fbpx
Меню Есен 2020 в ANDRe, снимка placescases.com

Отново в ANDRe, София, след голямото затваряне заради Covid-19

Оценка за ANDRe (Андре) от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Септември 2020

 

Видях                 4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Усетих              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com 

Чух                     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com  

Помирисах        5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                 

Вкусих                5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com        

 

Време за четене: 4 мин.

Нямаш 4 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 2:13 мин.

Ресторантът на шеф Андре Токев, звездата от MasterChef, се премести на нов адрес и беше крайно време да му посветя поредното хвалебствено ревю. Ако искаш да се запознеш с предходните публикации за него, виж в обратна хронология Традиция и новаторство в кухнята на ANDRe Токев, София, ANDRe (Андре)– НА НОВО МЯСТО, С НОВО МЕНЮ, НО ВСЕ ТАКА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН, СОФИЯ, ANDRe (Андре) – СОБСТВЕНИЯ РЕСТОРАНТ НА ШЕФ АНДРЕ ТОКЕВ, СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ.

ANDRe е от онези гурме ресторанти, дето независимо колко сложно е замислено едно ястие там, винаги  е вкусно.

 

Виж ….

…. Както винаги новото място е хубаво, уютно с елегантен изчистен стил;

…. Подобаващо на ресторант от такава висока класа, плейтингът е безупречен;

…. Произведения на изкуството служат за декорация във всички помещения;

…. Под нашата маса имаше дървена клечка от шишче, непочистена от предишни клиенти. Дребен детайл, който, ако не бях забелязала в ресторант от това ниво, по-скоро щях да подмина.

 Усети ….

…. Калоян, нашият сервитьор е безупречен. Помни си старите клиенти, помни какво обичат да похапват, дава изключително адекватни съвети и презентира ястията с лекота и финес;

…. Хрупкаво пържено шкембе в ястието Кълцано телешко Блек Ангъс в зелева сърма, върху канапе от език- великолепна гозба, препоръчвам я!

 Чуй ….

…. Чудесен елегантен джаз;

…. Предимно чуждоезична реч от клиентите.

 

Време за гледане на филмчето: 2:13 мин.

Помириши ….

…. Всяко едно ястие в ANDRe ухае превъзходно, но едно нещо рязко се отличи този път, защото беше неочаквано- в Кайзершмарна, запазена марка в десертите на шеф Токев, има сладко от сливи, в което усетих нотки на канела, а Калоян ми каза, че има и черен пипер. Дори такова обикновено нещо, което всяка бълаграска домакиня може да приготви, тук е пипнато с вещина и го прави различно.

Вкуси….

…. Докато чакаш изпълнението на поръчката, както винаги се случва в това заведение ти поднасят домашно хлебче с овкусено масло. Този път хлебчето беше като брьош, а към него имаше леко загорено масло, смесено с обикновено и оваляно в слънчогледово семе. Беше превъзходно- страхотен  старт! Допълнително получихме вариация на аранчини, само че под формата на запържена топка, а по-скоро деструктурирано, със сос от манатарки;

…. Чудесна риба в лозов лист с рагу от лук, грозде орехи каперси и червен лук. Към него имаше мекица, която по-скоро приличаше на парено хлебче, но беше леко глетаво и лепнещо, което търпи подобрения;

…. Виното на чаша беше чудесно шардоне, което добре прилягаше с избраните от мен предложения;

…. Café гурманпрепоръчвам горещо, защото това е джентълменска компания от няколко вида десерт, придружен от една красавица, чаша кафе Dabov. Десертите включват камък, който всъщност е мус от бял шоколад, торта Гараш, но не типичната, пюре от круша опушена в сено затворена като бонбон в бял шоколад и два шоколадови бонбона.

Ако не си бил в ресторанта на MasterChef Токев, ANDRe, препоръчвам ти да планираш посещение. Ако си редовен посетител, сподели впечатленията ти от новото им меню Есен 2020 в коментари. Ако отдавна не си ходил там, време е пак да ги посетиш. Сали Али, су-шефът се грижи всичко да е незабравимо вкусно.

 

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ANDRe в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Restaurant ANDRe, Sofia, Bulgaria

A: ул. Аксаков №11, София център

T: +359 888 931 151

Е: andre@andretokev.com

Работно време като в типичен fine dining ресторант с почивка по обед: Пон-Съб, от 12:00 – 15:00 и от 18:00 – 23:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къда да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.