fbpx
Паласете Молина в Севиля/ Palacete Molina in Seville

Къде да отседнеш в Севиля? placescase.com препоръчва Паласетe Молина- комфортно и приятно местенце в центъра на Севиля, Испания

Много ми хареса апартамента в Паласете Молина, близо до Санта Крус,  така че ако се чудиш къде да отседнеш в Севиля, какво по-добро място то центъра!

Санта Круз е старият квартал в историческия център, характерен с тесните си улички, множество барчета и ресторантчета, много живот и усмивки.

Така че бяхме близо до всичко значително, което трябва да се види, движихме се пеша без проблем, и винаги имахме по трасето опции за хапване и пийване, защото в жегите на Севиля е важно да има къде да пийнеш разхладителна напитка. Какво още ни хареса в този апартамент, прочети по-надолу в публикацията.

Юни 2024

Оценка за къща за гости Паласете Молина от 5D Сензографа  на placescases.com: 4.8 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

        5 сърца 12920

        

       

          5 сърца 12920

          5 сърца 12920

Акцентите от преживяванията на моя 5D Сензограф:

Виж комфортен двустаен апартаменти, с 2 бани и холче с кухненски бокс.

Усети приятно посрещане с инструктаж, наличие на постоянна връзка с нашите домакини, фирмата Home in Homes и помощ с всякаква информация.

Чуй бидейки в центъра, доста шум от улицата.

Помириши сутрин аромат на кафе, предоставено любезно като комплимент.

Вкуси водата от чешмата- много приятна и чиста. В Севиля водата от кранчето се пие, даже ти я сервират по ресторантите без да ти пробутват минерална.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 1:31 мин.

Палацете Молина в СевиляPalacete Molina in Seville
Паласете Молина в Севиля/ Palacete Molina in Seville

Виж в Паласете Молина

Архитектурата на сградите на улица Молина: апартаментът е на 3 етаж в стара сграда в центъра. Много са интересни тези сгради- отвън са боядисани в жълто и оранжево, вътре стените са чисто бели, а прозорците са с дървени капаци, за пълен black out и защита от жежкото слънце. Отвориш ли дворната порта, се случва магия: от жегата и шума на улицата, попадаш във вътрешен двор със зеленина и клокочещо фонтанче с бистра вода. Сякаш се пренасяш в хладен оазис, в който сетивата се отдръпват и ти си почиваш. Всяко апартаментче си има тераска към вътрешния двор, където е тихичко и приятно.

Артистична фотография в стаите и информация за артиста.

… Добро оборудване на кухнята: малък хладилник, печка, котлони, кафеварка, кана за варене на вода, чаши, посуда и прибори. Ако искаш можеш и да си готвиш даже.

Чак за готвенето не знам, но наблизо има супермаркет, от който можеш да си купиш от местното вино на много добри цени, местната бира Крузкампос във всякакви форми, сирена, хляб и прочутите им колбаси- Хамон Иберико, салсичон, чоризо, ломо. В случай, че си изпуснал кухнята на ресторантите, можеш да си хапнеш вкъщи.

 

Усети в Паласете Молина ...

Много добра комуникация още преди пристигането от страна на домакините: помолиха ни да им изпратим данни от лични карти за регистрацията, изпратиха ни всякаква полезна информация. Помолиха ни да им пишем веднага щом кацнем, за да подготвят по-рано от редовния check-in стаята. Едно усмихнато момиче дойде да ни направи кратък инструктаж. Дадоха ни контакт на таксиметров шофьор, в случай, че имаме нужда за града и който на доста по-добра цена ни закара обратно до летището.

… Нямаше почистване и смяна на кърпите: така и не разбрах на колко дена се полага почистване и смяна на кърпи и чаршафи, само пишеше, че за допълнително почиствае се плаща.

… Апартаментът е на супер удобно място в центъра на Севиля! Само добре е да имаш предвид, че уличките са като лабиринт там. Препоръчвам да си запазиш локацията на Гугъл мапс в телефона за всеки случай.

 

Чуй в Паласете Молина ...

Понякога през нощта можеш да чуеш глъчка от улицата, но по-лошото е, че и ремонтна дейност се чува: само една вечер се случи това, но беше неприятно.

Време за гледане на филмчето: 1:31мин.

Помириши в Паласете Молина ...

Кафе сутрин рано: много се радвам, когато домакините предоставят комплиментно кафе, да не се чудиш сутрин къде да търсиш да ти направят или да тичаш да купуваш за кафеварката. Имахме 12 капсули, точно колкото да ни стигнат докато бяхме там.

… Ако си вземеш някой портокал от падналите по улицата от дръвчетата, можеш да си ароматизираш стаята. Но се продават и готови есенции по магазинчетата.

 

Вкуси в Паласете Молина … 

Наблизо има тапас ресторантчета: само им виж работното време и винаги ще имаш къде да хапнеш. Можеш и да си напазаруваш, за да си хапваш вкусни колбаси и сирена с местна Риоха или Вердехо.

Вердехо е местното бяло вино, много е хубаво, а Риоха е червено вино от Испания, основно базирано на сорта Темпранийо. Чудесно е, едно от любимите ми!

Любимото ни място за обяд и вечеря е El Pasaje Tapas, където винаги има различно дневно меню, чудесно гаспачо или салморехо, отлежало говеждо и всякакви други чудни специалитети!

А добро място за брънч е Filo и  Filo Sandwicheria, които са почти едно серщу друго и имат еднакво меню.

Бих се върнала в Паласете Молина, заради комфорта и хубавата локация.

Как да стигнеш до Паласете Молина?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: C. Argote de Molina, 3, Casco Antiguo, 41004 Sevilla, Spain

T: +34663271744

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.