fbpx
Villa Yana lounge chair, by placescases.com

Завръщане на едно любимо място- Вила Яна, с. Змейово, Стара Загора

Още от предния път кроях планове как ще се върна във Вила Яна. Това място е толкова хубаво, че почти всеки, който е попаднал там се стреми да се върне пак, да доведе и други приятели да му се насладят.

Акцентите от това мое посещение:

Ще видиш впечатляващо авторско изкуство и plating на храната.

Ще усетиш, че си добре дошъл, ще се радваш на дружелюбието на домашните любимци куче и коте, удобството да гледаш любимите ти сериали на SMART TV, топлината на сауната, съчетана с гледка към японската градина.

Ще чуеш тайните за правене на добро вино на изба Better Half.

Ще помиришеш омайващи аромати на храната във Вила Яна.

Ще вкусиш великолепен fine dining и вино и дегустираш най-новите вина на Better Half.

 

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 3:32 мин.

Виж Вила Яна …

… Впечатляващо авторско изкуство: Мислех си, че съм видяла всички картини и пластики, но се оказа, все още има такива, които сега забелязвам, най-малкото не съм била във всички стаи, а всяка от тях е различна, с индивидуален стил и изкуство;

… Plating на храната на вечеря и подредбата на бюфета на закуска: Красиво приготвената храна всяка вечер, различна, специална, добре съчетана с прекрасното вино на Better Half и Dalakov.

Усети Вила Яна …

Усещането, че си добре дошъл: Веднъж само сме били гости в къщата, а собственичката и мениджър ни посреща като стари приятели. Толкова лесно и приятно се комуникира с нея, че ти се иска да си говориш дълго и на всякакви теми с нея, на чаша прекрасно вино;

… Дружелюбието на едни много сладки любимци- кученце и коте: Дружелюбното посрещане на едно прекрасно и мъдро чихуа-хуа, на име Рони Джеймс Дио, което не лае, а се радва на всеки нов гост. Рони си има една много красива и грациозна съквартирантка, която достолепно го подминава, без много внимание, котката Елизабет I-ва, чисто черна, с малко бяло на гушката. Тя е много спокойна и дори дава да я галиш;

… Любимите ти сериали от Netflix, Apple TV и др. са и тук: Ако не ти се ходи никъде из района, докато си там, можеш да си погледаш любимия сериал, от Netflix, Apple TV или друга платформа, защото смарт телевизорите, с големи екрани в стаите, имат тази възможност.

… Топлината на сауната, съчетана с гледка към японската градина: Имаш опция да ползваш сауната, която е с чуден изглед към малка кокетна японска градина с екзотични бамбуци, само трябва да обявиш предварително намерението си, за да я включат.

Чуй Вила Яна

… Тайната за постигането на прекрасния нос и вкус на вината от Better Half: Разказите на Яна за начина, по който винифицират, философията на избата, а ако имаш късмет и лично Николай Далаков да е там, ще ти покаже най-младото си вино, ще ти разкаже какви намерения има за него, какви са му очакванията, в каква година е брано.

Време за гледане на филмчето: 3:32 мин.

Помириши Вила Яна …

… Апетитните аромати на продуктите от закуската: включена е в цената на нощувката е една от най-добрите, които ще намериш в България. В кухнята се използват много качествени местни продукти- сирена, месо, колбаси, кисело мляко, домашно сладко, мед. Всяко едно нещо е много вкусно и качествено. Чаят е планински, от района на с.Змеево.

… Аромат на кафе в стаите: вилата предоставя комплименти капсули и еспресо машини по стаите, така че, веднага щом станеш можеш да си приготвиш кафе, а стаята се изпълва с този приятен сутрешен аромат. Лягаш на удобната лежанка, посръбваш си от чашката и четеш любима книжка.

Вкуси Вила Яна

… Великолепен fine dining, съчетан с вината на Better Half: Независимо дали си избрал дегустационно 5 или 6-степенно меню, съчетано с вината на Better Half или си избрал home style вечеря, ще имаш чудесната възможност да се насладиш на чудесното кулинарно изкуство на Макси, главния готвач, който се представя на много високо fine dining ниво. Можеш да й се насладиш визуално във филмчето за Вила Яна.

… Най-новите вина на винарната: Забавно е да разбереш какво ново вино отлежава и се подготвя за бутилиране във Better Half- любимата ми винарна в България.

В предишната си публикация, определих Вила Яна като място, отговарящо на критериите за запомнящо се, предлагащо естетско, образователно, интерактивно преживяване и бягство от действителността, според Икономиката на преживяванията, теория, развита от Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Защо смятам, че тя е приказно място, което не можеш да забравиш и не спираш да препоръчваш можеш да прочетеш в Изкуство, гурме и вино- преживяването да отседнеш във Вила Яна, с. Змейово, Стара Загора.

Не забравяй като си тръгваш да си купиш поне 1 кашон вино, защото всяка една бутика си заслужва удоволствието и тай като количествата са ограничени, после има голяма вероятност да не можеш пак да си купиш същите реколти.

Важен факт- розето на Better Half – Dalakov Kvevri Rosé 2021 спечели награда за най-добро розе на наградите DiVino Top 50 вина за 2022.

Как да стигнеш до Вила Яна и винарна Better Half?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

Змейово, 6059 Stara Zagora

A: Змейово, 6059 Стара Загора

T: + 359 888 678 811

Check-in: 14ч Check-out: 11ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.