fbpx
Амбар на Бетон Хала, в Белград placescases.com

Безкраен празник в AmБar, Белград, Сърбия

Оценка за AmБar (Амбар) от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Ноември 2018

 

Видях               4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com  

Усетих            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                                                           

Помирисах      5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                      

Вкусих              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

 

AmБar (Амбар) се намира на крайбрежната ивица в старите магазии по протежението на река Сава в Белград, близо до мястото, където се слива с Дунав.

Модерният начин за облагородяване на крайбрежните и пристанищни пространства на крайморски и крайречни градове е да се преобразяват старите магазии в заведения, които предлагат приятна атмосфера, вкусно похапване с гледка през деня и артистичен нощен живот. Та точно в този дух е направена Бетон Хала в Белград.Мястото е страхотно, купонджийско, весело, музикално, не ти се тръгва оттам. 

В същото време е добре обезопасено край водата, та и дечица могат да си тичкат наоколо. В AmБar ни заведоха наши приятели, които са много наясно с хубавите места в града. Пак те ни насочиха към другото много яко заведение- Франш (Fransh), но за него в друга статия можеш да прочетеш.

Та AmБar е класическа кафана. Както ми обясни моята приятелка, която посещава уроци по сръбски,…

…съвременното тълкувание на термина „кафана“ е заведение, което е нещо средно между ресторант и бар, става голям купон, стои отворено до ранни зори и е посещавано от бохемата на града.

Виж  ….

…. Страшно готин urban интериор, хем старовремско, хем модерно звучене с тези метални и дървени маси, гол бетон и дърво по стените и много растения, включително и на тавана, огромно помещение с два етажа и голям бар в средата;

…. Пълно е с млади хора, настроението е страхотно и с напредването на вечерта заведението се пълни още повече;

…. Красиво плейтвани малки блюда от комбинираното меню, което избрахме, за да пробваме максимален брой ястия;

…. Отворена кухня, където готвачите се трудят усърдно, защото поръчките валят;

…. За съжаление, въпреки интересния стил на тоалетната, не беше добре почистена, което много развали общото впечатление от мястото и за това падна половин сърце от оценката.

Усети ….

…. Всичко се сервира бързо, нямахме момент на масата, в който да седим и да чакаме, малките блюда като тапас идваха едно след друго, кое от кое по-вкусни;

…. Навън имаше запалени газови лампи и беше достатъчно топло и приятно да се седи, край реката;

…. В Сърбия пушенето в заведенията е разрешено, тук също се пушеше, но не се усещаше изобщо цигарен дим- не знам дали защото имат добра вентилация или защото прозорците и вратите бяха отворени.

 

Чуй ….

…. Модерен бийт, саундът е супер, музиката изкушава за танци. 🙂

 

 

Помириши ….

…. Аромата на кайсиевата ракия- автентична, без есенции, много добра;

…. Опитахме отлежала 20 години сливова ракия, която е минала и през дъбови бъчви, така че направо миришеше на бренди;

…. Всяко едно от ястията беше прясно, всички аромати бяха свежи и много апетитни- леко опушено в скарата, на масло в каймака, на екзотични подправки в патладжанения мус.

 

Вкуси ….

…. Ако посещаваш за пръв път AmБar, препоръчвам горещо да се поръчаш комбинираното меню, наречено Безкрайна вечеря. Около 50 лв на човек излиза и можеш да пробваш от всичко по малко. В един момент просто не можеш да продължиш, защото блюдата, макар и малки са много и преяждаш. Тогава казваш, че искаш да приключиш и спират да ти носят. Имаше още толкова много неща, които не опитахме, просто защото жестоко преядохме! Кухнята е сръбска, но някак с модерен гурме привкус и леко фюжън. Абе страшна работа! Много е яка храната!

…. Тук като запазена марка са различните видове каймак- със сьомга, със синьо сирене, с лешници, обикновен…;

…. Пилешкото, телешкото, свинските ребърца бяха страшно вкусни и крехки, а тиквичките с много хрупкава и ароматна панировка;

…. Не пропускай да опиташ сръбска ракия- кайсиева или крушова, а защо не и местния сорт вино Vranac.

Страшно ми хареса AmБar! Бих отишла пак и то за да опитам и десерти. Изобщо нямах място в стомаха за тях. Внимавай с преяждането и препиването- в Сърбия можеш лесно да прекрачиш границата си с тези вкусни напитки и храна!

 

Иска ли ти се да отидеш вече в AmБar ? Добре, ама първо си запази хотел. Как? Много лесно- тук направо.  За твое улеснение, добавих booking.com каре. Гарантирам ти, че ще си ползваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въведи датите, после натисни бутона търси и готово.


Booking.com

А: Karadjordjeva 2-4, 11000 Beograd

T: + 381 11 3286637

Е: belgrade@ambarrestaurant.com

Не се притеснявай как ще стигнеш до AmБar, в Белград. Просто използвай картата като натиснеш върху червената карфица в картата и след това избереш упътвания:

 

За повече ревюта от мен относно ресторанти, хотели, както и други места по света и у нас, разгледай всички категории на  placescases.com

Ако ти е интересна темата за Икономиката на преживяванията, прочети статиите ми в едноименната категория.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.