fbpx
Residence club, Sofia, by placescases.com

Тематична вечеря Пиемонт и надникване в клуб Резиденс, София

Тематичната вечеря Пиемонт съчета най-доброто от винопроизводството на този забележителен винарски регион в Италия и finе dining кухнята на клуб Резиденс, ръководена от шеф Симеон Тимов.

Клуб Резиденс е затворен само за членовете, които плащат годишна такса от 4-цифрено число, за да имат привилегията да го посещават като ресторант, пура и уиски клуб или за събития. Те пък могат също да си канят гости, които не са членове. Това е единствения начин да посетиш клуба или ако има отворено събитие, чрез покана.
Ние бяхме поканени от най-добрия сомелиер на България, Благой Кузмански, който беше подбрал изключително висок клас вина Барбера, Барбареско и Бароло за тематичната вечеря, посветена на Пиемонт.

Освен на перфектния подбор на вина от Благо, се възхитихме и на сградата, в която се помещава клуб Резиденс. Тя датира от началото на 20 век, сменила е собственици, а в момента е напълно реставрирана и то до най-малки детайли, така че да се спазят оригиналните орнаменти и декорации. Мястото е импозантно, с високи тавани, тежки драперии, но в същото време с модерни акценти като чудати принтове, картини, лампи, като тази на Филип Старк, вдъхновена от Формула 1, която се вижда на филмчето.

Вечерята беше специално съчетана с различните вина, така че взаимно да си подчертават характеристиките.
Fine dining кухнята на Шеф Тимов печели овации. Определено порциите са малки като грамаж, т.е. след амюз буша в началото, всичко останало беше в горе-долу същия грамаж. За мен това е голям плюс, защото не обичам да преяждам с изтънчена кухня, а по-скоро искам количеството да е точно толкова, че да ми е леко на стомаха. За мен този баланс тук е постигнат. Страхувам се, обаче, че за други гости, които не си падат по гурме баланса, може да решат, че храната е оскъдна.

Поантата на вечерята беше Barolo Reserva 2006 от Luca Roagna, съчетана с отлежало Пармиджано.

Ние обаче продължихме с десертно вино от България, което домакините ни предоставиха като комплимент, заедно с чудесни маслени сладки с локум.

Събитието беше прекрасно или поне на нашата компания от вино ентусиасти много ни хареса!

Как да стигнеш до Клуб Резиденс?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: бул. Цар Освободител 18, София, 1000

T: +359 882 999 991

Работно време: 09:00- 02:00, затворено в неделя

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.


Booking.com

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.