fbpx
Hotel Diamond in Kazanlak, photo by placescases.com

Хотел „Диамант“ в центъра на Казанлък, в края на пешеходната зона

Оценка за хотел Диамант (hotel Diamond) от 5D Сензографа на placescases.com: 3.7  от 5.

Септември 2020

 

Видях               3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих             4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                   4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com   

Помирисах      4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com                  

Вкусих                 n/a      

Време за четене: 4 мин.

Нямаш 4 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободнd минутd? Виж направо филмчето по-долу: 1:13 мин.

 

Между трите хотела от шорт листата в Казанлък, избрах хотел Диамант, защото е в края на пешеходната зона и защото точно на кръговото при него е Историческия музей „Искра“ и художествената галерия на града, споделящи обща сграда.

 

Виж ….

…. Приятно и уютно като атмосфера, хотелче с малко кичозен стил, за моя вкус, но пък стаите са тематични с различен дизайн, което е интересно. Ние бяхме в „Златна“ двойна стая;

…. За съжаление имахме само 1 нощно шкафче, не знам поради каква причина, бяхме лишени от второто;

…. В чекмеджето на единственото нощно шкафче намери умряла оса;

… Във втората „Златна“ стая, дъщеря ми намери някакви чужди чорапи на пода, явно останали от предишен клиент. Вярно че бяха под пердето до шкафчето, но пък house keeping трябваше все някак да ги види;

…. Пердетата не са black out, т.е. затъмняващи, което значи, че като блесне сутрин слънцето, нямаш опция да се успиваш.

Усети ….

…. Сърдечно обслужване, но без маски на лицето;

…. Ако си си забравил четиво и отсядаш в хотел Диамант, провери в чекмеджетата на шкафовете за книги. Предполагам, че са оставени от хотела, за да имат нещо за четене гостите, ако не са си взели. Имаше ги и в двете стаи, които наехме;

…. Заключването е с ключове, което е известно неудобство, особено, ако ти трябват 2 броя на стая. Такива просто не можеш да получиш, докато, ако имаше карти, могат да бъдат програмирани такива за всеки гост на стаята. Също така, външната брава не е с топка, което значи, че трябва задължително да се заключваш отвътре. Да ама, на ключа има плочка за включване на електричеството, което автоматично означава, че трябва да разкачиш ключа от плочката;

…. Голямо удобство е локацията на хотела– в началото на пешеходнаа зона, близо до историческия музей и на пеша разстояние от центъраа, Казанлъшката гробница, парк „Розариум“, къщите музеи на Чудомир и Дечко Узунов.

 

Чуй ….

…. Много е шумно нощно време, заради улицата, дори при затворени прозорци.

Време за гледане на филмчето: 1:13 мин.

Помириши ….

….Душ гелът от козметиката в банята миришеше по-скоро на препарат за тоалетна. Очаквах по-скоро шампоаните да са базирани на розово масло, след като сме в столицата на розите, но очакванията ми не бяха изпълнени. Само сапунът миришеше на роза.

 

Вкуси….

…. Стаята има мини бар, но нямаше комплименти като вода или кафе. Както вече посочих в предходната категория, не сме взимали закуска към хотела, за това тук няма рейтинг.

Вместо в хотела,избрахме да закусвахме виталианска пекарна Джорджо в града, за която силно ти препоръчвам да прочетеш в ревюто Италианска пекарна Giorgio (Джорджо)- задължителна спирка в гр. Казанлък.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до хотел Диамант. Намира се накрая на парк Розариум. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

улица „Шипченска епопея 2, 6100 Progres, Kazanlak, Bulgaria

А: улица „Шипченска епопея 2, 6100 Прогрес, Казанлък

Т: +35943163192

Е: hotel@hoteldiamant.bg

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в Казанлък?

Ако вече планираш пътуването си до Казанлък, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.
Booking.com


 

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в InstagramFacebookYouTubeLinkedInTwitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

 

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.