fbpx
Черната дъска на ракиения кръжок с програмата за деня / The black board of the Rakia workshop, placescases.com

РАКИЕН КРЪЖОК В РАКИЯ РАКЕТА БАР, СОФИЯ

Последно посещение  с приятели през октомври 2017.

Оценяване от 5D Сензографа на placescases.com за ракиен кръжок:

5D оценка: 4.6 от 5.

 

Видях                       4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих                    5 Big Hearts by 5D Sensograph of placescases.com      

Чух                            5 Big Hearts by 5D Sensograph of placescases.com 

Помирисах            4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com 

Вкусих                     5 Big Hearts by 5D Sensograph of placescases.com      

              

Вижте…

…. Удобни маси и столове от funkt.eu за ученолюбивите ракияпиещи, разположени са в помещението на Спутник. За тези които не знаят, Ракета Ракия и Спутник са на едни и същи собственици и са едно до друго, а Космос е третото заведение в триадата и за него можете да прочетете публикацията ми КОСМОС – ИЗВЪНЗЕМЕН СИНХРОН МЕЖДУ КРЕАТИВНОСТТА В ИНТЕРИОРА И КУХНЯТА, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ;

…. Черната дъска с програмата за деня- тежки дисциплини като дюлева, сливова, сингъл барел, абълкова, съчетани с хапки от готвача на Ракия Ракета;

…. Казан за варене на ракия- истински от мед;

.… Доста тъмно, нито една снимка не става както трябва, а и не се виждат добре страхотните хапки.

 

 Усетете …

…. Ученолюбивото приповдигнато настроение на учениците, но все пак се поддържа изрядна дисциплина;

…. Компетентно преподаване от г-н преподавателя Светлин Мирчев, който се е учил в Австрия в друга дисциплина, вината, но е не по-малък мастър в твърдите алкохоли.

Чуйте …

…. В началото музиката на бар Спутник, която сама по себе си е страхотна,но като започна кръжока я намалиха,  така че, чувахме идеално преподавателя, даже микрофон има за него и за задаващите въпроси

…. Всеки път се преговарят най-важните неща- как се дегустира ракия, какво е Карловски мискет, какво е марципан (като отидете ще разберете защо това е важно.

Помиришете …

…. Незабравимите аромати на дюлева, ябълкова, сливова и гроздова ракия, отлежала в дъбова бъчва- като се замисля, точно за ароматите съм на този кръжок.

…. Идеалното съчетание на ароматите на ракиите и тапасите, придружаващи дегустацията;

…. Неприятния дъх от хамон/еленски бут/прошуто крудо в един от тапасите- миризмата на стара мазнина по този колбас направо ме разтърсва, не знам какво му харесват другите хора.

 

Вкусете … 

…. Извънземни истински ракии, подбрани специално от истински разбирач- мастър Светлин е проверил дестилериите и ви гарантира, че тия ракии са истински, а не напарфюмирани с есенции и напомпани със захар;

…. Хапките като мезе към ракиите – не отстъпват изобщо на питиетата, много добре подбрани, разнообразни, всеки път различни, без да отнемат вниманието от основната тема, с изключение на еленския бут.

 

На този прословут Ракиен кръжок в Ракия ракета/Спутник отдавна се канех да ходя и най-накрая успях да се включа. Вече два пъти при това. Има много желаещи и ви съветвам, ако  сте сериозни фенове, в най-истинския творчески смисъл, на това прекрасно балканско питие, си заслужава да отидете. На този кръжок не става дума за това как да се напием качествено с твърд алкохол, а за това как да пием с финес, удоволствие, по начин, че да не губим самоконтрол, да се наслаждаваме на вкусовете и ароматите на напитките и храната.

Ще научите много неща за производството на ракия, за разликата между ракия и бренди, ракия и уиски. Ще ви стане ясно защо ракията трябва да се придружава винаги от храна и как да ги съчетавате двете.

Тук ще опитате наистина подбрани питиета, най-добрите представители от вида си. Ще ви омагьосат ароматите им- ще чуете, че освен плода в питието има нотки на шоколад, като има разлика дали е черен или бял, че се усеща марципан, чай, кафе, направо цял букет от миризми.

Имам две забележки само- много е тъмно и не могат да се направят качествени снимки. Второто- много се пие. Аз не мога толкова много твърд алкохол да погълна, без последствия. Гледам да прехвърля на някого да ми допива количествата, за да се отдам на сухата дегустация, т.е. поемане на аромата от празната вече чаша, в която е имало  питие. Предполагам, че с тази последната забележка никой друг не би се съгласил, така че, даже не я бройте като такава.

Който иска домашно, може да си закупи материал от мастър Светлин. Може и на неговия онлайн магазин rakiashop.eu.

За да се запишете на този курс, първо трябва да сте сериозни, както вече споменах горе и второ трябва да се обадите на телефона за записвания- 0882517935, но може и на телефона на Ракия ракета бар 02 444 6111

Адрес: Ракия Ракета Бар, София, ул. Янко Сакъзов 15-17

Ракиения кръжок се организира всеки месец, но трябва да следите страницата на Ракия Ракета Бар във Фейсбук за събития.

 

бул. „Янко Сакъзов“ 17, 1527 Център, София, България

 

За повече ревюта от мен относно ресторанти, хотели, както и други места по света и у нас, разгледайте всички категории на  placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.