fbpx
Italian Brunch in Koto, Sofia, photo by placescases.com

Най-често посещаваното гастрономическо събитие от placescases.com за 2019г. и 2020г. в София- брънчовете в Кото

Оценка за  брънчовете в Кото  от 5D Сензографа на placescases.com: 5 от 5.

2019- 2020, преди и след Covid-19 рестрикциите

 

Видях                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com   

Помирисах       5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                   

Вкусих               5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com       

 

Време за четене: 5.5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режимсамо подчертан и цветен текст: 4 мин. 

Нямаш 4 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 3.5 мин.

Отдавна и редовно посещавам неделните брънчове на Koto, но не пишех за тях. Все ме беше страх, че ако станат много популярни няма да мога да си запазвам лесно места. Но някак си не е честно спрямо хората, които с толкова усилия са постигнали това достойно за възхищение и уважение редовно повтарящо се като часовник чудесно организирано събитие, за да радват в почивния ден софиянци, особено семейства с деца, с нещо различно, интересно и приятно.

Тъкмо подготвих публикацията и ресторантите затвориха заради Covid-19 пандемията. Тогава написах ревюто Гурме @home – Част 8, доставка на тематични брънчове за вкъщи от КОТО, от рубриката @home, за техните доставки на брънч по домовете и обещах, да пусна настоящата статия.

Кото доставки за вкъщи

Речено-сторено! 📑👍

 

Всяка неделя в Koto имаме празничен семеен обяд. Стана ни традиция и то по повод на техните брънчовете. Концепцията е супер интересна.

Всяка неделя има зададена тема за менюто. Благодарение на екипа на шеф Георги Янев, обикаляме света, чрез най-видните представители на традиционните кухни на различни народи и държави.

Понякога вкусваме нови неща, а понякога специфичните аромати извикват спомени от пътешествия, които си спомняме с удоволствие, разказваме си какво е било и малки пътечки в мозъка извикват генериране на фините химически съединения в него, които създават усещане за отново преживяно щастие.

Прочетох в книгата на Жан-Пиер Пулен, „Социология на храната“ ,че блок масата, или бюфет, както също се нарича е била характерна в миналото за празничните вечери. От отрупаната трапеза с различни вкусни и красиви ястия си избираш това, което най-много ти харесва и обичаш, или пък това, което никога не си пробвал, за да изпиташ нови усещания.

Виж ….

…. Точно такава празнично отрупана блок- маса, на каквито аристократите едно време са глезили изтънчените си рецептори. Пред любопитния ти и възхитен поглед се представят ароматни и много апетитно изглеждащи блюда;

…. Винаги има салати, предястия, супа, няколко основни и десерти;

…. Да не забравяме, че самия интериор на Кото е забележителенстилен, модерен, с пана по стените характерни за азиатски стил изкуство, а на терасата е просто прекрасно.

 

Усети ….

…. Още на вратата те посрещат усмихнати хостове и хостеси, които те отвеждат до масата, която си си запазил преди това. Като цяло сервитьорите се стараят да са отзивчиви и любезни, на някои им се отдава чудесно, на други не чак толкова.  

Но най-ярката личност в екипа е човекът, който сякаш изнася шоу зад блок масите, който разказва подробно за всяко ястие, помага ни да си сервираме, поздравява радушно всички и винаги се усмихва. Казва се Йосиф.

…. Цари празнична атмосфера, типична за бюфетния начин на храненер точно както е описано в книгата „Социология на храната“, на Жан-Пиер Пуленкомпании от весели хора, празнуващи или просто събрали се да се видят, похапват с удоволствие и разговарят весело.

 

 Чуй ….

…. Музиката винаги е хубава, създава настроение за релакс, кара ме да се сещам за една фраза от известна песен Easy like Sunday morning.

 

Време за гледане на филмчето: 3:47 мин.

 

Помириши ….

…. В зависимост от темата на брънча, можеш да се порадваш на подправки и ароматни продукти от различни страни. Любим ми е този на, варения в кокосово мляко жасминов ориз. Предлагат го, когато „пътуваме“ до Азия.

 

Вкуси….

…. Списъкът е безкраен. Почти винаги има нещо постно, нещо със свинско, с телешко, с пилешко, риба, а понякога и нещо различно от тези като елен, глиган, заек, морски дарове. Да не забравя да кажа, че за вегетарианците винаги има избор.Преди пандемията, всяка събота имаше тематично Вегетариански брънч.

…. Задължително винаги трябва да се опита поне един десерт. Те винаги изглеждат много красиво, особено с декорациите от ядивни теменужки. Децата най-много обичат да топят плодове в шоколадовия фонтан, който преди пандемията присъстваше редовно в селекцията.

Цялото това празнично събитие се заплаща на фиксирана цена от 35 лв на човек, а за децата е наполовина. Напитките не са включени, но винаги се предлага някакво хубаво, бяло, розе или червено вино на чаша, за да допълниш вкуса на хубавата храна. Много е важно да спомена, че част от селекцията на Кото се прави от SeeWines- най-доброто място, от което можеш да си купиш наистина хубаво вино и да се конуслтираш със сомелиера на световно ниво- Благой Кузмански.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Кото в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

ул. „Цар Калоян“ 6, 1000 Център, София, България

A: София, бул.Цар Калоян 6

T: +359 89 777 7777

E: info@koto.bg

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София, но планираш пътуване, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в InstagramFacebookYouTubeLinkedInTwitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.