fbpx
Gallery 37 Галерия 37

Изкуство и нощувка в Галерия 37 в стария град на Пловдив

Като се разхождаш по калдъръмените улички на стария град в Пловдив не може да не забележиш Галерия 37!

На малкото пространство, в което се помещава хотелът, стаите така са организирани, че да ти е комфортно, приятно и романтично. Да, хотелът става за романтично изкарване.

Какво още е приятно в този хотел, ще разбереш, ако продължиш да четеш по-надолу.

Юни 2024

Оценка за хотел Галерия 37 от 5D Сензографа  на placescases.com: 5 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

        5 сърца 12920

        5 сърца 12920

         5 сърца 12920

        5 сърца 12920

         5 сърца 12920

Акцентите от преживяванията на моя 5D Сензограф:

Виж авторски картини на Румен Жеков, Емил Стойчев и Кольо Карамфилов.

Усети чудесно отношение на хората, които работят там- топло, приятелско, сякаш си им на гости, а не че са длъжни да те обслужват.

Чуй приятна джаз музика в целия хотел.

Помириши аромат на хубаво италианско кафе сутрин в стаята, но е платено.

Вкуси чудесната и много вкусна закуска- не я пропускай.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 2:48 мин.

Картина на Емил Стойчев в Галерия 37Emil Stoychev painting in Gallery 37
Картина на Емил Стойчев в Галерия 37
Emil Stoychev painting in Gallery 37

Виж в Галерия 37

Изключителни картини: не можех да спра да ги гледам.

Въпреки скосения покрив на последния етаж, стаите са комфортни и много приятни: особено хубаво е да поседнеш на миниатюрната тераска и да се насладиш на пейзажа на покривите на Пловдив. Но не всички стаи са с тераса, ако искаш да имаш такава, изрично си запазваш.

Начина на поднасяне на закуската: подредена е със стил в големи дървени подноси.

 

Усети в Галерия 37 ...

Помислено е за много подробности, които ти създават усещане за комфорт и непринуден лукс:

… независимо, че няма СПА, стаите са снабдени с халати и чехли и пълен комплект тоалетни принадлежности.

… на скосения таван има капандури, които можеш да управляваш с електрически механизъм чрез бутон- за отваряне и затваряне, както и спускане на щора.

можеш да си поръчаш да ти поднесат закуската в стаята, като не се заплаща такса за рум сървиз.

а най-впечатляващото е че, хората са много мили, което не идва от някаква специална школовка по курсове, а просто са готини. Можеш да си поговориш с тях за концертите в Античния театър, за музика, за картините по стаите…

… два ръчно правени шоколадови бонбона и лично послание от мениджъра те чакат на спалнята, когато се нанасяш в стаята.

Въпреки, че е в стария град, има къде да се спреш колата: хотелът ползва паркинга на Античния театър, който е на 1 минута. На бариерата за стария град казваш, че имаш резервация в Галерия 37 и те пускат да отидеше до тях. Рецепционистът ми помогна да си кача багажа в стаята, защото няма асансьор.

… Минибарът е много добре зареден, но хладилничето не е достатъчно мощно за да охлади достатъчно всичко в него. Но пък ако си си донесъл някаква бутилка, можеш да я предадеш на персонала да ти я съхраняват в големия хладилник.

… Имаш комплиментна бутилка вода, нескафе 3 в 1 и някакъв чай, но по-хубаво кафе и чай в стаята се предлагат срещу 3 лв.

Водата в Пловдив от чешмата е питейна.

Дори в някои заведения като Айлякрия ти сервират от нея, ако си поискаш, вместо да ти набутват италианска за 9 лв, какъвто е случаят с Паваж, които твърдят, че нямат филтър на чешмата и за това няма да ти дадат от нея. Само дето ледът е от тази без филтъра сигурно, но това няма значение.

… Античният театър е на 1 минута пеша.

 

Чуй в Галерия 37 ...

Навсякъде, дори в стаите тиха джаз музика: много е приятно и придава характер на артистичната атмосфера. Ако обаче не искаш да я слушаш, се спира лесно то бутон в стаята.

… Вечерно време пълна тишина наоколо, разбира се след като приключи концертът в Античния театър.

… Сутринта обаче, ще чуеш доста силно камбаната от съседната църква.

Време за гледане на филмчето: 2:48мин.

Помириши в Галерия 37 ...

Ако прежалиш 3лв за марково кафе, сутрин може много приятно да ти замирише в стаята: това е моята марка кафе. В ресторанта е от машина хотелски тип, която прави кафе, капучино, шоколад и други, и не е същото, въпреки, че и там имат кафе машина на тази марка, не видях някой да я ползва.

Всички продукти от закуската миришат великолепно! Направени са съчетания от аромати, които я правят празнична и богата.

 

Вкуси в Галерия 37 … 

Заслужава си да си вземеш закуска от хотела: не е на блок маса, а си поръчваш от предния ден между 2 варианта: специална и стандартна. И двата са вкусни, със специални акценти. И към двата има сокове, плодове, кафе или чай, филийки хляб, масло и топено сирене.

Пробвай тяхната авторска закуска, от шеф Москов, който е главен готвач на Купон. Представлява много вкусни брускети, направени с много качествени, интересно съчетани продукти. Накрая ти сервират и прясна, топла, току-що направена панирана филийка с домашно сладко.

Другият вариант също не отстъпва по вкус и качество. Включва киш, кроасани, яйца под различна форма, компле, нямаш ограничения в количеството, което искаш да поръчаш. Този вариант също си заслужва, защото всичко е приготвено със стил. Например, пошираните яйца се сервират с листенца рукола и люспи пармиджано. Тук нищо не е случайно и обикновено.

Нощувката на Галерия 37 не е много евтина, но не е и на нивата на 5-звездните в града. Заслужава си да се отседне в него, защото лежерният лукс и комфортът са безспорни. Аз бих се върнала пак. Много ми беше приятно там!

Как да стигнеш до Галерия 37?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: ул. „Тодор Самодумов“ 3, 4000 Пловдив

T: + 359 877370037

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.