fbpx
Ресторант Мантар, снимка placescases.com

Ресторант Мантар в Марикостиново- неочаквана изненада накрая на България

Оценка за ресторант Мантар от 5D Сензографа на placescases.com: 4.8 от 5.

Май 2021

Видях              4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих           4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com  

Помирисах     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Вкусих             5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com     

       

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 1:39 мин.

Много близо до границата с Гърция, в с.Марикостиново се намира СПА хотел Мантар и неговия ресторант, за който става дума тук. Отидохме там за обяд и се оказа, че кухнята им е голяма изненада. Прочети надолу защо.

Виж ….

…. Стилно меню, напечатано на скъпа хартия, обедни предложения и не много голямо основно меню- т.е. работи се с акцент върху качеството;

…. Картини вътре, зелена поляна вън;

…. Чудесно плейтване на храната!

…. Ресторантът е с бели покривки и драперии, но се допускаха хора по бански, от басейна към хотела, който е отворен за външни посетители.

Разбирам стремежа да се обслужат всички клиенти, но мисля, че е добре да се постави изискване на плажуващите в близост да обличат по нещо отгоре, а не да се разхождат по мокри и плякащи джапанки, всякакви видове бански, независимо от телесните дадености на притежателя им, мокри хавлиени кърпи и т.н.

 Усети ….

.… Сервитьорите много се стараеха, но имаше много посетители за уикенда, а бяха само 2-ма и направо изнемогваха. Отпада само половин сърце, защото имайки предвид натоварената ситуация, досте добре удържаха фронта и многократно ни се извиниха за забавянията;

…. Хрупкави брускетки към салатата с домати, чушки и биволско сирене.

 Чуй ….

…. Музика от 90, която вървеше на монитори по някой от музикалните ТВ канали- беше приятно.

Време за гледане на филмчето: 1:39 мин.

Помириши ….

…. Пушено в чудесния сос с пушено сирене към пилешките гърди

…. Острият и закачлив аромат на розовия пипер на топченца, с който е украсена и подправена салатата. Смела, нетрадиционна комбинация, но изненадващо сполучлива!

 Вкуси ….

Кухнята на ресторант Мантар е превъзходна- малко бижу накрая на България! Разбрах, че готвачът е работил в Парк хотел Пирин или както го знаем хотел Шарлопов в Сандански.

…. Дори най-обикновен таратор е много вкусен- с екстри като орехи и малко чесънче;

…. Забулени яйца с млечен тартар- ей така като се направят най-обикновени яйца по начин, по който да си оближеш пръстите е направо възхитително!

…. Салатите са с много вкусни зеленчуци;

…. Биволски кашкавал в златиста коричка- панирани парченца, които се сервират със сладко от боровинки. Много вкусно!

…. Прекрасни каноли с маскарпоне за десерт.

Дори и да ти е малко далеч да отидеш за уикенд в хотел Мантар, отбий се поне на път за Гърция да обядваш в ресторанта му. Предупреждавам, че е вкусна храната и не е за набързо хапване, а за наслаждаване. Може и да преспиш там, за да не биеш наведнъж целия път и да си похапнеш и пийнеш спокойно.

Ако разполагаш с повече време за почивка и търсиш топъл климат като в Гърция, но не ти се правят PCR тестове, Мантар е опция, заради която не ти се налага да преминаваш граница и да се редиш на опашки.

Как да стигнеш до ресторант Мантар ?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Мантар в Марикостиново. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

SPA Hotel Mantar, Marikostinovo, Bulgaira

A: Хотел Мантар, 2870 Марикостиново

T: + 359 883223310

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си запазиш престоя в СПА хотел Мантар?

Ако планираш преспиване по пътя за Гърция или направо почивка в самия хотел Мантар, ти препоръчвам да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в  Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.