fbpx

Още едно място, което да посетиш в неделя към обяд – бар Спутник и брънчът, който не е като на другите?

Оценка за брънча на Спутник от 5D Сензографа на placescases.com: 4.6 от 5.

Октомври 2020

 

Видях                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих                3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                       5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помирисах         5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com               

Вкусих                 5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

       

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 2:59 мин.

Бар Спутник, освен че се слави с прекрасните си коктейли, в които се залага на удивителното традиционно балканско питие ракията, но и с чудесните ракиени кръжоци.

Прочети за тях в РАКИЕН КРЪЖОК В РАКИЯ РАКЕТА БАР, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ.

След голямото затваряне покрай Covid-19 пандемията, Спутник започнаха да предлагат всяка неделя брънч. Храната е творение на един много силен тандем- шеф Мартин Николов, който преди беше в Кръг и небезизвестния експериментатор, българо-японец с екстравагантни fusion идеи, който беше собственик на Щастливото прасе- Джун Йошида. Цената за брънча не е фиксирана, просто си избираш от специално меню.

Наименованието на събитието е „Брънчът ни не е като брънча ви!“ и наистина е така.

Ако очакваш да има вариации на бъркани яйца и други такива, по-добре не отивай. Ако искаш да се изненадаш и да се порадваш на нещо различно и вкусно в неделя по обяд и да завършиш с интересни коктейли, запазвай си места, още щом го публикуват.

Виж ….

…. Беше пълно с хора, заради прекрасния топъл есенен ден. Всяка една маса на терасата беше заета. На част от масите имаше клиенти на Ракета Ракия, на другата от тези на брънча на Спутник. Реших че всеки може да си поръчва от двете менюта, но се оказа, че не е така. Ако можех щях да си поръчам от десертите на Ракета Ракия, но не можах. Нищо другият път;

…. Хубава гледка към парка, виждахме го от нашата висока бар маса. Гледахме как деца караха ролери, хора се разхождаха, имаше изложба, беше приятно;

…. Апетитния вид на ястията.

…. Красивата аранжировката в гарафите с водатанапомни ми за тези в Щастливото прасе;

…. Визията на коктейл Снежанкасервира се в зелена ябълка- много е впечатляваща!

…. Шеф Цветомир Николов, от Nikolas 0/360 беше гост на брънча. Щом е решил да закуси в почивния си ден точно на това място, значи наистина си заслужава. Дали пък и да не очакваме скоро брънч меню в събота и в Nikolas? 🤔😀

 Усети ….

…. Мнооого бавно обслужване. Поръчвахме няколко пъти вода, но тя не идваше. Чаках половин час за коктейл, самите ястия бавно идваха. Сервитьорът беше много мил и любезен и се извини. Каза, че им били свършили каните за вода, имало забавяне в кухнята и на бара. Ще трябва да се оправят тези неща, ако за в бъдеще остане схемата с брънчовете.

 Чуй ….

…. Доста шумничко заради многото хора, не чух музика, но не беше неприятно, а даже някак ободряващо.

Време за гледане на филмчето: 2:59 мин.

Помириши ….

…. Свежест в гарафите с вода от лента краставица и магданоз;

…. Нахалния и омайващ аромат на кориандър в дресинга на айсберга върху лахмаджуна- много приятно!

….  Закачливи нотки на опушено уиски в десерта Шоколадова Панна кота- невероятно добра идея!

…. Сладък лешник в коктейл Кума-Лиса- чудесен!

Вкуси….

…. Всяко нещо в менюто, всичко беше вкусно- просо виж филмчето, за да разбереш какво включваше. Въпреки че лахмаджунът беше направен с обикновено арабско хлебче, каквито се продават и в магазините, беше много ефектен и страшно вкусен, заради уникалната плънка отгоре.

…. В панна котата се губеше маслената плътност на сметаната!

…. Супер коктейли- всичките! Ако си любител на не толкова сладки коктейли, препоръчвам ти Снежанка- много свеж и леко киселичък.

Беше една вкусна брънч неделя, благодарение на Бар Спутник и брънчът им, който определено не е като на никой друг!

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до бар Спутник в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Sputnik Cocktail Bar, Sofia, Bulgaria

A: бул. „Янко Сакъзов“ 17, 1527 Център, София

T: +359884982098

Работно време: Пон-Пет 10:00-02:00, Съб-Нед 09:00-02:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къда да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.