fbpx
Maison Manege, photo by placescases.com

Къща за гости, по-добра от много хотели- Maison Manege, Бордо, Франция

Оценка за Maison Manege от 5D Сензографа на placescases.com: 4,8 от 5.

Април 2022

Видях                5 сърца 12920

Усети                4 сърца 129x20

Чух                    5 сърца 12920

Помирисах       5 сърца 12920

Вкусих               5 сърца 12920

     

Време за четене: 7 мин.

Нямаш 7 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 5 мин. 

Нямаш 5 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 2:20 мин.

Maison Manege e изцяло реновирана през 2020 къща за гости. Намира се в центъра на Бордо, на удобно разстояние от градски транспорт и пеша от близкия бизнес и търговски център Мериадек.

Виж ….

…. Мястото е с много приятен модерен стил и най-важното уютно;

…. Апартамент Encre de Chine e с 2 комфортни спални, дрешник, тоалетна с мивка, отделна от банята, която пък се намира на последния етаж, с капандура, просторна душ кабина, 2 мивки и вана;

Encre de Chine означава китайско мастило. Дизайнът на стената в едната спалня е сини акварелно ефирни вълни или хълмове- който както иска да го възприема, в другата стената е синя.

Особеното е, че стаята със спалнята е по-малка от тази с отделните легла, но това за нас не беше никакъв проблем.

…. На партер има общи за всички гости помещения, както е характерно за този тип отсядане- голям хол със също голям телевизор, кафеварка за еспресо, което е комплимент към гостите. Пак на партер е кухнята, изключително добре оборудвана, тоалетна, трапезария, където се сервира закуската, за тези, които са си пожелали да имат, с голяма маса, малко дворче с маса и четири стола към нея. Всички помещения са удобни, с хубав дизайн, картини, интересни лампиони, много е приятно!

…. Ако се чудиш как да познаеш входа на къщата, тъй като няма надпис, гледаш за номер 27 и голяма ярко-синя врата.

 Усети ….

…. Не се срещнахме с домакините, защото достъпът е чрез код на входната врата, а ключът се получава от кутия, която също се отваря с код, предварително изпратен на отсядащите по мейл.

….Check-in е много късно- чак в 16ч, а check-out в 10ч. Също така, няма възможност да се съхранява багаж, ако тези часове на са ти удобни, защото няма персонал, който да го прави. Срещнахме единствено една камериерка и то само я зърнахме, когато беше дошла да почисти;

…. Бързам да отбележа, че стаите се почистват всеки ден, най-неочаквано за мен като за къща за гости;

…. Понеже достъпът е сложен, преди да пристигнеш ти изпращат 2 файла с подробна информация как се използва оборудването, какви са правила и основно- кодовете за достъп.

На мен ми изпратиха всичко на френски и аз направо се изгубих в огромния текст и инструкции, защото това не е език, който говоря. Помолих да ми пратят на английски и получих само инструкцията за достъп. Доста почетох, докато схвана какво се прави и се справихме успешно. Но после забелязах, че други гости, които идваха да се настаняват, влизаха във входа и дълго се суетяха пред тайниците с ключовете, защото се чудеха какво точно да направят. Отпадат 2 половинки заради неудобните часове за check-in и check-out, както и автоматичното изпращане на сложни и трудни за разбиране първоначално инструкции на неразбираем за клиентите език, което е пропуск. След като се води цяла кореспонденция само на английски, няма никакъв смисъл да пратиш после дълги текстове на френски.

Иначе, колкото и неразбираем да изглежда достъпа на пръв поглед, и това определено да създава стрес преди настаняването на клиентите, като отидеш на място и четеш по-внимателно инструкцията, нещата се получават. Бих препоръчала да изпращат линк към видео tutorial или поне да включат снимки към текста, така ще намалят стреса на клиентите около влизането.

Чуй ….

…. Тихо и спокойно е в апартамент Encre de Chine, но всичките му прозорци гледат към вътрешния двор и това е сериозен фактор за тишината;

…. На големия телевизор в хола могат да се отворят приложения за музика, така че можеш да спретнеш една приятна вечеринка с джаз и хубаво вино.

Време за гледане на филмчето: 2:20 мин.

Помириши ….

…. Еспресото е комплимент за гостите и е в капсули, съответно качествата са гарантирани спрямо създадените очаквания върху опаковките им;

…. Сапуни и душ гелове, с лек и приятен аромат, внесени чак от Сингапур- това ме впечатли.

Вкуси ….

…. Ние не си бяхме поръчали закуска, защото искахме да експериментираме с буланжеритата и бистрата наоколо.

Буланжери (boulangerie) на френски е пекарна, в която се продават хляб и кроасани. Patisserie пък е същото, но обогатено с най-разнообразни сладкиши.

Е при това разнообразие от вкусни неща на всяка крачка в града, просто решихме, че ще се оставим на моментния ни порив да седнем някъде навън с гледка и да похапнем за закуска.

С удоволствие бих отседнала пак в Maison Manege, ако имам път към Бордо. Препоръчвам го с 2 ръце, много ни хареса! Смятам, че е много по-добра опция в сравнение с хотел, защото първо, че е по-добро като интериор и удобства, второ и като цена е по-изгодно. И чети внимателно инструкцията за влизане.

Как да стигнеш до Maison Manege в Бордо?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

27, Rue du Manège, Saint-Seurin, Bordeaux Centre, Бордо, Gironde, Nouvelle-Aquitaine, France métropolitaine, 33000, Франция

A: 27 Rue du Manège, 33000 Bordeaux, France

T: +33556334900

Check-in: 16ч Check-out: 10ч

 

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя в Bordeaux?

Ако не си от града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.