fbpx
Отворен сандвич, гурме доставки на храна за вкъщи от Ahora, снимка от placescases.com

Гурме @home – Част 6, гурме доставки на храна за вкъщи от Street Chefs и Ahora

Снимка на корицата: Отворен сандвич от хляб с квас, микс пролетни горски гъби, аспержи, домашна рикота, пъдпъдъче яйце и зеленчуци, гурме доставки на храна за вкъщи от Ahora, София

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 минути за четене? Мини само през bold шрифта- 1 мин.

Не ти се чете? Отиди направо на видеото- 1:30 мин.

След като публикувах доста подробен списък с добри ресторанти, които доставят храна на адрес, в предишна статия Гурме @home- Част 1, доставки на храна за вкъщи, реших да тествам лично как работи системата с доставките в София и да споделя впечатления. В Гурме @home – Част 5 разказах за впечатленията си от на Lazy Life&Food и La Terra.

Както вече обясних в предходната публикация, всяко едно от описаните заведения, заслужава максималните 5 сърца от 5D Сензографа, заради смелостта си да се изправи пред предизвикателството да се лиши от клиентите си за неопределен период от време, но да намерят начин да остане близо до тях и да ги радва с вкусната си храна.

Така че, статиите @home са зона свободна от оценки и имат за цел да популяризират и помагат на всички предприемачи от ресторантьорския бизнес,  които  вероятно също изпитват затруднения с поддържането на бизнеса.

В това поредно ревю, Гурме @home, доставки на храна за вкъщи, героите, които получиха максимални сърца са Street Chefs и Ahora, by Sevda Dimitrova.

 

Street Chefs доставки @home

5 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

5 сърца от 5D Сензографа на  placescases.com получи street кухнята на добре познатата бургерджийница, Street Chefs и тяхната съвместна услуга с Takeaway.

Виж ….

…. Познатите брандриани опаковкrнаправени са специално за пренасяне на бургерите, съхраняването им топли и за ядене от тях директно. Много са удобни за термична дезинфекция;

…. В платформата на Takeaway можеш да наблюдаваш как поръчката ти идва към теб и колко минути остават до доставката.

 

 Чуй ….

…. Не съм се чувала с никого по телефона- просто влязох в платформата на Takeaway, поръчах и после гледах колко време остава до идването на доставката.

 

Усети ….

…. Супер вежливо и адекватно обслужване от куриера;

…. Бургерите бяха топлички, но не горещи.

Помириши ….

…. Розмарин в картофките- традиционно за рецептата на Street Chefs.

Вкуси ….

…. Classic Cheeseburgerнего си го харесваме най-много и все си го поръчваме. Следващия път бих добавила и бекон;

Заради това, че стилът на Street Chefs е  street food, много беше лесно с термичната дезинфекция и яденето направо от картонените кутии. Бургерите си бяха изцяло според очакванията ни. Е, по приятно е на караваната на ул. „Парчевич да ги посети човек, но и това време ще дойде.

Благодаря Ви, Street Chefs за вашите доставки на вкусните Ви бургери!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук и да си вземеш бургера на място или през Foodpanda или Takeaway.

Ahora by Sevda Dimitrova @home

5 Big Hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Още 5 сърца от 5D Сензографа на  placescases.com отидоха при единственият MasterChef -вегетарианец, Севда Димитрова и нейният ресторант Ahora, за техните гурме доставки на храна за вкъщи. Избрахме от тях брънч за нашата събота и останахме много доволни!

Виж ….

…. Весели слънчеви цветове – жълто, бяло, зелено, червено, леко запечено кафяво 😊;

…. Много красива храна- жалко, че част от украсата на яйцата по бенедиктински се беше залепила за капака, но пак бяха забележителни с тези ядивни теменужки отгоре.

…. Супер пухкавия вид на баничката, наречена „Онази-същата“- страхотна беше и на вкус, пак ще си поръчаме. 😊

…. Отвореният сандвич със зеленчуци, домашна рикота и гъби смръчкулки беше най-впечатляващ– като малък природен пейзаж. Нямаше месо в него, но имаше много богат вкус и аромат.

Чуй ….

…. Супер засмян женски глас, при поръчка по телефона- както вече писах, изключително важно е когато се обслужват клиенти по телефона да има усмивка, защото тя се улавя и слухово, не само визуално. Взимането на поръчката ми от Ahora беше едно от най-приятните чувания с ресторант по телефона, разговорът беше непринуден, имаше смях и усещане за безгрижно щастие.

Впоследствие разбрах, че съм си говорила със самата Севда. Точно такъв усмихнат човек бих искала да приготвя храната ми!

Усети ….

…. Куриерът беше момиче със сияйни, живо гледащи и също смеещи се очи над маската.

Помириши ….

…. Много вкусно миришеше всичко;

…. Любими са ми тия гъби смръчкулкиухаят на пролет в гората, допринесоха много за ароматите на отворения сандвич.

 

Вкуси ….

…. Изключително фината консистенция на соса Холандез, с който стандартно се поливат пошираните яйца по бенедиктински;

…. Добре уцелено време за поширане на яйцата- жълтъкът беше течен;

…. „Онази същата“ баница беше страхотна- децата много я хвалиха 😊;

…. Агнешкият балотин на Гергьовден беше изключителен! Супер крехко агнешко пълнено с чудна плънка от спанак и хрупкави бадемки. Отстрани прекрасно ризото с гъби смръчкулки;

…. Глазирантие ребра също бяха страхотни- също любими на децата.

Много е вкусна и красива храната на Севда от Ahora- пълна с щастие и добро настроение!

Благодаря Ви, Ahora, за вашите вкусни, красиви и щастливи доставки на храна за вкъщи!

Тяхното меню за доставки можеш да видиш тук.

 

За съжаление не мога да пиша за преки впечатления от заведения извън София, но вярвам, че доставките на всички изброени в Гурме @home – Част 1, гурме доставки на храна за вкъщи и Гурме @home- Част 2, доставка на алкохол и гурме храна за вкъщи са на ниво, защото лично съм ги тествала на място и не са попаднали случайно в този блог.

Следи тук и в профилите на блога на placescases.com в социалните мрежи InstagramFacebookLinkedInTwitter за следващи статии на от новата рубрика @home, в които ще ти разказвам, за впечатленията си от доставките на други ресторанти, запазили връзката си със своите клиенти, принудени да затворят вратите си за тях по време Covid 19 пандемията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.