fbpx
Caru Cu Bere by placescases.com

Традиционен румънски ресторант Caru Cu Bere в Букурещ, Румъния

Оценка за ресторант Caru Cu Bere от 5D Сензографа на placescases.com: 4 от 5.

Май 2023

Видях                5 сърца 12920

Усети               4 сърца 129x20

Чух                   3 hearts rating 129x20

Помирисах     4 сърца 129x20

Вкусих             4 сърца 129x20

     

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 2:07 мин.

Ако искаш да опиташ традиционна румънска кухня в центъра на Букурещ, в хубава стара сграда, мястото е Caru Cu Bere. Не знам дали ястията са с възможно най-добрите рецепти за традиционна румънска кухня, но там се изсипват всички туристи. Мястото е с много добра локация, сградата е културно- историческа забележителност и си заслужава да й се обърне внимание отвън и отвътре.

Виж Caru Cu Bere …

… Прекрасна стара сграда- била е построена от местен известен пивовар на бира, в последствие се появява и ресторант, в който се предлага румънска бира и кухня;

… Стенописите, витата стълба към втори етаж, високия таван;

… Менюто е доста голямо и изобилства предимно от традиционна румънска кухня. Не си заслужава да влезеш тук и да ядеш хамбургер, както забелязах, че правят много туристи. Тук е по-добре да пийнеш местна бира, да хапнеш мамалига и други неща. Виж в категория Вкуси.

Усети Caru Cu Bere

… Въпреки че е създадена стройна организация, с влизането те настаняват на конкретна маса, идва сервитьор, поръчваш, после други носят поръчаното, трети отсервира, има голямо изчакване и доста трудно можеш да поръчаш допълнителни неща, защото сервитьорите са доста заети. Все пак заведението е огромно, с голям оборот на масите и е нормално да има лека тромавост.

Чуй Caru Cu Bere

… Вътре е доста шумно заради голямото помещение и липсата на текстил, който да обира звука;

Първо се чуваха световни хитове, после обаче, дали защото беше неделя, дойде пианист, който свиреше на електронно пиано. Вечерно време има традиционна програма, с народни танци и песни.

Време за гледане на филмчето: 2:07 мин.

Помириши Caru Cu Bere

… Ако трябва да съм честна, точно тук храната не изобилстваше, да не кажа, че беше съвсем лишена от подправки, т.е. нямаше запомнящи се аромати.

Понеже в българската национална кухня има доста от предлаганите и тук неща, в нашите манджи има повече колорит- вкусове и аромати, така че да ти остане по-богат спомен и за това може би бях с различни очаквания.

От друга страна, осъзнавам, че може би просто в това заведение не слагат подправки.

Вкуси Caru Cu Bere

Какво си заслужава да опиташ от местната кухня:

… Сарми- зелеви и лозови (sarmale);

… Мешана скара най-общо казана- кебапчета (mici), кюфтета, наденички, пържолки.

… Най-много ми хареса качамака или както го наричат тук мамалига, а по италиански полента. Не е сплъстен, пухкав е и добре овкусен.

… За десерт пробвай Papanasi. Представлява бухтено или донат тесто, поръсено с пудра захар, полято с лек крем и сладко.

Със сигурност има и други интересни места, където може да се опита автентичната румънска кухня, но я з нямах много време да експериментирам и заложих на сигурно. Ако познаваш местни, попитай да ти препоръчат някое не толкова туристическо място.

В Caru Cu Bere можеш да се порадваш на красивата сграда и е съвсем в центъра, на удобно място.

Как да стигнеш до Caru’ cu Bere?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Strada Stavropoleos 5, București 030081, Romania

T: +40726282373

Работно време 9ч – 24ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.