fbpx
NDK and Ticketportal by placescases.com

Ticketportal.bg – ниски технологии, незаинтересованост към клиента и бавно обслужване

Последно посещение, декември 2015 , виртуално

 

Това е първата ми публикация за виртуална услуга. Знам, че виртуланите не са като реалните изживявания и 5-мерния сензограф съвсем ще се обърка, но ще се опитам поне да пресъздам по подобен начин моите възприятия и усещания. Виртуалните услуги навлизат в ежедневието ни бързо и яростно, така че намирам за необходимо поне да се опитам да ги включа като тема в блога си.

И така ето първия ми опит.

Вижте  демоде дизайн, претрупана информация и дразнеща цветова схема

Помиришете как ли да го опиша, ще пробвам с цветова схема: ярко синьо, миришещо на лед, бозаво жълто и червеникаво-кафяво, напомнящи на гнил плод

Вкусете горчивина и гняв, както и разочарование

Усетете игнориране на клиентите, неглежиране в обслужването, въпреки, че предлагат удобството на онлайн пазаруването и печатането на билети вкъщи.

Чуйте…  сигналът на телефона при напразните опити да се свържете с жив човек, който да ви обърне внимание, липсата на отговор по всички комуникационни канали.

Това един от редките и може би единствен досега случай на напълно негативна публикация. Съжалявам за това, но не мога да не споделя истината в този случай.

Изпитах клиентски и потребителски технологичен шок с ticketportal.bg платформата за закупуване на билети онлайн. Купих си билети за концерт в НДК, най-известният и най-голям културен център на България през този портал. НДК си партнира с ticketportal за разпространение на билети онлайн и изнесените точки, извън собствения им билетен център.

Най-напред, когато последвах линка от сайта на НДК към сайта за онлайн продажба станах свидетел на фрапираща разлика в дизайна на двата сайта. Имах чувството, че прескочих от 21 век в 90-те или 2000-та на 20 век. Можете да видите разликата сами на следващия gif.

Сайтът на НДК изглежда модерно, лесен за навигиране, докато другият е претрупан с информация, с прекалено много менюта и текст, а също е и зле форматиран.

Някак успях да платя с карта, получих потвърждение за покупка и принтирах билетите на домашния си принтер. Информирах приятелите си, с които ходим по културни мероприятия, че ще посетим и този концерт и започнахме да чакаме с нетърпение да дойде денят на събитието.

Следващия месец планирах да купя билети за друго шоу и влязох в аканунта си в Ticketportal. За моя изненада там имаше статус, който гласеше, че имам резервация за гореописаното събитие и още повече, че крайният срок за потвърждението на покупката е изтекъл. Бях шокирана! Мислех си, че съм си разпечатала истински билети, за които имам номер на покупка, запазени места в залата и на всичкото отгоре са ми удържани пари по кредитната карта. А се оказва, че имам резервация с изтекъл срок. Как щях да кажа на приятелите си, че няма да ходим на концерт и съм ги подвела.

 

Започнах да преравям сайта им за контактни данни. Предположих, че може нещо да не съм разбрала и  че има някакво недоразумение. Беше ми необходимо да се свържа с отдел Обслужване на клиенти. Но тук още една изненада ме чакаше. Този сайт, който обслужва НДК и други културни центрове, който претендира, че оперира на няколко чуждестранни пазара нямаше никъде публикуван телефонен номер или мейл адрес. Меню КОНТАКТИ не фигурираше в него и никъде другъде нямаше такава информация. Открих само икона/линск водеща към тяхната Facebook страница. Последвах го и веднага потърсих в лявата колона в описанието телефон за контакт или мейл адрес. Уви там също нямаше! Най-накрая в менюто „Относно“ намерих един телефонен номер и мейл.

След непрекъснати опити да се свържа със служители на сайта в продължение на няколко часа от 9 до 12:00 нямаше никакъв резултат от моите усилия. Писах на страницата им във Facebook, както и по мейл. Нямаше отговор. Отчаяна, че моя казус никога няма да се реши, написах мейл до НДК, за да се оплача, че техният партньор игнорира клиентите си и че ще се оплача в КЗП, и че ticketportal се държи като компания – фантом. Служител на НДК се свърза веднага с мен, за да се запознае подробно със случая и да ми помогне за решаването на поблема. Дамата беше говорила паралелно и със служители на сайта разпространител на билети. След тяхната намеса веднага ми беше пратен писмен отговор от ticketportal на моите въпроси, без да ми се извинят за липсата на реакция и подвеждащите статуси в акаунта ми. Но така й не ми върнаха телефонно обаждане.

Оказа се, че крайният срок на резервацията е за плащането на билетите и че след като съм платила с кредитна карта, значи имам реализирана покупка и истински билети, а не резервационни фишове.

Те може да не ми отговарят, но ето моят отговор към тях:

Много ви благодаря за тези подвеждащи съобщения и информация на сайта ви, за изгубеното време в напразни опити да се свържа с вас по всички възможни канали! Предпочитам вече да изгубя малко време за отиване лично до билетния център, за да си купя билети за спектакъл, отколкото да ме пренебрегват така като клиент и да не ме обслужват нормално.

Няма да се върна на вашия сайт повече!

За да прочетете още ревюта на български език посетете placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.