fbpx
Constantinoff RestoBar, Sofia, photo by placescases.com

Най-новото и яко място в София – Constantinoff RestoBar

Оценка за  Constantinoff Restobar  от 5D Сензографа на placescases.com: 4.8 от 5.

Ноември 2019

 

Видях             5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих          4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com       

Помирисах    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                      

Вкусих            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com     

Време за четене: 6 мин.

Четене в бърз режим (подчертан и цветен текст): 3 мин. 

Constantinoff Restobar наистина е най-новото място в София, освен това, още щом го видиш не можеш да го подминеш с безразличие. То е изключително във всеки един аспект, а те са три основни.

Попаднах случайно на Constantinoff.  Минах вечерта покрай заведението, направи ми силно впечатление купонджийската атмосфера, супер якия интериор и още на другия ден бях там на обяд. Притеснявах се, че ще е пълно и няма да има места. За мое огромно щастие имаше свободни маси, обаче съм сигурна, че скоро това вече няма да е така. Още не са го надушили парти и гурме лъвовете.

Да, точно така, гурме. Това е първият важен аспект на заведението. Храната е невероятно вкусна и красива! За това се каза РестоБар, идва от ресторант и бар, т.е. тук можеш да се насладиш на много качествена храна. Знаеш ли кой е главен готвач там? Сидония Радева. Спечели навремето състезанието Lord of the Chefs, после имаше свое заведение, но сега за радост на жадните за нови преживявания софийски гастрономи, твори в това ново привлекателно място.

Като парти бар, което е вторият важен аспект и половина от наименованието РестоБар, Constantinoff впечатлява с качествени високо алкохолни напитки, но моята слабост са авторските коктейли. Наистина ме изненадаха с нещо различно и приятно, но какво точно, ще видиш по-надолу в категория Усети… и Вкуси….

Освен, парти бар и гурме ресторант, Constantinoff е още и вино бар. Но и в този си, трети аспект, не е обикновен вино бар. Точно след 5 изречения ще разбереш защо.

Виж ….

…. Интериорът е много привлекателен, различен, привличащ с много уют и искреност. Влизаш и виждаш голяма зала под огромен оберлихт, през който влиза щедро количество естествена светлина, сякаш си седнал на двора- толкова беше светло и всеки един детайл се забелязва, няма скрито покрито. Гурме ресторантите се нуждаят точно от такава щедра светлина, за да се виждат красивите нюанси в чинията. Прочети повече за това в публикацията ми Какво е фовиа и какво общо има тя с гурмето?

Столовете и масите са високи, като за бар, но супер удобни, кожени, с облегалка и големи.

…. Много хубави картини в модерен стил, големи стари снимки от български градове в рамки и още нещо много важно– абсолютно живи естествени цветя;

…. Оказа се, че има и етаж надолу. Не ми се слизаше много, но се наложи и добре, че го направих;

…. Долу ме очакваше супер модерен диспенсер за вино. 16 позиции с отбрани бели и червени вина, поддържани на подходяща за всяко едно от тях температура. Това е първия вино бар от този тип, който виждам в София;

Схемата е следната. Взимаш си карта, пълниш я с кредит и консумираш от машината. Имаш опция за 3 вида количества- дегустационно от 25 мл, чаша 75 мл и чаша 150 мл. Можеш сам да си сипваш, може да помолиш и сервитьора;

…. Освен диспенсер за вино, срещу него има хладилен шкаф с апетитно изглеждащи мезета- отлежали италиански и френски сирена, Томахоук стек, роле, T-bone и още други, а също и колбаси собствено производство, марка „Щастливеца“, но за тях прочети в категория Вкуси….

Точно така Щастливеца. Заведението е на същите собственици, търновлиите, които създадоха култовото си заведение на главната в Търново, дето цяла България се извървяваше оттам да се наслаждава на вкусни манджи и гледка към река Янтра. Отдавна излязоха от границите на града и се настаниха в също толкова уютно и колоритно заведение „Щастливеца“, на пъпа на Витошка. Сега в близост е продължението му Constantinoff.

Имената на двете заведения са свързани- все за Алеко става дума, онзи- Константинов, с псевдоним Щастливеца, дето е описал вечния Бай Ганьо;

…. Отворената кухня, където се вихри усърдния екип на Сидония и нейния су-шеф Иван Атанасов от Темперо. Видях да издават поръчки на красиви десерти, които мамят да ги пробваш;

…. Огромна видео стена на която се вижда анимирана природна картина;

…. И последно, че станаха много впечатленията, мивката в тоалетната е тезгях от дърводелска работилница, стар, използван, с нещо като остатък от менгеме в единия край. Обаче, понеже има само сешоари за ръцете, някой клиент си беше зарязал салфетката на него, защото липсват кошове за отпадък. Добре е да се помисли да има такива.

Усети ….

…. Денем – усещане, че си сред природа, а не затворен в помещение, заради светлината от оберлихта, огромната видео стена на долния етаж, прожектираща есенни листа, леко поклащащи се от вятър и заради живите растения;

…. Вечер купонът е подсилен от качествените коктейли и доброто озвучаване;

…. Коктейл Indigo е наистина забележителен, на вид и на усещане. Пристига тъмна напитка със златен прах отгоре, която немирно бълбука и пуши. Що за вулкан е това? Опитах го- целият свежест, лавандула, хлад и мехурчета;

…. Сервитьорите имат нужда още да се обучават- губихме се в комуникацията на няколко пъти.

