fbpx
Landmark Creek Hotel, Plovdiv, photos by placescases.com

Landmark Creek Hotel в Пловдив с прекрасна гледка към гребната база и усещане за Балкантурист със смесени чувства

Оценка за  Landmark Creek Hotel в Пловдив от 5D Сензографа на placescases.com: 4.3 от 5.

Юни 2019

 

Видях               5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих            3 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 3 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Чух                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com        

Помирисах     4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com              

Вкусих            4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

 

Време за четене:2 мин.

Четене в бърз режим (подчертан и цветен текст): 0.5 мин. 

В Landmark Creek Hotel, Пловдив най-хубавото е гледката към гребната база. Хотелът е леко извън града, пътят дотам е наполовина ремонтиран- от един момент нататък има доста дупки. Ако търсиш екстра като басейн и СПА, хотелът ги предлага.

Най-характерното, според мен, за Landmark Creek е усещането за Балкантурист. Прочети надолу защо мисля така.

 Виж ….

…. Интериорът в ресторанта много напомня едновремешните Балкантурист ресторанти, като за сватба- голям, с дансинг и жива музика, ама точно от тоз тип, дето й викаме ресторантска;

Още по-забавното беше, че те наистина се подготвяха за сватба, масите бяха подредени на дълги редици, за да са готови за вечерното тържество на другия ден и трябваше да закусваме така на дългите редици, рамо до рамо с другите рокери, които също като нас бяха дошли на Hills of Rock. Ми какво сега, сплотихме колектива. За да разбереш за какво говоря, виж филмчето по-долу.

…. Хубави принтове на известни картини, някои даже на Густав Климт, което внасяше артистичен и съвременен елемент, разчупвайки Балкантурист усещането.

Усети ….

…. Като цяло обслужването е добро. На няколко пъти обаче, особено първата вечер в ресторанта и на рецепция имах точно дежавю от Балкантурист годините- държат се любезно, но някак със стаено презрение, че те са от страната на обслужващите, а ние- досадниците, дето трябва да бъдат обгрижвани. Не че ми пречеше кой знае колко, беше ми забавно.

Ама даже униформите в ресторанта са като в едновремешните ресторанти- черна пола, бяла ризка и черно елече. Носталгично и умилително, особено в комбинация с ресторантската музика;

…. Тук-там липсва добра организация. Например, ако решиш да консумираш нещо от лоби бара след затварянето на ресторанта, ще ти се наложи да почакаш, докато се организират да те обслужат. Обслужват го момичето от рецепция и пиколото. Може да нямат чаши или нещо друго, търсят, гледат, липсва нещо, та оттам идва забавянето. Чашите, които бяхме качили от лоби бара в стаята, си останаха на един шкаф пред нея до края на престоя ни, а ни бяха уверили, че от house keeping ще ги свалят долу. Иначе пък има голямо желание да се услужи на клиента и са много мили;

…. Дъждът беше проникнал през дограмата и мокетът в стаята при прозорците беше мокър- направо джапаше. Казах на рецепция, но не можаха да вземат мерки. Просто изчакахме дъждът да спре;

…. Иначе стаите са големи и комфортни. Нашата беше апартамент А 702 с много хубава гледка.

 

Чуй ….

…. Ресторантска музика- саксофон и някакво електронно синтезаторче, на което една дама свиреше на фона на синтбек. Снимах ги, за да предам точно атмосферата. Беше тиха и приятна, но все пак ми беше малко смешно, отново припомняйки си Балкантурист годините на българския туризъм.

Време за гледане на филмчето: 1:58 мин.

 

Помириши ….

…. Миризма на спарено в стаята от мокрия мокет;

…. Храната на закуска и на вечеря в ресторанта имаше добър вид и мирис, за наша радост не като по времето на Балкантурист, когато продуктите масово бяха стари и зле изглеждащи.

 

Вкуси ….

…. Но все пак, нямаше нищо забележително, нито на закуска, нито в менюто на ресторанта. Поръчах си рекламираната панирана бяла риба, ама не беше нещо кой знае какво. Сервираха ми я много гореща и си изгорих езика с нея.

Ако искаш да прочетеш и за други интересни места за отсядане и похапване в Пловдив, напиши „Пловдив“ в search полето на блога.

Как да си резервираш престоя в Пловдив?

Ако вече си се запътил за Пловдив можеш да си запазиш престоя тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com, да разгледаш опции. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.


Booking.com

 

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Landmark Creek Hotel в Пловдив. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

3 St.Valentine Street, 4001, 4001 Ловен Парк, Пловдив, България

A: ул.Св Валентин 3, 4001 Пловдив

T: +359 892202570

E: sales@landmarkhotel.bg

Ако искаш да отседнеш в къща за гости в Пловидв, виж ревюто Предимствата да отседнеш в къща за гости в Пловдив, Европейска столица на културата за 2019, където пиша за Къща Шахбазиян и Хотел Ренесанс.

Къде да последваш блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.