fbpx
Lili Pham в София, снимка placescases.com

Запомнящата се азиатска кухня на Lili Pham, София

Оценка за Lili Pham от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Юни 2021

Видях                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помирисах        5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих                4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

       

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 1:55 мин.

Преди беше на жълтите павета, но при последното ми посещение в The Friendly Bear го видях, че Lili Pham вече се намира точно до него. Отдавна беше в short-list-а на placescases.com, но все не му идваше ред. Радвам се, че вече наваксах и с него, защото се оказа, че напълно се конкурира top избора ни за азиатски ресторант заедно с любимият ни Hamachi Ni в София.

Виж ….

…. Пространството е огромно- има няколко зали, дискретно сепаре с кръгла маса за 9-10 човека, с въртящ се център за споделяне на храната, зимна градина, в която, забележи, не се пуши и това е похвално;

…. В неделя през деня е празно и можеш спокойно да отидеш без резервация и без да се притесняваш от концентрация на потенциални вирусоносители;

…. Бамбуци и аквариум с малки шарени рибки- такива неща винаги придават екзотичен чар и уют.

 Усети ….

…. Чудесно обслужване, приятелско, с адекватно обясняване на храната, а това е важно за ресторанти с по-екзотични и непознати кухни;

…. Хрупкава текстура на запържен дим сум Уонтон със скариди;

… Приятната, но не прекомерна пикантност на тайландската супа Tom Yum (Том Ям).

Чуй ….

…. Приятна музика, не е азиатска, но е като за неделя и за добро храносмилане;

.… Чуждестранна реч, на някои от масите- явно гостите на София бързо се ориентират за хубавите места.

Време за гледане на филмчето: 1:55 мин.

Помириши ….

…. Страхотните аромати на Tom Yum – лимонена трева, галангал!

Tom Yum е традиционна пикантна сладко-кисела азиатска супа с ароматни подправки, рибен сос, скариди и гъби.

Вкуси ….

…. Чудесни нудли- ние пробвахме сингапурски с пиле;

…. Супата Tom Yum беше вкусна, но можеше да има малко повече скариди в нея;

…. Dim Sum, особено ако никога не си го пробвал- парен, пържен със различни състваки и различни сосове, леко пикантни, сладко-кисели,  майонезени, страхотни!

Dim Sum е традиционен китайски тапас, подобен на кнедли. Означава „докосващ сърцето“ и си е просто ордьовър преди основно ястие. Възникнал е през 10в, в кантонската кухня като мезе към чая. В днешно време dim sum се приготвя в най-различни форми- на пара или пържен, от най-разнообразни съставки, сервира се по всяко време на деня и за наша радост го има и в Lili Pham.

Сервират ги по 4 в порция, така че поръчай различни и сподели със сътрапезниците си.

…. Сингапурски Скариди на Уок- в доматен сос, прилича на саганаки, но няма нищо общо, заради различния аромат и присъствието на ориз.

Със сигурност можеш още много неща да пробваш и да останеш доволен/а, ние просто не можехме повече да поберем в стомасите си.

Как да стигнеш до ресторант Lili Pham?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Lili Pham в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

29 Slavyanska str., Sofia, Bulgaria

A: ул. „Славянска“ 29, 1000 Център, София

T: + 359 896840507

Работно време: Пон-Нед 10:00-23:30

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.