек хавлиен плат.

Има и малки халатчета на рецепцията на СПА-комплекса, за малките любители на басейна.

Yastrebets Feb 2016 SPA

Сауна в СПА зоната на хотел Ястребец/ Sauna at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com
Парна баня в хотел Ястребец/ Steam bath at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com
Лакониум в СПА на хотел Ястребец/ Laconium at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com
Билкова баня в СПА на хотел Ястребец/ Herbal bath at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com
СПА зона в хотел Ястребец/ SPA Hall at Yastrebets hotel by placescases.com
Сауна в СПА зоната на хотел Ястребец/ Sauna at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com
Билкова баня в СПА на хотел Ястребец/ Herbal bath at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com
Сауна в СПА зоната на хотел Ястребец/ Sauna at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com Парна баня в хотел Ястребец/ Steam bath at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com Лакониум в СПА на хотел Ястребец/ Laconium at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com Билкова баня в СПА на хотел Ястребец/ Herbal bath at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com СПА зона в хотел Ястребец/ SPA Hall at Yastrebets hotel by placescases.com Сауна в СПА зоната на хотел Ястребец/ Sauna at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com Билкова баня в СПА на хотел Ястребец/ Herbal bath at the SPA of Yastrebets hotel by placescases.com

Козметиката в банята на апартаментите е доста добра, така че можете да не си носите ваша. В двойните стаи мисля, че е по-различна и не знам дали е със същото качество. Хотелският сешоар е доста силен, така че дамите, които си изправят косите ,могат да си носят само четка и да спестят място в багажа за още един чифт обувки, например. 🙂

This slideshow requires JavaScript.

Да не пропусна да похваля отново нашите ски учители Горица и Митко. Но като цяло в ски гардероба всички се грижиха за децата ни. Нямах притеснение, ако някое от тях се измори по-рано и пожелае да се прибере предсрочно.  Знаех ,че ще бъде обгрижено и изпратено до детския клуб. В последния децата си изкарват чудесно- майсторят разни неща, рисуват, играят карти. Вечер им пускат анимационен филм от световните продукции.

За любителите на билярда- има голяма маса на подземен етаж, в добро състояние, така че можете да си спретнете състезание с приятели.

Като се добави, че имахме слънце, чудесен естествен сняг и положени усилия за обработката на пистите от страна на Бороспорт заради европейското състезание, което се провеждаше същата седмица в Боровец, какво други му трябва на човек! Благодаря на персонала на хотел Ястребец, че отново се постараха да ме зарадват и накарат да се чувствам добре при тях и да продължават да получават награди от Tripadvisor, висок рейтинг от Booking.com, както и всички други значки и признания.

Borobets Ski slopes Feb 2016

Гледка към писта Ястребец в Боровец/ View to Yastrebets ski slope by placescases.com
Ски писта в Боровец/ Ski slope in Borovets, placescases.com
Гледка към писта Ястребец в Боровец/ View to Yastrebets ski slope by placescases.com Ски писта в Боровец/ Ski slope in Borovets, placescases.com

Адрес:  Боровец, гр. Самоков, България

Тел: +359 750 32 900, +359 750 32 212

2010 Боровец, България

За повече ревюта от мен относно ресторанти в София, както и други места по света, посетете placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.