Поръчах два коктейла, те дойдоха едновременно, а изрично казах, че първо единия ще пробвам, после другия. Така, докато му дойде ред на втория, вече не беше свеж и се беше свил скромно от чакане, а имаше такава горда корона от пяна със златен прах в началото. За десерт дойде тройна доза профитероли, вместо 3 броя, както бяхме си говорили, но бързо предложиха да вземат обратно излишните порции и се извиниха. Малко трудно се случи издаването на дегустационната карта за вино и докато се сдобием с вино, доста почакахме. Личи си обаче, че имат желание да помогнат и удовлетворят желанията на клиентите. Всяка грешка се коригира бързо. Допадна ми старанието на тези млади хора и съм сигурна, че скоро няма да има такива грешки.

Едно сърце отпадна не за друго, а защото не са обучени да разказват за храната, която сервират. Това са шедьоври в чиния, за които клиента трябва да усети още в самото начало, че в тях е вложено много старание, мисъл, професионализъм в приготвянето им.

 Чуй ….

…. Музиката е много яка, модерна,  интересни нови интерпретации на Amy Winehouse, Dusty Springfield, Caro Emerald, чухме и доста фънк парчета. Много ми хареса!

…. Озвучаването е забележително- много качествен sound.

Време за гледане на филмчето: 3:30 мин.

Помириши ….

…. Веднага казвам, трюфел в пухкави яйца- аз съм голям почитател на яйцата и когато някой ги е направил толкова приятно, не мога да съм безразлична. Чудесни бяха и наистина пухкави! Видя ли ги във филмчето?;

…. Колбасите с марка „Щастливеца“ имат прекрасен аромат- опитахме суджук, пастърма и еленски бут- уникално добри!

Сушени бутове от типа на прошуто крудо са нещо, което не мога по никакъв начин да близна, заради тежката миризма на гранясало и заради един ген, дето прави тия поразии с миризмата на свинско и обонянието на такива като мен. Ако и ти имаш проблем понякога с аромата на свинското месо, прочети повече в ЗАЩО ПОНЯКОГА СВИНСКИТЕ ПЪРЖОЛИ МИРИШАТ НЕПРИЯТНО?. Само че, в Constantinoff еленския бут беше перфектен- нито нотка от неприятния за мен тежък мирис;

…. С картата за вино бара, можеш на воля да дегустираш и вдишваш ароматите на различни отбрани вина от цял свят и разбира се от България. Дозата от 25 мл прави възможно да се насладиш на повече от тях.

Вкуси….

…. Коктейлите са находка- опитай Indigo, това е този тъмния, дето бълбука заради сухия лед вътре, на основата на джин и просеко. Другият, който пробвах беше The Golden Sour– с уиски, битер шоколад, ревен и пяна- красив с една теменужка отгоре и много вкусен!;

…. Ребърца- уникални, с подправки, подбрани според българския вкус, а не обилно полети с някакъв барбекю сос. Отстрани само има вкусна домашна лютеница. Миришат чудесно, отново цяло чудо за моя нос!

…. Пиците- тънко леко хрупкаво по края тесто, с много вкус и аромат отгоре. Дъщеря, която е много капризна на храна страшно я хареса;

…. Профитеролите, които бяха два пъти повече от предвиденото също бяха изядени с удоволствие. Отгоре се поливат с течен шоколад пред теб. Виж във филмчето как.

Сега внимание, следващият десерт е изненада, защото никой не е дръзвал така да бърка в във френската кулинарна съкровищница и да използва името на гуруто на целия гастрономически свят!

…. Мелба Огюст Ескофие.

Ако случайно не знаеш за какво става дума, прочети ревюто ми Изживяването да вечеряш в хотел Savoy- ресторант Kaspar’s, Лондон и ще разбереш.

Точно така, става дума за десерта Peche Melba, който маестро Огюст е създал за пръв път в Savoy, London в чест на австралийското сопрано Nellie Melba. Най-общо казано, съдържа поширана праскова, сладолед и сироп от малини.

Аз рискувах да поръчам тази мелба на дъщеря си, която яде единствено и само ванилов сладолед. За моя изненада, я излапа, с огромно удоволствие, без да протестира срещу допълнителните съставки към сладоледа.

Кое беше новото в аранжимента на този класически хит? Прочутата праскова не беше поширана, както е в оригиналната рецепта, а присъстваше като модерна красива жълта лента от прасковен гел, завила нежно домашния сладолед. Последният си беше полегнал в традиционната постеля от малинов сос. Успях да пробвам преди дъщеря ми да отвее съдържанието на подноса. Чудесно съчетание на цветове, вкусове и форми!

Само ще добавя, че това същото злоядо дете после си хапна и профитероли. Сидония и нейният екип,  записаха толкова много положителни точки и то не само от мен, ами от претенциозната детска публика на нашата маса.

Браво, шеф Сидония, толкова ти се радвам, че си смела, отстояваш, твориш и ти се получава. С нетърпение чакам пак да дойда в Constantinoff Restobar и да опитам още неща!

5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Constantinoff Restobar. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

бул. „Витоша“ 31-33, 1000 Old City Center, София, България

A: София, бул.Витоша 31-33

T: +359 885 266 566

E: e-marketing@constantinoff-restobar.com

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да резервираш престоя си в София?

Ако не си от София, но планираш пътуване, препоръчвам ти да си резервираш престоя направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къде да последваш блога за ревюта и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в InstagramFacebookYouTubeLinkedInTwitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.