fbpx
The bartender with the oysters and Trento Doc at Rifugio La Roda by placescases

Рифуджо ла Рода (Rifugio La Roda)– природна красота и гастрономическо удоволствие в Доломитите, Андало, Италия

Последно посещениена Рифуджо ла Рода през месец декември 2015 със семейство и приятели

Вижте…  прекрасната гледка към Лаго ди Гарда при хубаво време, презентирането на тирамису във вазичка, шоколадовата топка и бомбардиното

Помиришете…   100% чистия въздух, аромата на вкусната италианска  храна и дъха на виното от региона

Вкусете…  стриди, поляти с Тренто ДОК, еленско и телешко карпачо, боб по тексаски, прясна паста болонезе, шницел миланезе, агнешко задушено, шоколадова топка, бомбардино мока, бомбардино моретто, тирамису във вазичка

Усететенастроението на скиорите, препичащи се на хубавото слънце на върха, приятелското отношение, но в същото време бързо обслужване на персонала

Чуйте… хитовете от 90-те и Милениума, глъчката на весели хора в добро настроение

Там на върха Паганела, на 2125м височина, си правехме компания със слънцето, чистия въздух, бляскавото езеро Лаго ди Гарда, ритмичната позната на всички музика и още много хора като нас- весели, щастливи, празнични. Мястото е Рифуджо Ла Рода  (Rifugio La Roda)- планинско шале, с невероятен ресторант, тераси с прекрасна гледка и бързо и добро обслужване. Имаше скиори, но и такива, дошли специално за обяд, защото това определено е най-хубавото заведение в тази част на Доломитите, над Андало, на 40 км от Тренто.

This slideshow requires JavaScript.

Няма по-голямо удоволствие, да си починеш от карането на ски точно там, на върха на планината. Заведението впечатлява веднага с хубавата музика, настроението на посетителите, атрактивния барман отвън, който прави прочутия Аперол Шприц, налива Просеко или Тренто ДОК, отваря стриди за любителите на този изтънчен морски дар. Можете да изберете високите бар маси за напитки и стриди, да си купите отвън бърза закуска и да седнете на по-малката тераса, или да седнете на голямата тераса или вътре, и да поръчате от менюто. Последното предлага всякакви вкусни неща ,приготвени с типичната за италианските готвачи вещина и внимание към детайла.

This slideshow requires JavaScript.

Ако се чувствате празнично и искате да се поглезите непременно си вземете бомбардино на финала в една от трите му разновидности. На мен най-много ми хареса бомбардино мока. Препоръчвам горещо и шоколадовата топка. Поливат я отгоре с горещ карамел и тя се стопява пред очите ви, за да разкрие пълнеж от сладолед и  малинов топинг. Отстрани за балансиране на вкуса са й добавили купичка с йогурт, ядки и стафиди. Перфектно, нищо друго не е необходимо, освен едно Наздраве! за приятелите с чаша от местното пенливо вино.

This slideshow requires JavaScript.

За обяд можете да си поръчате както супа, така и прясна паста, стекове , риба, задушено или пък плата с колбаси, сирена, карпачо. В тиганче сервират боб по тексаски, който много напомня на чили кон карне. Гулаш супата е много добър избор, карпачото от еленско и телешко също, както и шницелът миланезе, а сигурно е същия случаят и с другите ястия.

Ако станете твърд фен на заведението и искате всеки ден да си обядвате там, можете да си резервирате любимата маса от предния ден. Ще ви я пазят точно до 12 ч. и нито минута повече, така че бъдете точни. Ако нямате резервация, просто трябва да изчакате от някоя маса да станат хора. Имайте предвид, че е твърде вероятно да ви настанят на маса с други посетители. Сервитьорите имат грижата за настаняването на гостите по масите, така че не е необходимо вие да се сражавате за празно място.

Ските и щеките се нареждат или на пирамидите пред заведението, или направо на снега.

Ако пък не ви се хапва, а просто искате да се наслаждавате на слънцето, гледката, музиката, енергията на мястото, можете да си вземете сгъваем стол и да поседнете на снега. Има и меки пуфве, но те обикновено са заети от ориентирани по-отрано, не чак толкова активни скиори.

Сигнал на телеком операторите има, дори и data, но, моля ви, ползвайте телефона само за снимки! Всичко друго би било престъпление. Не гледайте екрана му, гледайте природата. Наслаждавайте й се и се зареждайте!

Препоръчвам горещо Рифуджо ла Рода на всеки, който има възможност да се качи до Паганела. С комбинация от кабинков и четириседалков лифотове сте точно там. Пистите от горе до долу са предимно червени, така че и по-неумелите скиори могат да разчитат на добро спускане.

Адрес : Cima Paganella, Andalo, Trento

Рифуджо ла Рода е отворено от декември до април и от юни до септември

Тел: 348 89 39 544 – 340 58 41 890

За повече ревюта относно ресторанти в София, както и други места по света, посетете placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.