fbpx
Ресторант Италиано Веро Restaurant Italiano Vero

За пица, паста и бързо хапване в Италиано Веро, София

След посещението в Lumina Park в Ботаническата градина в София, потърсихме близко място за бързо хапване и пица.

Спомням си, че ми бяха препоръчали пицата в Италиано Веро и така се отзовахме там.

 Февруари 2024

Оценка за ресторант Италиано Веро от 5D Сензографа  на placescases.com: 4,4 от 5.

(кликни върху иконите на 5-те сетива, за да прочетеш повече за преживяванията, свързани с всяко от тях)

       5 сърца 12920

       4 сърца 129x20

        5 сърца 12920

        5 сърца 12920

        3 сърца 129x20

Акцентите от преживяванията на моя 5D Сензограф:

Виж приятен и уютен интериор. Пещта за пици бумти, а до нея усмихнат пицар контактува с гостите.

Усети фамилиарно отношение на сервитьора- говори ми на „ти“.

Чуй италианска музика, чудесна в унисон.

Помириши мирише вкусно на тесто за пица, току-що извадено от пещта..

Вкуси пиците, донякъде и пастата.

 

За да разбереш повече подробности, относно оценката на Италиано Веро по 5-те категории, продължи да четеш публикацията.

Време за четене: 5 мин

Нямаш 5 мин. за четене? Тогава опитай четене в бърз режим- само подчертан и цветен текст: 3 мин.

Не ти се чете? Виж тогава филмчето по-долу: 1:01 мин.

Ресторант Италиано Веро Restaurant Italiano Vero
Ресторант Италиано Веро

Виж в Италиано Веро

Приятно декориран интериор:  множество снимки на храна по стените, цветни лампи на тавана и прочутите покривки на бели и червени карета, като в типична италианска тратория. Като първо впечатление, много добре.

Менюто изобилства от пица и паста: точно, както очаквахме.

Усети в Италиано Веро ...

Фамилиарно обслужване с обръщение на „ти“: не ми допада този стил, аз не говоря така на сервитьорите. Продължих на „вие“, но на сервитьора му трябваше още време да се усети, че трябва да смени подхода. Иначе са усмихнати и любезни, но фамилиарниченето е явно типично за целия персонал. Повече ми е балканско, отколкото италианско.

Чуй в Италиано Веро ...

Стара италианска естрада: допадна ми много, точно в унисон с обстановката. Чух стари парчета, които бях забравила и много им се зарадвах.

Време за гледане на филмчето: 1:01 мин.

Помириши в Италиано Веро ...

Апетитни аромати от чиниите: всички продукти, които се използват са пресни и миришат много хубаво, точно както се очакваше.

Аромата на хубаво италианско вино на чаша от бутилка: виното е много важна добавка към италианската храна, така че качествени предложения на чаша са винаги добро решение в италиански ресторант.

 

Вкуси в Италиано Веро … 

Пици: хубави са, но не най-добрите в София, т.е. ако някой ме помоли да препоръчам пицария, това място ще влезе в топ 3, само ако човекът е около него и му е на пеша разстояние.

Пастата не е лоша: препоръчаха ми да пробвам Карбонара, хареса ми, но доста беше солена, дори за моя вкус, който е свикнал с повече сол. Увериха ме, че се прави по автентичен начин, без сметана, както се случва в някои уж италиански ресторант, с български готвачи, които яко злоупотребяват с нея за бели сосове и наистина беше така.

Голямо разочарование е салата с бурата: когато си поръчвам тази скъпа вариация на меко сирене, очаквам качествени домати към нея. Дойдоха едни безвкусни, пластмасови резени домати, които самият сервитьор нарече „ябълки“, т.е. те сами си знаят, че не стават. Такова било решението на ръководството, защото доматчетата Кампари оскъпявали продукта. Ако ще се предлага бурата, доматите трябва да й съответстват. Този тип сирене се поръчва от хора, които знаят, че не е евтино и няма да придирят точно за Кампарито.

Ако си в квартала, можеш да отидеш за пица и паста в Италиано Веро, но ако не си, бих препоръчала други опции.

Побързай да посетиш Лумина Парк, защото е само до края на месец февруари 2024. Виж малко кадри от него, за да се мотивираш да отидеш.

Как да стигнеш до Италиано Веро?

Използвай картата на Google тук като натиснеш върху червената карфица, с която съм отбелязала местонахождението му и след това избираш упътвания:

A: BotanikaVitosha, ul. „Akad. Petar Dinekov“ 8, 1415 Sofia

T: 0887665663

Работно време: всеки ден 12:00-23:00ч

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу в края на публикацията.

 

Как да си резервираш престоя?

Препоръчвам ти да резервираш престоя си направо тук. За твое удобство съм сложила каре на booking.com. През,  него си запазваш всички genius отстъпки и привилегии, а аз получавам скромен комисиона. Само въвеждаш датите на престоя, мястото и натискаш Search.

Booking.com

 

Къдe да следиш за най-новите публикации на блога за отзиви и оценки на интересни места placescases.com?

Допада ли ти моя блог? Чудесно! Тогава последвай страниците на placescases.com в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn, Twitter, TikTok и не пропускай нито една нова публикация.

Търсиш ли инфо за добри ресторанти, хотели и всякакви приятни местенца по света и у нас? Тогава се порови в категориите на единствения по рода си блог за отзиви и оценки на интересни места, пречупени през 5DСензографа на 5-те човешки сетива- placescases.com. Може да си откриеш нещо точно като за теб.

Питаш ли се понякога, как някои места толкова много се отличават от други по обслужване, обстановка, като цялостно изживяване? Значи и теб те вълнува темата за Икономиката на преживяванията на Джоузеф Пайн и Джеймс Гилмор. Постоянно добавям към колекцията си отзиви за онези от тях, които практикуват нейните принципи, без значение умишлено или случайно. Ако ти е интересно да разбереш кои са те, проучи ревютата в категорията Икономика на преживяванията.

Ако се нуждаеш от рент-а-кар, можеш да си запазиш тук, в карето на най-голямата платформа за резервации, по-долу.

Какво мислиш за това?

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.