fbpx
Pulpudeva Family Hotel, by placescases.com

Пулпудева семеен хотел в стария град на Пловдив

Оценка за семеен хотел Пулпудева от 5D Сензографа на placescases.com: 4.5 от 5.

Юни 2023

Видях                4 hearts and a half 2022     

Усети               4 hearts and a half 2022

Чух                    4 hearts rating 129x20 

Помирисах      5 сърца 12920   

Вкусих              4 hearts rating 129x20   

         

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:36 мин.

На лов за култура и места за отсядане, в конкуренция с много други желаещи да се любуват на артистични спектакли и концерти в Пловдив, някак по чудо успях да резервирам места в Пулпудева хотел и то почти месец по-рано.

Отдавна планирах да отида и да гледам спектакъла „Коприна“ на Диана Добрева в Пловдивския драматичен театър и най-сетне този момент дойде.

Но какво беше учудването ми, когато тръгвайки да търся място за отсядане се натъкнах на проблем. Почти всичко беше резервирано- от хотели до къщи за гости. Бяха останали само най-скъпите места в 5-звездните хотели. Оказа се, че точно по това време е и фестивалът Франкофоли, с участието на звездата Имани. Също така, за пръв път се натъкнах на чутовно задръстване на входовете на Пловдив в петък около 17ч. Същата вечер започваше фестивала.

Някак случайно успях да запазя в хотелчето Пулпудева, което се оказа много сполучлив избор. Хотелът е на 2 години и много спретнат. Чети по-нататък какво харесах и какво не в него.

Виж Пулпудева ...

… Хотелчето е кокетно, намира се точно в началото на стария град, откъм ул. Петко Славейков;

Хотелът е нов и това си личи, с леко ретро интериор, долната му част е буквално вкопана в скала. Фасадата е в стила на старите пловдивски къщи, а стаите и коридорите вътре с картини от Стария град;

… Не ми харесаха множеството декорации от изкуствени растения;

Малък хладилник има, но няма минибар в стаята;

… Делукс стаята с тераса всъщност има съвсем малка тераса– само за 1 човек, който може да приседне леко единствено на миниатюрна табуретка.

Усети Пулпудева ...

Много любезни домакини– помагат с всякакви въпроси за културна програма, за забележителности в града;

… Удобно паркиране отпред на калдъръмената улица, която е затворена за трафик;

… Комплиментът в стаята е кафе от пликче 3 в 1, има и кана за сгряване на вода, ако искаш да си го приготвиш, но аз лично нямах никакъв интерес към такова нещо. Подобен комплимент го намирам за отбиване на номера;

Спалнята е маааалко тесничка за моя стандарт, но пък възглавниците са много удобни.

Чуй Пулпудева ...

Доста силен и стряскащ шум от душа и чешмата при пускането на водата от съседните стаи. Особено е неприятно, когато гостите се прибират по малките часове на нощта и си взимат вечерен тоалет.

Въпреки, че тази част на града няма движение отпред, тъй като улицата е затворена и само автомобили на собственици и гости на хотелите имат достъп, все пак е шумно- всякакви хора минават и говорят на висок глас. Това няма как да се избегне за съжаление;

… Няма музика на закуска, но имаше пуснати от youtube релаксиращи видеа с кадри, заснети с дрон на различни градове от света, озвучени с лека спокойна музика.

Време за гледане на филмчето: 1:36 мин.

Помириши Пулпудева ...

Пресни продукти на закуска;

Препечени филийки.

Вкуси Пулпудева ...

От закуската очаквах повече фантазия– на подобен хотел би му отивало домашно приготвени неща от типа на баница, мекички, а не конвенционалните шунка и кашкавал. Все пак продуктите бяха качествени.

… Десертите бяха купешки, което също не ми хареса и нямаше плодове. Зеленчуците бяха само краставици.

… Хубаво еспресо, но допълнителното си го заплащаш.

Бих отседнала отново в Пулпудева, много ми хареса локацията му с възможността да се разхождам по калдъръмените улички на тепето.

Препоръчвам на всеки повече посещения на Пловдив, защото винаги има какво да се прави там, предвид богатата културна програма, която предлага градът.

Ето някои опции за посещения на културно-исторически места, на които бях последния път:

  1. Постановка в Драматичния театър на главната улица или Античния театър в стария град.
  2. Всеки от филиалите на Градска художествена галерия Пловдив. Ние този път посетихме реновираната й сграда на ул. Съборна 22

а също и с постоянната експозиция на Георги Божилов- Слона.

  1. Малката и голямата Базилика като там също се организират камерни концерти

  1. Някоя ок къщите паметници, този път бяхме в Клианти.

Други подобни идеи могат да се почерпят от останалите статии в блога за Пловдив.

Как да стигнеш до семеен хотел Пулпудева?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: ул. „Панайот Волов“ 2, ул. „Петко Р. Славейков“ 3, 4000 Пловдив

T: +359 883 300 990

Check-in: 14ч Check-out: 12ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.