fbpx
Vegan ball at Shastlivetsa Restaurant in Sofia, photo by placescases.com

Пъстри цветове в есенното меню 2020, на ресторант „Щастливеца“, в София

Оценка за ресторант Щастливеца в София от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Септември 2020

 

Видях                    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                         4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Помирисах         5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com               

Вкусих                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com       

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст 3 мин. 

Нямаш 3 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 0:39 мин.

Щастливеца“ е верига от много популярни и оборотни ресторанти във Велико Търново. Всеки е сядал на „първия щастливец“, във високата част на главната улица в града, на път за северното Черноморие или обратно. Спомням си как си правехме срещи с приятели и познати точно там. Едните заминават, другите се връщат и това място ни беше пресечна точка. Места трудно се намираха, защото заведението беше много популярно. Естествен беше развоя  със разрастването им към София.

Виж ….

….  Стила в интериора на ресторант „Щастливеца“, шаби шик, е приятен за окото и създава весело настроение- като  в стара градска къща с ленени покривчици, декорации с копчета и дантела, тапицирани с плюш столове- много кокетни;

…. Разстоянията между масите са увеличени според изискванията за мерки срещу Covid-19;

…. Персоналът носи маски;

…. В новото есенно меню 2020 има много интересни предложения, които разбира се са базирани на традиционната българска кухня;

…. Голяма секция с вегетариански и веган предложения;

…. Тук също се предлагат мезетата, т.е. колбасите, собствено производство, които ги има и в Constantinoff. Двата ресторанта са на едни и същи собственици. Препоръчвам ги, много са хубави. Може да се поръча доставка и от сайта им.

Усети ….

…. Момичето, което ни обслужваше беше много мило и отзивчиво- обясни подробно всичко, което питахме, помагаше ни да се ориентираме в избора. Спомена, че персоналът е дегустирал новото меню, което ми направи много добро впечатление.

Ние клиентите разчитаме, че когато сервитьор ни препоръча някакво ястие, той наистина знае какво ни предлага и влага лично отношение. Точно тази сигурност усетих в Щастливеца.

Разбира се, това лично отношение трябва да има известни граници. Буквално преди няколко дена, бях в побратимия ресторант, Constantinoff, сервитьорът чистосърдечно ми каза, че шакшуката, за която го питах, била „най-гадното нещо в менюто“. Първо помислих, че това е нелепа шега, но се оказа, че той наистина мисли така. Не можах да повярвам, че говори по този начин за продукта, за който колегите му от кухнята полагат огромни усилия да бъде на високото ниво, утвърдено от шеф Сидония Радева.

 Чуй ….

…. Гълчката от ул.Витошка- бяхме седнали на масите отвън.

…. По едно време зад мен се разрази свада между единия от сервитьорите и негова колега. Причината беше, че той не искаше да обслужи нейна маса. Стана ми неприятно. Заведенията се борят за оцеляване, очаква се, че персоналът би трябвало да е доволен, че има работа, но явно напрежението от затварянето тази година се е отразило неприятно и е напрегнало тези хора. Поради тази причина отпадна половин сърце, защото определено ми беше неприятно да съм свидетел на такова непрофесионално поведение.

Време за гледане на филмчето: 0:39 мин.

Помириши ….

…. Страхотен аромат на вегански кюфтета от червено цвекло и леща, с бадемов веган майонезен сос отгоре. Изключителни! Благодарна съм на сервитьорката, че ни ги препоръча, беше 100% права. 

…. Типичния тръпчив аромат на агнешко в една много интересна гозба- агнешка главичка на разсол. Агнешкото беше супер крехко, сервира се в хартия, която попива излишната мазнина. Съдържа бузи, мозък, език, полято е с чесново масло и е много вкусно. Гарнира се с печени картофи. Бих препоръчала да се добави филийка, за да се да маже на нея от крехкия мозък.

Вкуси….

…. Салата богато кьопоолу- много приятна, пасваща идеално в есенното меню;

…. Пиците винаги са били вкусни там- моите сътрапезници много похвалиха Маргарита и Вегетарианска пица;

….. Много вкусна домашна лимонада- свежа и ароматна.

…. Раки чушки пълнени с боб и телешка кайма. Добавен е доматен сос и сиренце. Хубаво е, но не е нещо специално.

Винаги ми е било приятно да похапвам в ресторант Щастливеца заради заиграването с традиционните български рецепти и умелата работа с подправките. Крайно време беше да им посветя публикация заради неуморното им старание и постоянство.

Как да стигнеш?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Щастливеца в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

bul. "Vitosha" 27, 1000 Sofia Center, Sofia, Bulgaria

A: София, бул. „Витоша“ 27

T: +359 2 4411 155

E: office@shtastliveca.com

Работно време: Пон-Нед 11:30-24:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Къде да отседнеш, ако не си от града?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.


Booking.com

Къда да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.