fbpx
Grand Hotel Therme, by placescases.com

Гранд хотел Терме в село Баня- СПА с горещи басейни навън и други екстри

Оценка за Grand Hotel Therme от 5D Сензографа на placescases.com: 4,8 от 5.

Февруари 2023

Видях                5 сърца 12920

Усети               4 сърца 129x20

Чух                    5 сърца 12920

Помирисах      5 сърца 12920

Вкусих              5 сърца 12920

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Ако не ти се чете, виж тогава филмчето по-долу: 7:17 мин.

Успях да си направя резервация почти веднага след откриването за повече от месец напред. Да така е, Гранд Хотел Терме е гореща дестинация в момента и всички искат да отидат да си щракнат по едно селфи на фона на димящите басейни навън, пред лъскавата горила във фоайето или просто да си почине в СПА зоните му.

Опциите са BB или all inclusive. Ние взехме BB, но всъщност на място разбрахме, че all inclusive много  си заслужава, защото тяхната разновидност е от най-добрия тип, този който сме свикнали да виждаме само в 5-звездните хотели в Турция. И това не е случайно, защото точно в тази част се вихри турски персонал, който се справяше виртуозно със задачата си и остави всички ни с изключителни спомени за престоя ни. Така че, ние побързахме да си купим на място куверти за вечеря, които са по 50 лв на човек и включват храна и безалкохолно, а алкохолът се заплаща допълнително. Но прекрасните впечатления не спират дотук, просто чети нататък, да разбереш с какво най-много ме впечатлиха от хотела.

Виж Therme ….

…. Още с влизането хотелът прави огромно впечатление с високите тавани и щедрите пространства– грамадна зала, която помещава рецепцията, лоби бара, чийто таван е на максималната височина на сградата.

…. Много интересно решение с на пръв поглед грубия гредоред, но всичко е много внимателно проектирано, замислено, създава изключително усещане за уют и стил.

Усети Therme ….

…. Обслужването е много добро- персоналът поздравява гостите си навсякъде, където ги срещне.

Най-добрия начин, по който може да се тества качеството на обслужване в един хотел или ресторант е, как реагира персоналът при проблем. Ние имахме този рядък шанс в Терме и служителите му издържа с пълно отличие теста.

Случи се следното:

Дамите от house keeping бяха счупили едно стъклено шишенце с масло за коса от jojoba в стаята на дъщерите ми. От отдела сами се обадиха на децата да  съобщят за инцидента и са ги попитали дали желаят продуктът да бъде закупен или заплатен. Понеже това масло е купувано от магазин с органик козметика, доста рядка за намиране, просто казах на рецепция те да намерят, според тях адекватен начин да ни компенсират, да не е много сложно и натоварващо за тях самите. На момента дамата от рецепцията взе решение и каза, „децата тази вечер ще бъдат безплатно на вечеря, съгласни ли сте?“ Нямам повече какво да кажа- абсолютно адекватна реакция. Нямаше увъртане, фрази от типа „ама първо да питам шефа“ или други такива.

…. Наличието на просторни обществени пространства е друг много голям плюс на хотела– в студените вечери, когато просто трябва нещо да правиш имаш опция да излезеш във външния горещ басейн и да стоиш там до полунощ. Той е само за възрастни, т.е. 16+. Но можеш и да слезеш с децата в залата за игри и социализиране на -1. Там има и детски клуб- доста голям и приятен.

….. Иначе СПА зоната и басейните са отворени до от 8 до 20ч.

…. Изключително професионално поведение от страна на персонала в кухнята, издържано спрямо съвременния лайф стайл.

Прочети за следните две случки.

Докато редяха вечерята в ресторанта, който е целия със стъклени стени и отвън всичко се вижда вътре, тръгнах да снимам с камерата на телефона видео. През това време човек от персонала редеше вкусотиите по дисплеите. Когато ме видя, вместо да се смути и скрие, както правят повечето пъти служителите по хотелите в България, той се усмихна и започна да ми маха. Много се зарадвах на тази реакция! Супер адекватна, показва отношението към клиентите- хората са благодарни, че могат да им покажат уменията си!

