fbpx

Constantinoff RestoBar след второто голямо отваряне на ресторантите в пандемични времена

Оценка за Constantinoff RestoBar от 5D Сензографа на placescases.com: 4.9 от 5.

Март 2021

 

Видях             5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com

Усетих           4.5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 4.5 Big Hearts by the 5D Sensogrpah of placescases.com    

Чух                  5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com  

Помирисах     5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com     

Вкусих            5 сърца от 5D Сензографа на placescases.com / 5 hearts by the 5D Sensograph of placescases.com           

       

Време за четене: 5 мин.

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин. 

Нямаш 3 свободни минути? Виж направо филмчето по-долу: 1:54 мин.

Сега ще кажете, „Е, тази пак в Constantinoff ходи и все за тях пише!“ Да, така се получи. Някои от любимите ми места още не са отворили след като разрешиха на заведенията да работят от 1 март 2021„присъствено“ с клиенти (една думичка, която използваме повече за обучението на децата, което е ту присътвено, ту online). А при Constantinoff RestoBar, два дни преди отварянето, докато се разхождах по ул.Витошка, видях, че персоналът вече е преобразил външната площ от бутка за продажба на храна, както бяха реформирали тротоарната си част повечето ресторанти, в удобни кътове за хранене, с прекрасните си меки и удобни столчета, напълно изчистена и готова да посрещне гостите. Беше отворена, т.е. беше с отворени стъкла и се проветряваше, и някак приканваше да влезеш и да седнеш, само дето това нямаше как да се случи все още преди 1 март.

Та за това изчаках първия свободен ден и право там.

Виж ….

…. Места нямаше, беше пълно с хора, ресторантът жужеше на пълни обороти, все едно никога не е спирал да работи;

….Само на подземното ниво имаше места, а там ни посрещна огромен българки флаг на мултимедийната стена, по случай националния празник;

…. В откритата кухня кипеше активност- всички бяха на линия, Сидония и Светла като пчелички жужаха над чините, между станциите, но за разлика от Hell’s Kitchen нямаше викове и крясъци, а всичко беше професионално точно и отмерено в движенията на целия състав.

Сидония Радева познаваш от първото кулинарно шоу-състезание Lord of the Chefs, а Светла от Hell’s Kitchen.

…. Ястията в чиниите както винаги бяха в безупречен вид и на фона на черните масивни чинии и подноси стояха като картини.

 Усети ….

… Целият състав носи маски, дезинфектанти има навсякъде. Поздравяват с „добре дошли“ и изпращат с „приятен ден“ не само сервитьорите, но и хората от бара;

…. На логичния въпрос, „кои ястия съдържат продукти от фризера?“, надлежно ми беше отговорено, че всичко е прясно и са се погрижили за това. Виж в категория „Помириши“ какво констатира по този въпрос 5D Сензографът;

… В тоалетната по едно време свърши сапунът и тоалетната хартия и не беше заредено, докато бяхме там. Очевидно повишеното присъствие на клиенти ги изненада и не можаха да реагират навреме;

… Едното от основните ястия се забави доста, заради един от продуктите в него, но бяхме компенсирани с богата чиния десерти за сметка на заведението– 2 вида парчета торта, карамелен десерт с ядки и плодове, сервиран много ефектно с пушещ сух лед по средата в чашка. Всичко беше много вкусно;

За пореден път имах демонстрация на „Икономика на преживянията“ в реални условия, теорията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор, която обяснява как хоспиталити бизнеса трябва да организира работата си, за да кара клиентите да запомнят преживяването си на дадено място и да искат да се връщат отново и отново. Случват се грешки в обслужването, важен е начинът, по който персоналът отиграва извинението, така че да не остави лош спомен, а едно приятно усещане, че е зачетен и не просто компенсиран, а възнаграден.

…. Малка забележка към сервиза при поднасяне на ястията- да се обяснява храната, защото тя е приготвена с много вещина и познания, заслужава си да се акцентира върху нея.

 

 Чуй ….

…. Няма съмнение- българска музика, в синхрон с празника;

…. Жуженето на многото посетители- най-после усещане за социално общуване и живот.

Време за гледане на филмчето: 1:45 мин.

Помириши ….

…. Всичко миришеше прясно и прекрасно- моят нос е добър радар, може да се разчита на него;

.… Аромат на свежест в коктейла Green Life на краставичка. Предния път пак него избрах- много ми харесва и за това го повтарям.

…. По-екзотичен аромат на Gentleman Sour– дължи се на битерите и ангостурата. 

Вкуси ….

…. Една звучащо скромна салата, но много вкусна и различна- домати със зряло сирене и лук. Това сирене зрее по различен начин и това се усеща;

…. Спаначената салата с авокадо и поширано яйце има безумно апетитен вид и получих страхотна обратна връзка за нея;

….Сьомгова пъстърва с хрупкава коричка- много вкусна крехка, не само коричката е хрупкава, но и младите шушулки зелен боб. Много нежно пюре от пащърнак отстрани и приятен ситен кускус;

…. Всички видове пици- цялото семейство сме фенове. Заведението има пещ и всичко е изпипано- от тестото, до пресните продукти отгоре. Този път пробвахме Маргарита и пица с Пикантен салам- страшно вкусни!

… Този път поръчах десерт …

„Тъмната страна на луната – пияна вишна с шоколадово кремю“.  Изглеждаше като монохромно, в черно и  бяло, луксозно бижу, под формата на свръхгабаритна черна вишна, сервирана под стъклен похлупак. Представляваще нещо като шоколадова форма, вътре пълна с маскарпоне и за център имаше замразена домашна вишновка, която имитира костилката на плода. Отстрани – тъмно лилав сладолед от дива вишна върху черни козуначени парчета. Цялата беше глазирана с нещо като лепкав и разтеглив, полутечен фондан, черен на цвят и пак много вкусен. Много як и впечатляващ десерт!

Подобни десерти- шедьоври, които имат формата на едно нещо, а вкусът е съвсем друг съм опитвала само в Tams House и от шеф Бойковски, когато готвеше в Кармаре. Такава техника се нарича мимикрия. За нея, както и за други техники във висшата кулинария, можеш да прочетеш в Гастрономията наука ли е или изкуство?

Как да стигнеш до Constantinoff RestoBar?

Не се притеснявай как ще стигнеш до Constantinoff Restobar в София. Просто използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избереш упътвания:

бул. „Витоша“ 31-33, 1000 Old City Center, София, България

A: София, бул.Витоша 31-33

T: +359 885 266 566

E: e-marketing@constantinoff-restobar.com

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации.

Как да си резервираш престоя в София?

Ако не си от София и планираш пътуване до града, препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии. Само въвеждаш датите на престоя и натискаш Search. Освен това, booking.com се грижи очакванията ти като клиент да са максимално изпълнени. Описала съм за една такава случка в ревюто за хотел Shangri-La в Сингапур.Booking.com

Къда да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценка на интересни места- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.