fbpx
Marmorosh, photo by placescases.com

Marmorosch Autograph, Marriott Bonvoy хотел в Букурещ

Оценка за Marmorosch хотел в Букурещ от 5D Сензографа на placescases.com: 4.8 от 5.

Май 2023

Видях               5 hearts rating 129x20 

Усети              4 сърца 129x20 

Чух                   5 hearts rating 129x20

Помирисах     5 hearts rating 129x20  

Вкусих             5 hearts rating 129x20

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 3:27 мин.

Хотел Marmorosch е част от Autograph Collection на Marriott Bonvoy в Букурещ. Избрах го по рейтинг и съотношение спрямо цената, разбира се и заради начина, по който изглежда на снимките. Сградата е изключителна. През 19 и началото на 20-ти век в нея се е помещавала една от най-големите и значими банки на Румъния. За съжаление, Голямата Депресия в края на 20-те години на 20 век я повлича и тя се сгромолясва, заедно с много други банки по онова време. После в нея се е помещавала централната банка на Румъния, а след това известно време е пустеела. Преди 2 години сградата е реновирана така, че да се запази чара на старината й, но в същото време да е комфортна като хотел. Останахме доволни, заслужаваше си престоя там.

Виж Marmorosch …

… Дизайнът на хотела е издържан в стил Арт Деко- впечатляващи картини в ренесансов и едновременно модерен стил;

… Лоби барът и ресторантът се намират под красив атриум и привличат да поседнеш;

… Козметиката в банята е на Noir Лондон, която харесахме още в Белград, в един от най-хубавите и комфортни хотели, в които сме отсядали в Европа Saint Ten;

… В първия момент останах с впечатление, че мокетът в коридорите е мръсен, стар, неподдържан. После се усетих, че това му е шарката и понеже цветът е доста убит, керемиден, до края на престоя бях с усещането, че нещо не му е наред;

… Коридорите са доста теснички и когато има количка на house keeping изглеждат претрупани и особено при разминаване.

Усети Marmorosch …

… Добро обслужване- никакви забележки, единствено, че не ни заредиха капсули кафе след като ги употребихме, но иначе комплиментни бутилки с вода имахме всеки ден;

… Удобни легла и възглавници;

… Големи и меки хавлиени кърпи в банята, хубав душ със силна и богата струя- дребни подробности, които някак правят впечатление;

… Когато пристигнахме, привлечени от красивия интериор на лоби бара, искахме да изпием по една напитка. Обаче доста дълго време никой не ни обърна внимание и ние накрая си тръгнахме.

Чуй Marmorosch …

… Джаз на рецепция и в лоби бара.

… Хубава музика в коктейл бара на ниво -1, където са били трезорите.

Време за гледане на филмчето: 3:27 мин.

Помириши Marmorosch … 

… Еспресото, което предоставят като комплимент е приятно и сутрин ухае чудесно- стига да ти заредят от капсулите отново, след като го използваш;

… Лек аромат на сандалово дърво от козметиката в банята на Noir London– чудесна е!

Вкуси Marmorosch … 

… Не сме пробвали закуската на хотела, но пък опитахме коктейлите на бара на ниво -1, който се казва The Vault, т.е. Трезора.

The Vault е впечатляващо място. Наистина е било трезор на банката някога. Запазени са сейфовете, стоят като декорация. Виж на филмчето.

По-важното е че коктейлите са супер, особено много ни харесаха Мартинитата.

Бих отседнала отново в Marmorosch, но в случай, че пак посетя Букурещ, по-скоро ще търся друга опция, за да пробвам различно място. Но иначе го препоръчвам на всички, които все още не са били в него.

Как да стигнеш до Marmorosch?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Strada Doamnei 2, București 030053, Romania

T: +40371533100

Check-in: 15ч Check-out: 12ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.