Вторият случай: отварях бенмаритата, за да снимам гозбите в тях. Шефът на турския екип видя това явно и когато си вдигнах погледа от камерата, за да се насоча към следващия обект за снимане, видях, че всички бенмарита бяха с отворени капаци, готови за снимане, за да ми е по-удобно, а човекът ме погледна въпросително, дали така е добре.

За да се звуча като рекламен агент на хотела, защото, правя уговорка, че нямам никакви дивидент от тази статия, ще спомена и няколко неща, които са за напасване и корекция.

Телефонът в стаята изобщо не проработи, а по принцип тези телефони ги ползваме за връзка с децата, които винаги са в отделна стая. Но това, не беше чак такъв проблем за нас, все пак имаме мобилни телефони.

В началото имаше проблем с казанчето в тоалетната, но в момента, в който казах за това на рецепция, 30 мин. по-късно той беше отстранен, така че това пак е позитивен отзив.

Една по-съществена забележка, обаче, имам към обслужването в СПА-то.

На рецепцията му едната от служителките си позволи неприятно фамилиарничене. Когато си оставяш картата за СПА-зоната, за да получиш кърпа, трябва да си кажеш номера на стаята. Но вместо да ме подкани да го кажа, тя ми зададе въпроса „ И сега имате ли да ми кажете още нещо?“ Аз малко се смутих, защото звучеше нещо като обвинение в гласа й. Дори и да е било на шега, такова нещо е недопустимо спрямо клиента. Любезно му искаш номера на стаята и му благодариш, не го изпитваш дали ти знае наизуст процедурата.

Бях си поръчала балийски масаж. Голямо скубане ме наскубаха, нямах усещането да са ми се отпуснали мускулите, на моменти беше и болезнен и даже се напрегнах. Опитах се да кажа, че имам нужда от размачкване на раменете и врата, защото са много стегнати, но масажистката се направи, че не ме разбира (тя е от украински произход и говори само руски). На финала на масажа ми каза, пак на руски, добре, че го разбирам, че това, които искам е дълбокотъканен масаж, а аз имам балийски и не може да направи такова изключение да ме размачка малко повече в тази зона. За пръв път ми се случва, като кажа на масажиста да обърне внимание на дадена зона, да откаже. Стана ми неприятно.

Сега, за да разгранича добре негативното от позитивното, искам да кажа, че масажите са отделно от хотела, т.е. вероятно дейността е отдадена под наем на друга фирма, защото само при тях не можеше да записваме на стаята сметката, а платихме на място.

Определено има сериозни пропуски там и те контрастират с качеството си спрямо всички други услуги в хотела.

Заради поведението на служителите в СПА процедурите, отпада едно сърце.

Чуй Therme ….

…. Приятна спокойна музика в СПА зоната, точно, както се очаква. Джаз в ресторантите и залата за игри и социализиране.

Време за гледане на филмчето: 7:17 мин.

Помириши Therme ….

…. Чудесно мирише в ароматната парна баня на СПА зоната;

…. Храната на закуска и вечеря ухае великолепно.

Вкуси Therme ….

…. Само 2 думи- страхотна кухня. Храната не само изглежда изключително, но и е страшно вкусна. Рог на изобилието се е изсипал в ресторанта. Списъкът от препоръки какво да опиташ е дълъг, но все пак ще спомена от закуската и вечерята това, което най-много ме е впечатлило:

Задължително на закуска опитай баницата и сандвича с поширано яйце, крема сирене и песто.

На вечеря пробвай техните зелеви сарми от основните менюта- за пръв път ям такива- малко по-дълги и тънки то нашите, като пури са, вътре със специална подправка, която ги прави екзотични. Иначе телешките кюфтенца и агнешкото също се наредиха в листата на любими.

С удоволствие бих отишла пак в в Гранд Хотел Терме, главно заради горещите басейни и кухнята на ресторанта!

Как да стигнеш до Гранд Хотел Терме?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

1902, 2778 Banya

A: 1902, 2778 Баня

T: +35980020201

Check-in: 14ч Check-out: 112ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.