fbpx
Algarve cliffs, by placescases.com

5 съвета и много причини за пътешествие до Алгарве- най-южната част на Португалия- Част 1

Пътепис за Алгарве, Португалия със съвети за добро изкарване в 4 части. Снимката на корицата е от забележителността Ponta da Piedade, една от най-значимите в Лагош. Съдържание без изкуствен интелект.

Първото нещо, което всеки турист би казал, ако го попитат за най-южната част на Португалия, долу при Атлантическия океан, Алгарве, е точно това- много красиво място. Като най-отличителна забележителност е крайбрежната ивица с причудливите форми на скалите, оформени от океана с неговите 4-метрови приливи и отливи.

От друга страна, всяко градче в Алгарве има стара история, собствен чар и културно-исторически забележителности.

Португалците са много шарен народ, в хубавия смисъл на думата. Много са усмихнати, винаги в настроение, пеят, танцуват…. Храната е превъзходна и да не забравяме- там се прави великолепно вино.

Но нека да караме поред този пътепис.

Как се стига до Алгарве?

Освен ако не се намираш в съседна държава или в самата Португалия, дотам се пътува със самолет и то с прекачване. От България няма директен полет. Общо взето се пътува цял ден дотам.

Летището се намира във Фаро, което е горе-долу по средата на южната брегова ивица. Възможностите за хубаво изкарване, обаче надхвърлят доста пределите на Фаро, така че, ако си избрала да си на някое по-източно или западно място, ще ти трябва и рент-а-кар. Той ще ти трябва и за да обикаляш комфортно по цялото крайбрежие и да видиш повече градчета и други забележителности.

Горещо препоръчвам да провериш местните рент-а-кар компании.

Те предлагат чудесна услуга на много конкурентна цена. Да, вярно е, че ползват споделен киоск в една будка в центъра на паркинга на летището или, както беше в нашия случай с LuzCar, договора се сключва в буса пред киоска, но си заслужават неудобството за малкото изчакване на опашка.

Ние сме много доволни от колите на LuzCar и обслужването. Препоръчвам да си вземеш автоматик, защото разликата в цената с обикновена скоростна кутия е много малка, нещо като 30 лв, седмица.

Задължително си вземи устройство за плащане на тол такси.

Предплащаш някаква сума в началото на рент-а-кар компанията и като връщаш колата ти засичат колко още дължиш.

Къде да отседнеш в Алгарве?

Най-добре е първо да си изясниш в коя част на Алгарве искаш да се ситуираш. То е най-добре, ако си за по-дълго, да смениш няколко града, за да разгледаш повече забележителности около тях.

Ние си избрахме Лагош (Lagos), някои португалци го произнасят Лагос. Той се пада в западната част на Алгарве.

Лагош е много красив малък град, има страхотен вайб, много хубава за разходка крайбрежна улица.

Виж малко street art оттам.

Градът се е разраснал, за да се намери място за повече хотели и курорти. Ние не бяхме в самия град, а на 5 мин. с кола от него.

Нашият ризорт се казваше Belmar SPA and Beach Resort. Той се намира много близо до плажа на океана, наистина има добро SPA и доста приличен ресторант. Най-впечатляващото в Белмар е, че за парите, които плащаш получаваш 3 пъти повече комфорт, отколкото ако ги дадеш в Гърция например. Прочети защо мисля, че е така в ревюто за него Belmar Spa and Beach Resort, Лагос, Алгарве, Португалия.

Ако си голфър, в Алгарве има доста high-end голф ризорти, някои от тях с Michelin ресторанти. Така че грабвай сака за голф и стиковете и отивай да провериш тревата там.

В случай, че ти се кара по- бюджетно и ти се иска да се потопиш в автентична атмосфера на Португалското океанско крайбрежие, огледай се за наем на къщи, апартаменти. Ще намериш много хубави неща на много добри цени.

В следващата втора част, ще разкажа за това дали може да се ходи на плаж в района на Алгарве или е твърде студено за това.

Как да стигнеш до хотел Belmar ?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: Estr. de Porto de Mós, 8600-513 Lagos, Portugal

T: +351282771800

Check-in: 16ч, Check-out: 10ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.


Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.