fbpx
Spectrum restaurant by placescases.com

Ресторант Spectrum- fine dining, в центъра, високо над София

Оценка за ресторант Spectrum от 5D Сензографа на placescases.com: 4,8 от 5.

Август 2023

Видях                   4 сърца 129x20

Усети                  5 сърца 12920

Чух                       5 сърца 12920

Помирисах       5 сърца 12920 

Вкусих                5 сърца 12920

    

Време за четене: 3 мин.

Нямаш 3 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 1 мин. 

Нямаш 1 мин. за четене? Виж тогава филмчето по-долу: 1:52 мин.

Spectrum е най-новият fine dining ресторант в Гранд Хотел Милениум. С какво най-много впечатлява, можеш да разбереш от кратките описания по категориите на 5-те човешки сетива.

Виж в Spectrum

Най-впечатляващото, още с влизането е чудната гледка. Ресторантът се намира на 28-ми етаж на хотел Милениум;

Дизайнът на интериора е минималистичен, таванът е висок и всичко това придава допълнителна ефирност на залата;

Менюто е азиатски фюжън.

Добре е да се знае, че това е типичен fine dining ресторант и цените както на храната, така и на виното са малко по-високо позиционирани.

… Едно сърце не достигна по категория Виж, поради оскъдната светлина на масите след залез слънце. Заради високия таван, осветлението е доста далеч от масата. На нея има настолни лампички, които разпръскват светлина само надолу, което е хубава идея, но тя е недостатъчна да се наслади човек на прекрасния плейтинг и разнообразие от цветове на храната на подносите и в чиниите.

Защо светлината на масата е необходима и особено много, когато кухнята е висок клас, можеш да прочетеш в публикацията от рубрика 5D Сензограф, посветена на неврогастрономията,  Какво е фовиа и какво общо има тя с гурмето?.

Усети в Spectrum

Много добро и вещо обслужване;

Помислено е за всичко, включително за тежкарите с пури. Има специална зала за пушачите, където е просторно, вентилацията е добра, оборудвана с пепелници за пури, така че няма никакъв дискомфорт за гостите, които се хранят в основната зала, а също и за пушещите. Залата е достатъчно просторна, с удобни канапета и кресла, високи маси, за желаещите да се насладят повече на гледката.

… Перфектна темпура със забележителна хрупкавост. Усещането да схрускаш лентичка от чушка, тиквичка, клонче магданоз, лук или скарида, или пролетно ролце обвити в това чудно нещо е голямо удоволствие!!!

Чуй в Spectrum

Етно музика от цял свят, чил фюжън, която прекрасно импонираше с целия замисъл.

Време за гледане на филмчето: 1:52 мин.

Помириши в Spectrum

Прекрасно севиче от миди Сен Жак с аромат на джинджифил;

Съчетахме го перфектно с …

… Ароматът на Алвариньо от Испания- свеж, закачлив, леко соленост и минералност, съчетана с бяла праскова. Дори най-евтините бутилки вино тук са много високо качество, тъй като доставчиците са едни от най-добрите, а ресторантът се консултира с топ сомелиера на България – Благой Кузмански.

Вкуси в Spectrum

Всичко препоръчано в предната категория е перфектно, но ще допълня още няколко неща.

… Сьомга якитори саке в панировка от киноа. Хрупкава коричка и нежна сьомга вътре в нея;

… Ако си настроен/а експериментаторски, можеш да опиташ Чауанмуши, което е на основата на тофу и съдържа гъст крем, подобен на крем карамел, с гъба шейтаке и скаридки отгоре. Те казват, че това е вид супа, но не бих го определила така заради гъстотата на крема. Това, което ти прилича на десерт във филмчето е въпросното нещо, но не е толкова сладко, за да мине за десерт, по-скоро леко сладни и разнообразява тофуто. Ароматът му е остър, от тофуто и шейтакето, и настина трябва да имаш очакване за ново преживяване с това ястие.

… Пролетните рулца от зеленчуци вече ги споменах, са много хрупкави и вкусни, сервират се с лек пикантен сос.

… Коктейлите също са достойно начало или финал на прекрасната вечеря или обяд в заведението. Препоръчвам Маргарита сан и Пинк Порнстар. Първият е само леко пикантен, много ароматен и добре балансиран, вторият е като десерт, съдържа шоколадов ликьор, който го прави пищен и ароматен, а пюрето от маракуя с нейните нежни семки го прави и закачлив.

Как да стигнеш до Spectrum?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: София, бул. Витоша 89б, 1463 Иван Вазов

T: +359 888 755 595

Работно време: 18:00- 01:00

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.


Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.