fbpx
Tams House, Kapana, Plovdiv, photo by placescases.com

Там исках да отида като пътувам до Пловдив, в Тамс Хаус

Оценка за Tams House (Тамс Хаус) от 5D Сензографа на placescases.com: 4.8 от 5.

Май 2019

 

Видях               4 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com

Чух                   5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Помирисах      5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com                     

Вкусих              5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Време за четене:2 мин.

Четене в бърз режим (подчертан и цветен текст): 0.5 мин. 

Отдавна следя ресторант Тамс Хаус във Facebook и много ми правят впечатление красивите визии на техните ястия. Наумих си, че ще ги посетя при следващо пътуване до Пловдив и го направих.

Тамс Хаус се намира на отсрещния ъгъл срещу любимия ни ресторант Паваж в Капана в Пловдив. Трудно ще разбереш кое точно е то от всички приятни местенца там, защото няма надпис, трябва да питаш.

В гастрономическия back office на Тамс Хаус се изявяват Мелиса, която е родена в Перу и Тодор, който е от Пловдив. Двамата са работили в тризвездни Michelin ресторанти по света. Много ни е драго, че избраха Капана да демонстрират тяхната истинска мишленска класа. Техният ресторант стана поредното любимо за нас място в Пловдив!❤️

Виж ….

…. Много мъничко ресторантче, навън са само 4 маси, нашата се падна до една сграда, в която тече ремонт, та малко ни беше неприятно първоначално с тия найлони, конструкции, нападали дребни боклучета и прахоляк на масата, но вкусната храна и хубавото вино оправиха нещата. Разбира се масата беше надлежно избърсана след като уведомихме сервитьорката, че е прашна.;

…. Ястията са много красиви в чинията, обаче навън недостига светлина като се стъмни и се губа страшно много от ефекта им. Съответно, снимките не са много ясни и добри, наложи се да ползвам светкавица;

…. Добра винена листа и за голяма моя радост, се предлага хубаво вино на малки бутилки.

…. Тоалетната не я снимах, но не беше в най-добрия си вид, в резултат на недобросъвестни ползватели, но иначе беше с прилична хигиена.

Усети ….

…. Всички негативи от категория Виж … се изпариха, заради усмихнатата сервитьорка и прекрасната храна;

…. Приятната атмосфера на Капана, квартал в центъра на Пловдив с много заведенийца, барчета, артезиански магазинчета, пространство за камерни концерти на открито и куп други изненади.

 

Чуй ….

…. Сладкото бъбрене на хората, които посръбват напитки и хапват всякаква вкусна храна от нагъсто разположените заведения наоколо.

Време за гледане на филмчето: 1.52 мин.

 

Помириши ….

…. Ягодови, черешови и малинови нотки в червеното сухо вино Saint- Esprit 2017 от Cotes-Du-Rhone Dellas;

…. Омайващ аромат на жасминовия ориз, който беше канапе за едно също много ароматно свинско, мариновано в ябълков сок в сос Charcutier.

 

Вкуси ….

…. Талятелете с пармезан на дъщеря ми бяха прекрасни- имаше доста нетрадиционни добавки като prosciutto crudo, гъби и поширано яйце, но те направиха ястието още по вълнуващо.

…. Свинско бонфиле Charcutier, което споменах по-горе в категория Помириши … Изключително крехко месо, с невероятен аромат. Чудех се на жасминовия ориз, върху който беше разположено, ли да се възхищавам повече или на месото, докато не опитах картофите Dophine, към него. Отвън хрупкава панирана коричка, вътре божествено вкусна и нежна текстура, която повече наподобяваше на мус от сирена, толкова беше пухкава.

…. Телешките ребра, готвени 12 часа и бургера също бяха много добри- крехко вкусно месо, добре овкусено, оригинални сосове;

… Десерт горящо брауни- децата бяха много впечатлени от запалването на топката от шоколадово тесто и после сладко си изядоха и браунито, и карамелчетата, и ягодките.

…. Десерт яйце- вече мислех, че няма какво повече да ме изненада тук, а тя кулминацията била в десерта. Чудесна техника имитация! Пристига бяло яйце- отвън яйце, отвътре също- с жълтък белтък, като леко рохко сварено. Само че, черупката му се оказа от бял шоколад, белтъкът беше мус от крема сирене, жълтъкът беше от манго. Непременно го виж във филмчето за ресторанта.

Не споменах салатите, но и те бяха много хубави.

Абе изобщо, много е вкусно в Тамс Хаус. Пак ще отидем, само да намерят начин да светнат и навън, че не е честно спрямо творците в кухнята, Мелиса и Тодор,  да не се виждат добре шедьоврите им.

Я стига чете, ами резервирай нощувки за уикенда в Пловдив. Като Европейска столица на културата за 2019 г. в граде има много изложби, събития, а пък аз ти предлагам да включиш в твоето itinerary Тамс Хаус.

Как да си резервираш престоя в Пловдив?

За твое удобство съм сложила тук каре на booking.com, да разгледаш опции. През него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

 

Ако имаш интерес към къща за гости виж ревюто Предимствата да отседнеш в къща за гости в Пловдив, Европейска столица на културата за 2019, където пиша за Къща Шахбазиян и Хотел Ренесанс.

Как да стигнеш дотам?

Не се притеснявай как ще стигнеш до ресторант Тамс Хаус в Пловдив. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

Zagreb 4, 4000 Капана, Пловдив, България

A: ул. Загреб 4, Пловдив

T: +359 88 724 2727

Работно време: сряда-събота, 12:00 – 23:00, понеделник и неделя 12:00 – 22:00, вторник-почивен ден

Къде да последваш блога за ревю и оценка на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава следи за следващи ревюта и пътеписи в Instagram, Facebook, YouTubeLinkedIn, Twitter. А най-добре е да се абонираш с мейл тук директно.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите placescases.com, може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията. Постарала съм се да отлича онези местенца, които прилагат дали нарочно или случайно нейните принципи и мисля, че си заслужава да ги разгледаш. Направо кликни на категория Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.