fbpx
ресторант Kappa, Халкидики, снимка от placescases.com

Ресторант Kappa – различната гръцка кухня, Kappa Resort, Касандра, Халкидики

Оценка за ресторант Kappa от 5D Сензографа на placescases.com: 4.2 от 5.

Юли 2020

 

Видях              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих           3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com      

Помирисах     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                  

Вкусих             3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com      

 

Време за четене: 4 мин.

Нямаш 4 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2 мин. 

Нямаш 2 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу:  1:14 мин.

Посетихме ресторант Kappa, защото бяхме отседнали във вила от едноименния Kappa Resort, намиращ се на първия ръкав на Халкидики- Касандра. За вилите на Kappa прочети специалното посветено на тях ревю Комфортна почивка на вила с басейн в Kappa Resort, Касандра, Халкидики.

Подробности около това как се пътува до Гърция и какви са изискванията в условия на Covid-19, виж в публикацията Заслужава ли си да се отиде на почивка в Гърция по време на Covid-19 пандемия?. В нея разказвам какви са изискванията към българския турист и стъпките, по които минахме, за да прекосим границата.

За ресторант  Kappa знаехме, че има по-различна кухня, от тези, които се предлагат в гръцките таверни. Беше ни много любопитно да пробваме интересно описаните ястия в електронното приложение на курорта, което е препоръчително да се изтегли веднага с QR код, още при пристигането, защото цялата информация е вътре. Няма да намериш никакви брошури и hard copy информационни листове във вилата, защото моделът на управление включва устойчиви практики на неизползване на хартия и обслужване с електромобил.

 

Виж ….

…. Чудесна гледка от терасата на ресторанта;

…. Липса на менюта- всичко се чете от линк през телефона, след сканиране на QR кода на масата;

…. Изключителна презентация на ястията в чиниите- цветове, декорация, подредба- безупречни;

…. За съжаление липсваше достатъчно светлина след залез слънце и не можахме да се насладим достатъчно на красивите чинии. Личи си и по снимките- замазани, тъмни, светкавица, липса на фокус, жалко.

 

Усети ….

…. Романтична атмосфера, приятно е да се седи на терасата им;

…. Всички правила за безопасност срещу Covid-19 се спазват- персоналът е с шлемове;

…. Проблеми с обслужването в ресторанта. Сервитьорката ни беше много любезна и услужлива, но все объркваше нещо в поръчките. Налагаше се да чакаме доста за ципоро, после дойде узо, което не бяхме поръчвали, после пък донесоха ципоро и втора бира, която никой не беше поръчал.

…. На плажа може да се поръчва храна и напитки от хостовете, които се носят от ресторанта с електрическа голф количка. Изключително приятно и отзивчиво обслужване.

 

 Чуй ….

…. Много е тихо и приятно, чува се само песента на щурците, цикадите и от време на време се чува чайка.

Време за гледане на филмчето: 1:14 мин.

 

Помириши ….

…. Аромата на различните пюрета, които обогатяваха и декорираха основния продукт.

 

Вкуси….

… . Риба, панирани пилешки филенца от детското меню. Прясна риба за деня нямаше, но тази, която ми сервираха също беше добра;

…. Сосовете и пюретата като гарнитура всъщност правят ястията по-различни и приятни, но основното изпълнение, за съжаление не беше на очакваното ниво;

… Октопод на су-вид- не беше нещо по-различно от добре приготвен октопод в която и да било гръцка таверна;

… Голямо удобство е наличието на детско меню, защото цените не са ниски в ресторанта и това, че има съобразени ястия и цени за тях е добра идея;

…. Компанията се оплака масово от гръцката салата, защото била много кисела, аз пък намерих моето севиче за безвкусно и нуждаещо се от повече овкусяване и подправки;

…. Не препоръчвам пицата. Децата си поръчаха на плажа „Маргарита“, която също се доставя от ресторанта. Пишеше, че е с домашно направено тесто. За съжаление пицата беше посредствена и по-скоро напомняше полуфабрикат от фризера- сиренето имаше неприятен мирис, тестото не беше нещо особено.

Искаше ми са да дадем още един шанс на ресторанта, но семейството и другите ни приятели се противопоставиха, защото Giannikos, таверната в съседното село Палиури,  страшно ни допадна и предпочитахме там да вечеряме.

Ако се намираш някъде на края на ръкава Касандра, на Халкидики, и ти се опитва по-различна кухня, базирана на гръцките традиционни ястия, в приятна атмосфера и чудна гледка, пробвай ресторанта на Kappa, но си направи резервация преди това.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Kappa. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Tsagkari Pigadi, Paliouri 630 85, Гърция

A: Tagkari, Pigadi str., Kanistro, Paliouri, Halkidiki 63085

T: +30 2374 300713

E: info@kapparesort.com

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

 

Как да резервираш престоя си?

Ако планираш почивка в Kappa на Касандра, Халкидики, Гърция, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в InstagramFacebookYouTubeLinkedInTwitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.