fbpx
Franco's Pizza София, снимка placescases.com

Franco’s – едно тайно място с много вкусна пица в София и то в центъра

Оценка за Franco’s (Франкос) от 5D Сензографа на placescases.com: 4.6 от 5.

 Септември 2020

 

Видях                    5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих                 4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                         5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помирисах          5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com               

Вкусих                   4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

   

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 2 мин. 

Нямаш 2 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 1:17 мин.

Все съм я подминавала тази пицария Franco’s, защото някакси не съм я забелязвала. Отвън не прави някакво специално впечатление. Няма масички и столчета отпред, само на закрито сервират. Но приятели ми каза да не я подминавам следващия път, защото според тях, това са най-вкусните пици в София. Реших да проверя и …. Чети надолу

Виж Franco’s ….

…. Мястото е малко, само с 6-7 маси;

…. Лозунгът на менюто: „ПицаРията, таКава, какВато трябва да бъде!“ и тя е такава;

…. Вижда се, че пиците се приготвят на пещ, с дърва и също така пише, че се правят от 3 вида тесто;

Характерното при фурната на дърва е, че пиците стават по-ароматни, запазват по добре хранителните вещества на продуктите и стават по-бързо, отколкото в другите пещи. Една пица може да стане готова за 1 до 3 мин. Тестото се изпича равномерно и става хрупкаво по края. Веднъж като си опитал пица на такава пещ, решаваш, че вече само такава искаш да ядеш.

…. На всички маси стои табелка reserve;

…. На менюто има и телефон за поръчки, но не доставят, а само можеш да минеш да си вземеш пиците като са готови.

Усети Franco’s ….

…. Сервитьорите са любезни;

…. Не приемат плащане с карта, което всеки път ме изненадва неприятно, като го разбера.

 Чуй Franco’s ….

…. Италианка музика, какво друго.

Време за гледане на филмчето: 1:17 мин.

Помириши Franco’s ….

…. Пиците миришат направо божествено- всеки продукт носи уникален аромат на свежо и изпечено, тестото благоухае и те кара да слюноотделяш.

Вкуси Franco’s ….

…. Всяка една от пиците е чудесна, но ако си месар, задължително опитай 3 Carne, което ще рече „три меса“. В нея има прошуто кото, панчета (прочутия италиански бекон), която е чудесно изпечена и мирише уникално, лютив салам Наполи. Не по-малко вкусна е маргаритата и капричозата.

…. Италианско вино има, но само на големи бутилки и то само 3 вида. На чаша само Bag in Box на Меди Вали и честно казано, съжалих, че не пих бира.

Това доведе до отпадане на половин сърце. Заведението е оборотно и не виждам проблем да се отвори бутилка и да се сервира качествено вино на чаша.

Стигнах до извода, че не се набляга на алкохола, няма разнообразие в салатите (само 2 се предлагат) и десертите (само 1 един и той е пица с нутела, за да не се заседяват хората и да може повече клиенти да имат шанс да седнат за кратко да похапнат а и да се завърта повече оборот.

Заслужаваше си да се отбия в пицария Franco’s, защото пиците наистина си заслужават. С удоволствие бих се върнала пак, макар и за кратко и набързо.

Само добавям, че без резервация имаш шанс да седнеш там само към 15ч., както направихме ние, а и максималното време за престой, което ти дават е час и половина.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до  Franco’s в София. То е в първата пряка, вдясно, на ул. Витошка, след бул..Патриарх Евтимий. За да не се объркаш, просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Franco's Pizza, Sofia, Bulgaria

A: ул. „Хан Аспарух“ 37, 1000 Център, София

T: +359 886 406 666

Работно време: Пон-Нед, 11:00 – 22:30

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къда да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.