fbpx
Ръждясали радиатори в банята на хотел Пири/ Rusty heating battery at Piry by placescases.com

ХОТЕЛ ПИРИ И КРЪЧМАТА НА БАБА– САМО ЗА УИКЕНД И С ДОБРА КОМПАНИЯ,БАНСКО, БЪЛГАРИЯ

Последно посещение със семейство и приятели февруари 2016

Вижтехотел със стара слава, който може би някога е бил добър, но сега е просто недобре поддържан, въпреки усилията на хаус-кийпинг да сгъва по интересен начин хавлиените кърпи;   просторни апартаменти, състоящи се от 2 спални, хол и баня.

3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помиришетенелоши манджи в „Кръчмата на баба“, която е долепена до хотела; миризма на цигари в някои от стаите.

 

Вкусете…  мекици на закуска, тутманик на следобедна закуска, свежи салати и супа на вечеря; шкембе в масло и шупла в Кръчмата на баба; помислете дали да вкусите ястия, които са били сервирани предния ден на вечеря.

3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усететенепочистване на стаите за периода, в който бяхме там (2 нощувки); добра реакция от страна на персонала на ресторанта, съгласявайки се да направят компромис, при молба да запазят от следобедната закуска малко тутманик за 2 деца, които закъсняха за нея; говорене на ти и не особено любезно отношение в Кръчмата на баба.

2 сърца от 5D Сензографът на placescases.com/ 2 heart by the 5D Sensograph of placescases.com

Чуйте доста силна фолклорна и фолк музика в Кръчмата на баба.

3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Средна оценка при последно посещение 2.4 от 5.

Направихме си резервация за хотел Пири, защото децата на наши приятели бях там на ски лагер и решихме да се съберем с тях и други приятели за един уикенд. Имаше места и ниие не му мислихме много, направихме си резервация. Горе-долу знаех какво да очаквам от хотела, така че по-скоро се концентрирах върху хубавото изкарване с приятели. Бързам да кажа, че цените не са високи- 45 лв. за възрастен, 18 лв. за дете до 8 г. и 27 лв. за дете от 8 до 14 г. В тези цени е включена закуска и вечеря, безплатен паркинг, както и басейн с минерална вода.

Хотелът сигурно е бил хит, когато са го открили, но сега има нужда да се обърне внимание на стаите, да се понаправи ремонт на някои места, да се поддържа адекватно,да се обучи персонала. Например, банята беше излишно голяма, но за сметка на това беше ръждясал радиатора, а тоалетната хартия се състоеше от две половинки топчета. Има козметика, но по-добре я ползвайте само в краен случай, ако сте си забравили вашата. Апартаментите са в нещо като къщи, отделени от основното тяло с рецепцията. Пред нашия, отвън не светеше лампата и вечер беше малко тъмничко. Прозорците имат само ефирни прозрачни завески и няма как да изолирате светлината сутрин, а също и любопитни погледи на съседите при светната вечер вътре лампа. Наши приятели се оплакаха, че стаята им е пушено от предишни гости и мирише много на цигари. В нашата имаше пепелник, но не миришеше.

This slideshow requires JavaScript.

Халати има, но за да отидете на СПА, трябва да прекосите двора на студа. Какво пък- минерален басейн и малко каляване няма да навредят. Последният беше постоянно претъпкан с хора и не ме впечатли особено, така че пропуснах възможността да го посетя. Чух, че има масажи, но бяхме за кратко и не проверих как стоят нещата.

Басейн в хотел Пири/ Pool at hotel Piry, placescases.com
Басейн в хотел Пири/ Pool at hotel Piry, placescases.com

Иначе апартаментите са доста просторни- 2 спални с гардероби, холче с мебели и телевизор. Мини-барът беше празен. Може би се страхуват, че клиентите ще консумират без да си платят, ако го заредят.

Като споменах клиентите, някои от гостите буквално грабеха храна на закуска. Едно семейство беше взело всички мандарини от купата сутринта и ги беше струпало на масата. Занесоха си ги някъде- може би в стаята. Сякаш искаха да спестят пари от пазаруване или да избият парите за почивката- не разбрах. Предполагам, че оттам дойде и странното отношение от страна на мениджъра на хотела, който изрази съмнение, че едно от децата в компанията е под 14г. Явно част от клиентите лъжат, за да платят по-ниска цена за нощувките.

В хотела има нещо като кът за малки деца, в който родителите сами си наблюдават децата.

Детски клуб в хотел Пири/ Kids club at hotel Piry, placescases.com
Детски клуб в хотел Пири/ Kids club at hotel Piry, placescases.com

Закуската беше достатъчно разнообразна, но някак си колбасите не ме привлякоха да ги пробвам. Имаше добри мекици, зеленчуци и плодове, пържени филии, яйца, които свършваха бързо. Изобщо храната свършваше бързо и бавно я зареждаха. В ресторанта има барче, от което можете да си поръчате кафе, свестен сок (тъй като този на закуската е разтворим), алкохол и други неща срещу заплащане.

Храната беше позиционирана на едно място, върху маси в един ъгъл и там се  тълпеше огромна опашка постоянно. Очевидно е за всички, че е необходимо да се подреди на по-голяма площ, за да няма тълпене и бутане. А пространство в ресторанта има много- огромен е.

Вечерята беше относително добра- имаше супа, няколко вида салати и ястия, както и 2-3 десерта. Последните не ги опитах- хубавият десерт свършваше още в началото, а другият обикновено не ме привличаше. Аз наблягах на салатите, защото другите ястия понякога се повтаряха от предния ден и имах чувството, че просто са „претоплени от вчера“. Бяхме предупредени, че вечер ресторантът затваря в 21:00 ч. Вероятно идеята е да се прехвърлят гостите, които искат да продължат да гуляят да се преместят в Кръчмата на баба.

Последната е точно до хотела- с последния делят един паркинг и е на същите собственици. Храната там беше сравнително добра- например картофите и шкембето в масло не бяха лоши. Свинският шиш не беше хубав, но препоръчвам шуплата, което е хляб изпечен на много тънка кора с масло. Има жива музика на доста високи децибели. За наша радост имаше сепаре, отделено с врата от общото помещение, където се скрихме от големия шум. То, обаче, трябва да се запазва по-навреме, защото явно има много желаещи да се скрият като нас от оркестъра. Ако, обаче сте настроени за купон с хоро и чалга, това е вашето място. Ще си изкарате добре.

Обслужването в кръчмата е доста посредствено. Персоналът не знае какви вина имат, не ги познават, не им знаят цените. Нашата сервитьорка, която обслужваше до малките часове маси в кръчмата, сутрин беше дежурна на закуската в хотела, та разбирам защо понякога отговаряше доста троснато, сякаш й бяхме виновни за нещо, въпреки щедрите бакшиши предната вечер. Прекомерното експлоатиране на персонала винаги води до по-лошо качество.

Нямам какво повече да добавя, освен че ние си изкарахме добре, заради компанията, а в хотела по-добре да не ходя повече.

Адрес:   по пътя от гр. Разлог към гр. Банско, при табелата за отбивката за  Кръчмата на баба, България

Сайтът им не работи в момента и не мога да ви подам координати.

 

За повече ревюта от мен относно ресторанти в София, както и други места по света, посетете placescases.com

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.